Ioana Ginghina nevoita sa renunte la sarcina!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by kover

Luna!: cind eram insarcinata,si imi faceam testele,la fel gindeam si eu :si daca are malformatii tot il pastrez.eu am doi copii sanatosi,dar umblam la gimnastica cu cel mic la o fundatie unde sint copii cu probleme(down,autism ,retardati,etc...) si ma gindesc daca faceam fata unei asemenea situatii.din pacate la noi inca sint multi care se uita"strimb"la persoanele cu handicap.

Ai perfecta dreptate si probabil in alte tari lumea nu se uita strimb si sint mai bine tratati dar tot nu se vor putea intretine singuri,nu se vor putea incadra niciodata cu adevarat in societate,aici au camine speciale sau daca nu locuiesc tot cu parintii.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Peste tot exista oamnei care se uita stramba , nu tine de tara ci de educatie.
Cand nu se stie cauza malformatiei fie ea si una fizica se face intrerupere de sarcina daca doreste si mama pt. ca nu stii ce problememai poate avea cpilul si cred ca nici o mama nu ar dori sa-si imagineze ce se intampla cu copilul ei bolnav psihic sau fizic dupa ce ea moare si el ramane al nimanui , incaabil sa inteleaga ce se petrece in jur.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by anky

quote:
Originally posted by kover

Luna!: cind eram insarcinata,si imi faceam testele,la fel gindeam si eu :si daca are malformatii tot il pastrez.eu am doi copii sanatosi,dar umblam la gimnastica cu cel mic la o fundatie unde sint copii cu probleme(down,autism ,retardati,etc...) si ma gindesc daca faceam fata unei asemenea situatii.din pacate la noi inca sint multi care se uita"strimb"la persoanele cu handicap.

Ai perfecta dreptate si probabil in alte tari lumea nu se uita strimb si sint mai bine tratati dar tot nu se vor putea intretine singuri,nu se vor putea incadra niciodata cu adevarat in societate,aici au camine speciale sau daca nu locuiesc tot cu parintii.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Anky, in legatura cu cc capacitatea de a se intretine singuri: depinde de handicap.
Avem o buna prietena, o doamna cu handicap la mana stanga (mana stanga e mult mai scurta decat mana dreapta).
Probabil ca, sunt multe mamici care, daca ar fi vazut asta la ecografie, s-ar fi decis pentru avort.
Dar...uite ca pe vremea mamei dansei nu se faceau ecografii, deci ea s-a nascut si ce bine ca s-a nascut .
In afara de faptul ca este deosebit de inteligenta (este conf. univ. la ASE, a primit de curand un premiu al Academiei Romane, a scris un maldar de carti etc, etc), a ajutat in viata ei multi, multi oameni. Si a facut acest lucru din banii ei, din banii pe care ii castiga... asa, aproape fara o mana, cum este.
Si nu este o femeie nefericita. Dimpotriva! E o femeie fericita, implinita, optimista, o femeie la care alergi atunci cand ai nevoie de ajutor.

Sunt femei care spun ca ar avorta un bebelus cu handicap si in acelasi timp se mira ca societatea ii priveste stramb pe cei 'altfel'...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pe mine motivul asta cu "se uita lumea" ma face sa rad. Am avut o prietena in scoala generala si liceu care avea jumatate de fata mai pigmentata (sau celalta jumatate depigmentata) in orice caz avea doua nuante ale pielii diferite pe fata. Era frumoasa foc! Insa lumea se holba normal. Nimeni nu intreba normal, cica din bun simt! Dar se holbau. Si? Asta era un motiv sa o fi avortat mama-sa? Ca se holbeaza lumea? Eu am avut un chist sub barbie. Am fost nascuta normal, sanatoasa insa la 9 ani mi-a aparut un chist sub barbie subit. Nimeni n-a stiut de ce, insa arata oribil, eu slaba bat si cu ditamai gusa, ziceai ca sunt pelican.

Nu m-am operat pana la 20 ani ca n-am stiut ce e si abia atunci am decis sa imi asum riscul si sa o fac. Timp de 11 ani lumea s-a holbat, a intrebat, a atins etc. Acum pe bune, credeti ca va puteti proteja copiii de lumea care se uita? Un motiv sau altul de imperfectiune vor gasi oricum la copilul vostru, nu cumva sunteti perfectioniste?

Verisorul meu s-a nascut in 1990 si s-a nascut cu tetrapareza spastica, i-au dat 6 zile iar acum are 17 ani. Asta da handicap. A mers in picioare la 3 ani, a vorbit pe la 5, parintii s-au luptat enorm sa-l puna cat de cat pe picioare. Acum merge, a fost la o scoala normala tot timpul, este as in matematica, participa la olimpiade, vorbeste e un adolescent. Lumea se uita. El a zis destul de des ca s-a saturat, ca e indragostit si i se da cu tifla, numai in locul matusii mele sa nu fii sa-ti vezi copilul suferind asa. Acum are o prietena normala si frumoasa (uite ca si in Romania sunt oameni deschisi la suflet) cu care e de 6 luni, o iubeste, iar intr-un moment de-al lui de depresie cand suferea din dragoste l-am intrebat daca ar fi preferat sa nu se nasca. A zis ca niciodata nu s-a gandit la asta, ca normal ca ar vrea sa fie normal insa isi iubeste viata si e fericit ca o are asa cum e. Iar mama lui gandeste la fel.

Deci chiar credeti ca e normal sa avortezi pentru doar o mana mai scurta sau nedezvoltata, sau chiar si lipsa? Nu ne putem iubi copiii decat daca sunt perfecti?

Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Eu ma intreb cate dintre dumneavoastra ar pastra un bebe despre care li se spune ca se va naste cu malformatii. Chiar credeti ca Ioana si Alexandru nu s-au dus la cei mai buni doctori? Chiar credeti ca au asteptat 5 luni pana la prima ecografie? Mie mi-e greu sa cred si daca recititi stirile despre ei veti vedea ca nu era prima ecografie, era cea morfofetala. Nu-i cunosc pe nici unul si nu sunt fan Papi, ma pun insa in situatia lor si mi se face rau.
Sa ma iertati, stiu ca suntem pe forum si discutiile sunt libere si e dreptul fiecareia sa isi dea cu parerea dar, ma intreb (si nu in calitate de moderator) daca pusa in fata unei astfel de dileme, vreuna dintre dumneavoastra si-ar asuma acest risc: sa aduca pe lume un copil malformat. Aici nu e vorba de estetica sau de cat de independent poate fi un copil/adult cu o singura mana ci despre urmatorarea intrebare: aduc pe lume un copil bolnav?
Vi se pare firesc sa avortezi un copil cu Sindrom Down, desi acela are 2 maini 2 picioare si poate si el sa mearga singur si sa manance si sa vorbeasca la un moment dat... dar vi se pare anormal sa nu pastrezi o sarcina despre care ti se spune ca nu e in regula...
Eu cred ca nu le-a fost usor sa treaca prin asa ceva si sper ca Ioana nu citeste DC. Ar fi niste sare pe rana, inutila.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

quote:
Originally posted by Witchie

Eu ma intreb cate dintre dumneavoastra ar pastra un bebe despre care li se spune ca se va naste cu malformatii. Chiar credeti ca Ioana si Alexandru nu s-au dus la cei mai buni doctori? Chiar credeti ca au asteptat 5 luni pana la prima ecografie? Mie mi-e greu sa cred si daca recititi stirile despre ei veti vedea ca nu era prima ecografie, era cea morfofetala. Nu-i cunosc pe nici unul si nu sunt fan Papi, ma pun insa in situatia lor si mi se face rau.
Sa ma iertati, stiu ca suntem pe forum si discutiile sunt libere si e dreptul fiecareia sa isi dea cu parerea dar, ma intreb (si nu in calitate de moderator) daca pusa in fata unei astfel de dileme, vreuna dintre dumneavoastra si-ar asuma acest risc: sa aduca pe lume un copil malformat. Aici nu e vorba de estetica sau de cat de independent poate fi un copil/adult cu o singura mana ci despre urmatorarea intrebare: aduc pe lume un copil bolnav?
Vi se pare firesc sa avortezi un copil cu Sindrom Down, desi acela are 2 maini 2 picioare si poate si el sa mearga singur si sa manance si sa vorbeasca la un moment dat... dar vi se pare anormal sa nu pastrezi o sarcina despre care ti se spune ca nu e in regula...
Eu cred ca nu le-a fost usor sa treaca prin asa ceva si sper ca Ioana nu citeste DC. Ar fi niste sare pe rana, inutila.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Sunt intru totul de acord!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Noi speculam aici din pricina faptului ca Ioana nu a explicat in ce consta malformatia. Initial am inteles ca nu avea deloc ambele maini, apoi ca de fapt ii lipsea ceva la o mana.
Cred ca lipsa de informatii a dat nastere speculatiilor!

Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
AM T'EI ANI!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ea a declarat la emisiunea de trei ori femeie ca avea o malformatie la o mana,ca era in urma cu dezvoltarea cu 3 saptamani.Si se pare ca doctorii au spus ca nu sunt sanse ca mana sa-si revina.Asta am inteles eu.Nu stiu daca au fost si alte motive mai grave,dar eu ma gandesc ca totusi nu facea avort pentru ca o manuta era nedezvoltata.Asta ma gandesc eu.
Treaba lor,e viata lor,era copilul lor,nu vreau sa judec pe nimeni.
Doamne fereste!Oricum cred ca a trecut prin momente groaznice.

poze
vine bebe

Ramonel12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Imi pare foarte rau ca au trecut prin asa ceva, ca au trebuit sa ia o asemenea decizie!Imi dau seama ce e in sufletul lor si cat de greu e pentru ei sa isi revina! Sa le dea Dumnezeu putere sa mearga mai departe!

4+
Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Am cautat subiectul pentru ca i-am vazut in seara asta pe amandoi la Povestiri Adevarate si Ioana a spus ca e proaspat insarcinata. Sa dea Domnul sa fie intr-un ceas bun de data asta!

Mergi la inceput