vreau un raspuns

vreau un raspuns | Autor: fmanu17

Link direct la acest mesaj

am revenit la munca la 1 mai 2006 iar in aprilie pe 11-12 ar trebui sa nasc. intrebarea mea e daca voi putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. va multumesc anticipat pt raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fmanu17 spune:

nu stie nimeni sa-mi raspunda la intrebare??????????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca in perioada 11-12 aprilie 2006->11, 12 aprile 2007 ai fost asigurata e OK.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Potrivit Hotararii de Guvern nr. 1.025 din 9 august 2006, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, Cap. II din Anexa, Art.4, Pct.3, 4 si 5
ma incadrez in conditiile legale pentru a beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, calculand astfel:
din 01 mai pana la 30 martie sunt 11 luni pline
din 01 aprilie pana, sa presupunem, pe 02 aprilie, este considerata fractiune de luna in conditiile punctului 5 al Art. specificat mai sus.
Asa ca, daca nasc dupa 01 aprilie, voi beneficia de concediu si indemnizatie…
Va rog frumos sa imi raspundeti daca am rationat corect si daca am dreptate.
HG am citit-o de pe site-ul dvs. Mai sunt alte completari legislative care ma contrazic in rationamentul de mai sus?
In speranta unui raspuns va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

sau daca nu nashti in aprilie, ci mai repede poti ruga medicul (ginecologul cred!) sa-ti dea o adeverintza ca nu ai nascut la termen ci cu x saptamani mai repede!
Si atunci pt calculul celor 12 luni se ia DPN-ul , nu data exacta a nasterii!

Sarcina usoara!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

sa inteleg ca am sanse la indemnizatie??????????? multumesc mult pt raspuns , ligia.

Mergi la inceput

Da ati rationat corect. In conditiile mentionate de dvs este admisa o singura data o fractiune de luna in calcul ca si luna completa. Astfel incat odata cu data de 31 martie aveti 11 luni complete si orice fractiune din luna aprilie se va admite ca si luna completa asigurata in conformitate cu art.4 alin (1), (4)si (5) din actul mentionat.

Observatie:
Nasterea inainte de termen sau fata de data prezumata nu se refera la fractiune de luna de tip 7 zile 11 zile. Atat medical cat si legic o nastere la termen este admisa nu fix la 9 luni ci intr-un interval cuprins din cate stiu (sper sa stiu corect) incepand cu sapatamana 37 sau 38 de sarcina si pana la saptamana 40. Asa incat daca nasterea survine in saptamana 38-a se considera nastere normala adica la termen.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Buna ziua.
va sacai si eu cu problema mea care este asemanatoare.
asadar:
sunt angajat in campul muncii din martie 2002. in perioada 19.09.2006-6.11.2006 am avut singura intrerupere din toata aceasta perioada. ca sa fiu mai clara, pe data de 19.09.2006 am fost nevoita sa-mi dau demisia iar in data de 6.11.2006 m-am angajat la o lat firma. acum sunt insarcinata si dupa calculele mele 9 ca dr. inca nu mi-a confirmat) ar trebui sa nasc in a doua jumatate a lunii octombrie.
Intrebarea mea este pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului daca am avut acea intrerupere in munca? Pentru ca mie OUG 148/2005 nu-mi este foarte clara ba chiar mi se pare destul de lacunara.
va multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput

Urmareste raspunsurle de mai sus sunt destul de clare dupa mine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by alyx

Buna ziua.
va sacai si eu cu problema mea care este asemanatoare.
asadar:
sunt angajat in campul muncii din martie 2002. in perioada 19.09.2006-6.11.2006 am avut singura intrerupere din toata aceasta perioada. ca sa fiu mai clara, pe data de 19.09.2006 am fost nevoita sa-mi dau demisia iar in data de 6.11.2006 m-am angajat la o lat firma. acum sunt insarcinata si dupa calculele mele 9 ca dr. inca nu mi-a confirmat) ar trebui sa nasc in a doua jumatate a lunii octombrie.
Intrebarea mea este pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului daca am avut acea intrerupere in munca? Pentru ca mie OUG 148/2005 nu-mi este foarte clara ba chiar mi se pare destul de lacunara.
va multumesc pentru raspuns.

alina

Se calculeaza luna calendaristica de cotizatie, adica:
6.11.06-30.11.07 = fractiune de luna
12.06, 01.07, 02.07, 03.07, 04.07, 05.07, 06.07, 07.07, 08.07, 09.07 = 10 luni intregi
01.10.06-pana nasti = tot fractiune de luna

Deci sunt 2 fractiuni de luna din cele 12.

Din pacate nu vei beneficia de CIC.

Simona 19+ Matei Hisham

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Daca fractiunea de luna este mai mare decat jumatate din nr de zile lucratoare din luna, se considera stagiu.
Se admite ca o singura data, fractiunea de luna sa fie mai mica decat nr de zile lucratoare.

Mai bine iei in calcul intervalul x octombrie 2006 - x octombrie 2007 (data nasterii) si faci aceasta verificare.

Eu cred ca ai sanse totusi, dar nu am timp acum sa socotesc.

Mergi la inceput