FIV 108
Raspunsuri - Pagina 11
Dariela spune:
. Dupa de rigoare , azi incerc sa revin alaturi de voi.
Moniland - Sa-ti creasca printesa mare si frumoasa si sa te bucuri de ea toata viata! Cred ca esti in !
Venera - Tu faci testul joi, nu? Iti tin pumnii sa fie cu ochisori!
Dana, Moana - Cat mai multe ovocite mature la punctie si de calitate !
Pussi - Succes la stimulare! Cam 2-3 cicluri ma gandeam sa astept si eu dar sa vedem ce spune dr.
Mihuta - Bafta la test! Mai ai oleaca si dai !
SHERY - Cred ca te-am inebunit! Mi-ai scris de 4 fiole de progesteron care se fac din ziua punctiei pana in a 11-a zi de la ET, din care cate doua la doua zile. Dar in cazul acesta nu ajung. Sau se fac patru in ziua punctiei si apoi cate doua la fiecare doua zile pana in ziua a 11 de la ET?
Cristal - Multumesc pentru informatii. Oricum nu am intrerupt tratamentul si marti o sa merg sa fac testul.
Analizele care ar trebui sa le faca mama purtatoare ti le-au spus fetele dar mare atentie in afara de acel contract care ar trebui facut inainte de inceperea procedurilor dupa apartia bebelusului trebuie sa urmezi procedura adoptiei. In Romania treaba asta nu este deloc reglementata si desi din punct de vedere genetic sunt ai vostri ca sa-i puteti inregistra cu numele vostru trebuie sa-i adoptati. Eu ti-as recomanda daca alegi aceasta varianta sa gasesti o mama purtatoare care nu este casatorita (sotul mamei este inregistrat de drept ca si tata al copilului) iar sotul tau sa declare la spital, pentru certificatul constatator numele sau. In felul acesta procedura se reduce foarte mult. Stiu ca suna aberat ceea ce am scris dar crede-ma ca asta este adevarul. Te poti interesa la starea civila sau la protectia copilului.
Fetelor voi cand ati mai avut timp de intre punctie si ET? Ca noua ni s-a recomandat pauza totala !
dariela
KoraPop spune:
Avalon vad ca nu ai activat PM-ul,asa ca iti scriu aici lista cu analize pt FIV.
dr. T m-a trimis la d-na Matei pt lista de analize si eu le-am facut cu dansa la CFR 2 unde sunt mai ieftine si eram sub supravegherea ei....In plus eu am facut si colposcopia care a iesit ok.
1. Profil hormaonal:
z2 de CM: FSH,LH,E2,prolactina, testosteron
z21 de CM: progesteron
2. Profil inflamator:
papanicolau, examen de secretie,Ag chlamydia,ureaplasma+mycoplasma
3.Protectie fat:
rubeola ( IgG si IgM ),cmv ( IgG si IgM ), tOXOPLASMOZA (IgG si IgM), listeria
Eu am facut si chlamydia (IgM)
4.Profil coagulare a sangelui - acestea sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie :
hemoleucograma
urocultura
5. Acestea obligatorii si pt tine si pt sot:
AgHBS, Anti HCV, HIV 1+2, VDRL, grup sanguin +rh
sotul in plus face spermograma ( + spermocultura eventual)
Daca ceva nu iese bine...trebuie tratat si refacuta analiza.
Te si sper ca ti-am fost de folos
Tu cat ai FSH, LH?Dr T a zis ca sunt bune analizele mele si ca avem sanse mari...acum de DD depinde totul, eu asa cred....
Kora
CARPE DIEM!
Moniland spune:
MadalinaM, la ultima eco a mea cei mai mari foliculi erau de 17mm si mi-a zis sa fac pregnylul. Ei mai cresc pana la punctie. Foliculii maturi au sanse sa aiba ovocite iar acestea sa fie mature, adica de calitate. Si cele de 16 ar fi bune daca au ovocite mature.
Oricum se punctioneaza toti foliculii. Se incep cu cei mai mari in care se presupune ca ar fi ovocite bune si se golesc toti foliculii. E posibil sa existe si "bonus" . Pe langa foliculii maturi pe care se bazeaza e posibil ca si cei mai micuti sa contina ovocite bune. Se mai intampla.
La mine au cresct in 2 zile cam 1,5 cm in perioada stimularii. La tine poate cresc mai repede ca ai mei au crescut cam greu.
Monica 5
venera_h spune:
Kora, cam scumpe analizele, eu anul trecut am dat cam 4-5 mil pt amandoi la Bios Diagnostic, iar spermograma era 70 Ron la cabinet la dr Niculescu/Cocei, acum mi se pare ca e 90.
Avalon spune:
KORA, iti mutumesc mult pt lista de analize! Seamana cu cea de la giulesti si eu am mare parte din analize facute pt ca am facut fiv in oct 2006... probabil ca unele le voi repeta... este foarte bine ca nu se impune un anumit laborator pt ele! Spermograma oricum voiam sa o faca in premiera la dr.MATEI. Este super ca faci inhibare atat de putin (5 zile) eu am facut 13 zile diphereline!
Eu am 35 ani si mi-am masurat din 2002 pana in 2006 de vreo 5 ori FSH-ul care a variat intre 4,94-6,38 dar valoarea mea in ziua 2-3 este cam 5,5. E o valoare foarte buna pt varsta mea, asa am inteles de la toti medicii pe la care am trecut... desigur astept sa repet acum toate hormonalele despre care dr.T mi-a zis in urma cu ceva timp ca sunt betooooon, sper sa fie in continuare la fel de beton. Oricum, problema mea nu e la stimulare, am trecut deja prin asta si daca nu mi se schimba schema nu mai am emotii asa mari ca prima data. Problema mea este la IMPLANTAREA EMBRIONILOR. Pentru ca am avut embrioni f.buni (nu multi, doar 2 f.buni) si nu s-au prins. Acolo e 'buba' mea si de aceea vreau laparoscopia, sa vedem despre ce e vorba.
Iti doresc multa bafta si tine-ma la curent in continuare! Sunt pe urmele tale
MadalinaM spune:
Nu ma pot abtine!!! niculescu a innebunit? 80-90ron spermograma la el? pai nicaieri nu e asa scumpa! Si consultatia? cit a ajuns?
Venera, 6,8 celule e ff bine,nu? Sa dea Doamne-Doamne sa le placa la tine!
venera_h spune:
Madalina, dar Kora a enuntat un pret si mai mare!!!!
Avalon, in ce masura poate depista/rezolva laparoscopia problemele de implantare?? Mie prin laparo mi-a verificat trompele ca nu voiam sa fac histero si mi-a curatat ovarele, le-a decorticat, fiind micropolichistice.
Moniland spune:
Venera, prin laparo se pot rezolva si unele aderante, daca exista, si care pot impiedica embrionul sa se cuibareasca bine. Mie asa mi s-a explicat si a fost un motiv bun ca sa fac laparo. Un alt motiv pentru laparo, spus de alt dr, a fost ca se poate descoperi daca exista lichid in trompe care afecteaza embrionul.
Monica 5
Avalon spune:
Ei , Venera, buna intrebarea, aceeasi intrebare am pus-o si eu doctorului! Si mi-a explicat. Se pare ca endometrioza este o disfunctie imunologica care actioneaza negativ si are mai multe implicatii, organismul fiind afectat pe plan imunitar poate respinge embrionul ca pe un corp strain, endometrul devine nereceptiv pt acest embrion in formare.
cris86 spune:
DanaP, tin pumnii stransi si fac si galerie
Pussi,Sti ca te tin de manuta si ma gandesc la tine.Spor la injectoare
Moniland,da ce repede trece timpul,ca maine ne spui " gata nasc"
Madalina M, ma bucur pt.tine
Oana, ma pregatesc de galerie
Kora, cand incepi?sa stiu cand fac galerie
Fetelor si acum intrebarea : Mie nu-mi vin rusii,si data trecuta a doaua zi dupa intreruperea tratamentului au si venit,acum nimic si am intrerupt tratamentul de Luni seara.A mai patit cineva asa?
cristina
http://community.webshots.com/user/cris8674