Zi de nastere
Raspunsuri - Pagina 2
dicirstea spune:
Abia acum am vazut ca nu esti in Romania. Ai putea incerca sa le faci o surpriza invitatilor si sa organizezi ceva specific romanesc, fie mancare fie muzica si dansuri. Am fost la o nunta cu multi straini, iar mirii au platit niste dansatori din Marginimea Sibiului care pur si simplu au dat nuntasii pe spate. A fost ceva extraordinar, si eu si sotul meu vroiam sa filmam, desi noi suntem obisnuiti cu astfel de dansuri, dar incadrati in atmosfera, cu tortze, cu mici, cu vin fiert sau tuica fiarta, sorici, sarmale, au dansat si calusarii, care oricum te electrizeaza... A fost de vis. Din toata nunta aia (am uitat sa spun ca era nunta nasilor mei) am tinut minte 3 momente: cel cu dansul popular a dansatorilor profesionisti, dupa care rudele miresei s-au ridicat ca pentru un toast, si in linistea care a urmat au inceput sa cante niste cantece populare sau de petrecere care iar au sunat teribil, ca o chitara clasica...bine ..stiau si aveau si voce, de toata lumea a ramas masca (am mai fost la o nunta unde s-a cantat folk si Phoenix si iar a dat foarte bine- fara acompaniament), si a mai fost un moment care ne-a placut noua, romanilor, si anume invitatii din Grecia stimulati de dansurile traditionale ale noastre, s-au ridicat si au inceput sa danseze sirtaki si cum s-or mai fi numind dansurile lor. In mod sigur gasesti niste romanasi pe acolo, sunt buni din orice zona, avem dansuri frumoase peste tot.
ML spune:
Eu, daca as fi curajoasa (dar nu sunt ), as zbura cu balonul sau paragliderul. Si cu siguranta n-as uita ap. foto (pt. balon cel putin, ca nu stiu cum e cand ai aripi).
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
scarmanus spune:
ML, zborul cu balonul se gaseste deja in topul meu 10 de lucruri de facut in viata, numai ca aici nu exista asa ceva. Paragliderul ma cam sperie, dupa cum vezi nu sunt prea curajoasa.
Dicirstea, revin la casuta de plecare, adica vreau sa fac ceva pentru sufletul meu. Ideea ta e minunata, dar cred ca s-ar potrivi cuiva caruia ii place galagia si agitatia. Nu am foarte mult timp la dispozitie, ca deh, m-am trezit cam tarziu, insa petrecerile de genul asta nu ma caracterizeaza defel, particip la ele in cel mai bun caz ca spectator.
Trebuia sa va previn ca-s cam dificila , dar daca nu v-ati saturat de mine mai astept si alte idei.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
dicirstea spune:
de ce zici "galagie si agitatie". la orice petrecere se asculta muzica si se danseaza.
scarmanus spune:
dicristea, am pomenit galagia si agitatia in contextul mentionat de tine, genul de petrecere pe care-l descrii tu. Chiar ca genul asta de distractie unde nu se intelege om cu om nu este pentru mine. Am fost recent la o petrecere din asta organizata cu tot felul de surprize, abia am rezistat in fumul ala de tigara si harmalaia care s-a creat cu cele 80 de persoane invitate. Cum am zis, nu e nimic rau in asta, secretul este sa-ti suporte urechile.
Intr-o alta nota, anul asta este prea tarziu sa fac ceva frumos, probabil ca-mi voi petrece ziua pe malul marii, insa anul viitor am sa-mi sarbatoresc cei 30 de ani cu cele doua prietene bune ale mele, in Romania. Eu din Cipru, alta din Canada, a treia "localnica", planuim un "Themla and Louise" in 3 . Fara soti, doar noi trei si o masina o saptamana intreaga de zile, cutreierand locuri care ne sunt dragi fiecareia in parte si de care ne leaga amintiri frumoase. Evident, multe surprize pe parcurs (cel putin din partea mea catre ele)
26octombrie spune:
scarmanushule, mama, dupa ce am tot citit cum esti matale baba batrana, cu braul de lana ma asteptam la haaaa, muuulti ani. pai auzi, treizeci la anu! atunci io ce sa mai zic?! io-s tanara tare, trecura peste mine fo 8 ani de la aniversarea ta de-acum ...
ce voiam eu sa-ti propun: toate ideile de mai sus sunt frumoase peste poate, insa ca idei de petrecere. insa ziua ta de nastere este cea mai importanta zi din an si TREBUIE sa fie o zi de ras-fat! din momentul in care deschizi ochii pana seara, cand ii inchizi, obosita de atata frumusete si tihna. pai nu?! cel putin la mine asa functioneaza (si dovada ca imi iubesc ziua de nastere o vezi f usor pe acest forum...)
so..
rasfata-te. incepand cu un fin rasfat culinar, savureaza toate bunutzele la care ai poftit lately; apoi imbraca-te in ceva ce te face sa te simti bine. la mine ar functiona o fusta lunga si larga, tiganeasca, niste cizme cu sireturi, ceva extravagant si colorat, o esarfa moale, niste zdranga din argint patinat, o geanta mare si atarnanda in care sa-mi arunc o carte gustoasa, un bidon de ceai/cafea, o gramada de lucruri inutile si necesare totodata, un pachet de tigari. si apoi du-te. iesi si plimba-te. du-te in locurile pe care le iubesti, unde simti ca rezonezi; stai si respira si bucura-te de frumusetea din jur, din afara si dinauntru. bucura-te ca e soare, daca e, sau ca ploua frumos si cerul are culorile acelea, bucura-te de lucrurile ce ti s-au intamplat, viseaza la ce ti se va intampla si construieste-ti o aura multicolora, calda si gustoasa.
acum sa ma ierti, bag de seama ca m-am folosit de invitatia dumitale pentru a visa cu ochii deschisi. da io asa as face. si, dupa cum te-am mai citit io pe-aici, prin cuvinte si poze, nu cred ca suntem foarte departate ca gusturi..
daca ai marea langa tine cred ca te poti lipsi de toate celelalte bucurii, e coplesitor de frumos.
La multi ani, insoteste-te si fii fericita!
Luana si Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by 26octombrie
scarmanushule, mama, dupa ce am tot citit cum esti matale baba batrana, cu braul de lana ma asteptam la haaaa, muuulti ani. pai auzi, treizeci la anu! atunci io ce sa mai zic?! io-s tanara tare, trecura peste mine fo 8 ani de la aniversarea ta de-acum ...
ce voiam eu sa-ti propun: toate ideile de mai sus sunt frumoase peste poate, insa ca idei de petrecere. insa ziua ta de nastere este cea mai importanta zi din an si TREBUIE sa fie o zi de ras-fat! din momentul in care deschizi ochii pana seara, cand ii inchizi, obosita de atata frumusete si tihna. pai nu?! cel putin la mine asa functioneaza (si dovada ca imi iubesc ziua de nastere o vezi f usor pe acest forum...)
so..
rasfata-te. incepand cu un fin rasfat culinar, savureaza toate bunutzele la care ai poftit lately; apoi imbraca-te in ceva ce te face sa te simti bine. la mine ar functiona o fusta lunga si larga, tiganeasca, niste cizme cu sireturi, ceva extravagant si colorat, o esarfa moale, niste zdranga din argint patinat, o geanta mare si atarnanda in care sa-mi arunc o carte gustoasa, un bidon de ceai/cafea, o gramada de lucruri inutile si necesare totodata, un pachet de tigari. si apoi du-te. iesi si plimba-te. du-te in locurile pe care le iubesti, unde simti ca rezonezi; stai si respira si bucura-te de frumusetea din jur, din afara si dinauntru. bucura-te ca e soare, daca e, sau ca ploua frumos si cerul are culorile acelea, bucura-te de lucrurile ce ti s-au intamplat, viseaza la ce ti se va intampla si construieste-ti o aura multicolora, calda si gustoasa.
acum sa ma ierti, bag de seama ca m-am folosit de invitatia dumitale pentru a visa cu ochii deschisi. da io asa as face. si, dupa cum te-am mai citit io pe-aici, prin cuvinte si poze, nu cred ca suntem foarte departate ca gusturi..
daca ai marea langa tine cred ca te poti lipsi de toate celelalte bucurii, e coplesitor de frumos.
La multi ani, insoteste-te si fii fericita!
Luana si Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc
Acuma bine si dumneata . Io n-am zis ca-s batrana cu braul de lana nicaierea, nu stiu de ce s-a inteles asa, sunt doar in cautarea unor idei originale de a-mi petrece ziua de nastere, care cam trecuse in anii trecuti doar asa, sa treaca, cu unu' si altu' si cam la fel de fiecare data.
La capitolul rasfat sunt campioana, ce mai, avand in vedere ca numai io bat apa-n piua la subiectu' respectiv , dar suna bine o zi intreaga din zori si pana-n seara numai cu rasfaturi papilo-olfactivo-tactilo-vizuale...
Ah, am sa includ un cocktail in program, n-am mai baut de un secol.
ML spune:
La multi ani draga mea! Sa ne povestesti cum ti-a iesit ziua.
In loc de cadou iti trimit o melodie de "jdemii" de ani. O ascultam fascinata la radio cand eram copil. Abia anul asta sotul a cumparat albumul formatiei respective si am recunoscut-o. Sa faci bine sa iti si placa, macar de dragul cipilicii si hainelor lor caraghioase . La multi ani!!!
http://www.youtube.com/watch?v=-wI6uAOHzvo
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
soanso spune:
scaramus ,da cand e ziua ta sau a fost deja ca io n-am inteles .ne tot dam peaci cu parerile si poate a trecut deja sau nu?
acum parerea mea strict personala:de ziua mea imi place sa ma rasfat ,incep prin a lua inainte cu o zi sau doua saloanele la rand(epilat,manichiura,cuafor) ,asta sa fiu sigura ca din pct asta de vedere sunt ok,porma eu zic ca cel mai elegant mod de ati petrece ziua este la un restaurant si nu stand acasa la cratita.
persoane invitate :sotul si cativa prieteni apropiati ,si sa fie asa:mancare buna ,un coktail ,muzica si dans.
cam asa vad eu lucrurile .
La multi ani si multa fericire si sanatate !
Sorana Miruna 20 dec 2005