Iasule, mandra cetate (51)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Sper ca nu ne certam acum, nu?

Totusi unde ne dam copii sa invete?
Solutia unei scoli iezuite(!!!!) o fi aplicabila?

Mai in gluma mai in serios... e o problema greu de rezolvat unde ne inscriem copiii la scoala si pe mana cui ii dam.
Eu mai am 3,5 ani la dispozitie dar nu stiu inca ce voi face. Tot intreb in stanga si dreapta dar nu ma incurajeaza nici un raspuns...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Poate ajungem ZZ

kiss

37+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

De ce sa ajungem la ZZ? Mie discutia mi se pare foarte civilizata. Pana la urma cred ca e problema de generatie, unde din ce in ce mai putini parinti sunt interesati de nivelul copilului (de ex patania cu fetita aia la gradinita unde mamica o lasa la poarta si pleca), si de sistemul de invatamant cu eliminarea examenelor. Nu e corect..adica un 10 la un liceu bun nu e tot aia cu 10 de la Pocreaca, nu? Si atunci profesorii sunt constransi sa dea note mari pentru ca parintii sunt speriati ca notele mici scad sansele copiilor sa intre la o anumita facultate, si pe buna dreptate.

Acum o faza nostima PE BUNE. Am o prietena care a fost prof suplinitor la o scoala generala, iar la clasa a VII, a scos un copil la tabla (fizica) si nu stia sa calculeze. Replica lui cand prof i-a zis de tabla inmultirii care a facut-o in clasa a II-a? "EEEEE! Da eu mai tin minte de atunci!!!!!" No comment. Si probabil ca acum este si la liceu. Asta e tristul adevar.

Asa ca va urez succes sa gasiti o scoala buna cu profesori care isi fac treaba, ca eu mai am ceva timp pana atunci si o sa culeg roadele muncii voastre

Simona 19+ Matei Hisham

Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Sunt si eu de acord ca invatamantul a luat-o la vale si nu se mai face carte ca pe vremuri, cu unele exceptii desigur. Eu am terminat Racovita si sotul Negruzzi, pe vremea cand cele doua erau cele mai bune din targ si se bateau in "olimpici internationali". Am avut si eu cativa dintr-astia in clasa, se lucra la nivel foarte ridicat si cine era bun la o materie de obicei era bun cam la toate.
Nu stiu unde-mi voi da fata la liceu, mai avem doi ani pentru a ne hotari daca va urma o scoala pana intr-a VIII-a si va merge la un liceu dintr-a IX-a, sau direct dintr-a V-a. Oricum, grea hotarare. Clasa a IV-a si examenul de la sfarsitul ei au ajuns acum aproape ce erau pe vremea mea clasa a VIII-a si treapta I...

Revenind la copiii mititei, care inca nu sunt de scoala, dar pentru care ne gandim deja ce scoli sa alegem, in top sunt scolile 11 (otilia Cazimir, din Podu Ros), 23 (Titu Maiorescu, Cantemir), 22 (Bogdan Petriceicu Hasdeu, Tatarasi) si parca 15, despre care nu stiu ce alt nume poarta si unde este. Ca sa nu ma mai lansez in comentarii, as spune - parere proprie si personala desigur- ca sc 11 e Negruzzi mititel, 23 e Racovita in miniatura si 22 un mic Sadoveanu, ca nivel de pregatire, rezultate si fitze. Repet, e doar parerea mea, sper sa nu supar pe nimeni.

Sunt cu urechile ciulite sa aflu in continuare parerile voastre despre scolile iesene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Direct dintr-a 5-a. Copiii care fac gimnaziul in liceu se maturizeaza mai repede - daca asta e o chestie care nu deranjeaza. Parerea mea. Si eu am facut gimnaziul in cadrul unui liceu (nu din Iasi) si la final de cls 8a se vede diferenta intre generala si liceu.

edit ca sa zic ca Otilia Cazimir nu mi se pare o scoala super; mai degraba titu maiorescu; scoala 15(daca nu gresesc - aia de langa billa) e ok.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Of, mi-ati abatut atentia cu scolile si am uitat ca noi de-abia cautam gradinita. Incepusem aseara cu sotul sa dezbatem la ce scoala sa il dam, ca uite "se zice" ca aia e asa, aia e asa....Pana ne-am dat seama ca nici gradi n-am gasit.

Stiti ce...eu am facu generala intr-o scoala de provincie, undeva in Banat, iar sotul meu intr-o comuna bucovineana. Poate (sigur) nu era cei mai buni profesori, dar pentru noi a contat foarte mult si formarea psihica, faptul ca eram apreciati, ca eram intelesi uneori...Si am intrat amandoi la licee foarte bune si chiar pe locuri fruntase. Si am facut si apoi figura buna. Asa ca eu cred ca e importatnt sa fie un colectiv unde copilul sa se simta valorizat. Daca e pasionat de biologie si vrea sa devina "palontolog" - parca asta am inteles ca e pasiunea lui Alex, de ce sa fie ridiculizat in clasa ca nu e genial la mate. Sa fie apreciat pentru ceea ce este. Si respectat. De colegi si de profesori.
Inainte de a pune etichete pentru scoli eu cred ca trebuie sa ne gandim cat de "ciudata" e adolescenta si ce greu ar fi pentru un adolescent sa fie marginalizat doar ca nu are haine de firma sau nu face pregatire la nu'sh cine. N-as vrea asta pentru fiul meu. Iar faza cu fitzele sa stiti ca incepe deja de la clasa a V-a acum.

Oana 21+ si Stefan-Vladimir - 11 martie 2003

poze

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Fetelor ma uit ca voi discutati de gradinite, scoli, karate... Eu trebuie sa-mi duc sarcina la bun liman! Abia astept sa-mi vad copilul!
Revin in atentia voastra cu o intrebare: Cunoasteti vreun apartament sau garsoniera de inchiriat?. Va multumesc!
O zi buna!

Alina-Mirela 25+ cu MARIA
Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Ai pus punctul pe i - Oana.
Pentru ca trebuie sa sustii copilul in domeniile care-l intereseaza/pasioneaza. Nu cred ca se vad domeniile chiar de la gradi, dar prin clasele 1-4 tot se cristalizeaza ceva.
Eu am fost la profil real tot timpul si copiii care nu faceau performante la mate, info, fizica nu prea aveau ce cauta; nucleul eram astia.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Eu nu cred ca in clasele mici copiii stiu ce vor (nu prea stiu ei nici mai tarziu, de fapt). Trebuie sa invete de toate si bine. In aceasta perioada preferintele lor variaza foarte mult si de obicei le place ceea ce e nou si nu pentru mult timp, pentru simplul motiv ca altceva mai nou, apare. O pasiune a acestei varstelor mici nu e neaparat directia pe care copiii vor merge in final in viata, chiar daca dureaza mai mult.

Cat priveste scoala 11, Liliana, sa stii ca este in topul preferintelor iesenilor si se cotizeaza din greu atat inainte de a avea copilul acolo, ca sa fie primit, cat si dupa. Nu inseamna ca asta e de bine, insa. Eu am nepotelul acolo si nu e foarte fericit si nici parintii lui nu sunt. Din pacate nu cred ca sta in puterile noastre sa nimerim scoala perfecta, invatatorul perfect si colectivul perfect pentru copiii nostri. Oricate am lua in consideratie, oricat ne-am informa si am alege, raman destui factori pe care nu ii putem controla si care tin de conjunctura, ori noroc.
Nu stiu cat am fost de clara caci scriu pe fuga. Mai vin pe seara sau maine.
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

La scoala 15 am avut eu nepotul si au fost probleme generate de lipsa cadourilor(cel putin asa zice cumnata mea)care s-au rasfrant asupra copilului si s-au transformat in frictiuni intre mama si diriginta .
Nu stiu sigur,cert e ca odata plecat de acolo la liceu,copilul e printre primii din clasa fara eforturi,si nu mai are probleme de discilpina cum avea ..

Asa,deci multumesc pt raspunsuri,insa revin cu intrebarea ,despre scoala din spate de la politie ce stiti? Daca nu ma insel se numeste Carmen Silva..Eu merg sa votez acolo,arata foarte ingrijit,cu sali inalte ,mari,pe toti peretii lucrusoare facute de elevi, sala de sport mare si teren ,nu are prea multe clase,mi-a parut mai micuta decat o scoala de cartier(de ex) ,insa nu stiu nimic despre cadre .

Am gasit,este vorba despre Sc nr 8,Carmen Silva,str Ghiva Voda nr 24

Adriana si-atat...

Mergi la inceput