Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Crishtina, am citit intrebarea ta, cum de spun unii doctori sexul copilului asa devreme. Aici in tara sunt intr-adevar cativa medici care iti spun sexul copilului pana in 13-14 sapt. de sarcina. Eu stiu ca nu il ghicesc neaparat dupa organele genitale, care la varsta asta sunt prea putin diferentiate ci mai ales dupa alte caracteristici anatomice, conformatii diferite ale oaselor, chiar si numarul de batai ale inimii se pare ca ar fi diferit in functie de sexul copilului. De asemenea am inteles de la un medic ca in cazul baietilor e mai sigur si ca se pot pronunta ceva mai repede si cu marja mai mica de eroare, adica daca ti se spune ca e baiat e mai mica probabilitatea sa se insele, decat daca iti spune ca e fetita.
Oricum se mai inseala ei la varste asa de mici, chiar si cei mai buni, tocmai pt. ca organele genitale sunt insuficient dezvoltate. Conteaza mult experienta medicului.
AndreeaManea si de ce te stresezi? Poate ca e bb putin mai mare, asta nu e motiv de neliniste. Mai rau cred ca era daca era mai mic.
Teodora, eu sincer cred ca e prea devreme sa simtiti miscari. Desi...la cate fete aud pe aici ca au simtit deja copilul... In fine, eu iti spun cum a fost in cazul meu. Eu pe Tudor l-am simtit la 19 sapt., poate si pt. ca eu am avut placenta anterioara si ea mai amortizeaza miscarile. Poate din aceasta cauza niciodata nu am simtit disconfort cand se misca bebelusul si ma uitam cu o fata lunga la prietenele mele care spuneau : "au! m-a lovit nu stiu unde!" . Eu asa ceva chiar n-am trait, in nici un caz nu am simtit vreo durere cand se misca, sau vreun sut intr-un organ (vorba sa fie ca el oricum sta in uter si e protejat de lichidul amniotic) nici macar in luna a 9-a.
Dar, ca sa revin la intrebarea ta, se simte ca o fluturare foarte-foarte usoara, nu e crampa, nu e dureros nicicum. E ca si cum ar palpita ceva in burtica ta, dar foarte-foarte usor, imperceptibil chiar, undeva in zona sau mai jos de buric.
Si da, in general se simte in una din parti, in dreapta sau stanga. Sunt si babisme pe tema, cum ca daca misca pt. prima data in nu stiu ce parte e fata si daca misca dincolo e baiat. Eu nu cred in ele asa ca nu m-au interesat.
In general la inceput cand e sarcina mica se simte mai ales cand stai culcata, linistita si te concentrezi asupra burticii.
Eu stiu ca la inceput il simteam seara acasa, stand culcata in pat si cu mana pe burtica. La prima sarcina se pare ca de-aia si percepi mai tarziu miscarile, fiindca nu stii la ce sa te astepti si le confunzi usor cu altceva, ele fiind foarte-foarte usoare. Am auzit de multe ori comparatia cu batai de aripi de fluture sau fluturare de aripioare. Cred intr-adevar ca astea se apropie cel mai mult de ceea ce inseamna miscarea bebeluslui la inceput de sarcina. Sau de ceea ce am simti eu.
Prinze, eu regret enorm ce ti s-a intamplat. Imi pare atata de rau incat nici nu stiu ce sa spun....imi dau seama ca nimic nu te poate consola acum. Dar sper ca vei avea puterea sa o iei foarte curand de la capat. Bine ca ai fetita alaturi si ca iti alina din durere.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Roxana, lasa-l naibii de test. Nu il mai reface! Fa echo morfo-fetala si da-le incolo de prostii. Stii, am stat si m-am perpelit toata ziua, si am decis ca testul asta nu va avea nici o importanta pentru mine. Am sa ii spun si medicului diseara. O sa il fac numai si numai pentru ca insista. Insa pentru mine, din acest moment triplu test=o, un ZERO mare !

Nana, imi pare rau sa te "oripilez" insa BB cere de mancare cam din doua in doua ore. Asta acum ca am scapat de rau si greata. Ca inainte...

Ana 14+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Roxana, te rog eu din suflet sa te linistesti.
Stii si tu f bine ca testul asta e aiurea rau, si ca-l faci sa scapi de gura doctorului (cum il fac si eu....i-am zis clar ca pt mine nu inseamna decat alti bani, alta distractie)
Cel mai bine suna-l pe Badiu chiar acum sa vb cu el, daca e deja la cabinet poate sa vorbeasca cu tine, doar daca e in vreo nastere nu raspunde.
eu sunt convinsa ca bebelusul e perfect sanatos, si oricum, ai si ecografie la Iosup, nu?
Stiu ca ti-e foarte greu acuma, ma pun in locul tau si cred ca as fi zdrobita, mai ales ca nu vroiai deloc sa faci testul asta.....insa bebelusul tau te vrea cat mai optimista, si tu stii asta.
Hai, spune-ne ce-a zis doctorul.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Slippers, cred ca numai cu tine ma pot compara la pofta de mancare . Si nu numai in sarcina, ci asa, in general. Slava Domnului ca nu sunt grasa de fel, ca sigur nu m-as putea abtine de la nimic si n-as putea tine cura de slabire in viata mea. Cu atat mai mult le admir pe cele care pot sa pape ca niste pasarele.
Ale, Mirella, sau care ati mai facut ecografia de 13-14 sapt. (scuze ca nu v-am retinut pe toate) la Iosup la Fortis, imi spuneti si mie va rog daca v-a facut eco normala sau cu sonda vaginala? Vreau si eu sa stiu la ce sa ma astept si inca nu mi-a raspuns nimeni la intrebare. Multumesc frumos!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Tomasa, eu am facut la 11 sapt si a fost eco normala.
si eu am zile in care mananc de sparg, stati calme.....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirella76 spune:

SALUTARE burtici!...
Tomasa eu aveam 15s la eco la Iosup si mi-a facut normala; oricum stiu ca dupa 12s se face echo normala.

Roxana tocmai de asta imi este teama si mie; nu am vrut sa fac testul, dar intr-un final am zis ok dar atat, mai departe nu fac nimic.

Vorbeste cu medicul tau si mai importanta este echo morfo decat TT care nu este decat o statistica foarte proasta.
Poti eventual sa-l repeti in alta parte(de ex. Genetic Lab). Totul este sa o iei calm si sa nu-i faci rau degeaba lui bebe.

mirella
15+

Mergi la inceput

Iti multumesc frumos Sabina. Asta asteptam sa aud!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marushka spune:

mandarinutza, Roxana_G va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Mandarinuta, parca m-am mai linistit cu analizele,dupa atatea investigatii pe net.
Ce lucru bun e site-ul asta!
Va pup pe toate pe burtici!

Taniushka 12+

http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png

Mergi la inceput

Mirela, . Merci frumos!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreeaManea spune:

Va multumesc mamici pentru ajutor. O sa ma linistesc ca trebuie.

Mergi la inceput