dermatologie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Eu am sute de alunite pe tot corpul, multe din ele aparute de-a lungul timpului. Sora mea la fel. Evita cat poti de mult soarele, nu-ti poate face decat rau, foloseste creme de protectie solara, cu grad cat mai mare de protectie. Iar in clipa cand depistezi o modificare cat de mica la una din alunite (inflamare, sangerare, chiar si o zgarietura pe suprafata acesteia) mergi urgent la dermato. Trebuie sa ai mare grija, mai ales daca sunt in zone predispuse la frecari, sa nu se rupa, sa nu sangereze etc. La Spit. de dermato din Bucuresti a mers sora-mea pentru o alunita care se inflamase si o durea (epilat cu ceara!) si care i-a fost scoasa chirurgical si analizata la lab. anatomopatologic. Slava Domnului, n-au fost probleme. Dar medicul dermatolog i-a recomandat sa cauterizeze alte 7 alunite, care erau in zone predispuse la accidente (rupere) - la axila - din cauza epilatului cu ceara, pe spate pe linia baretei de la sutien etc. Nu cred ca trebuie sa fii ingrijorata, dar foarte precauta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirena spune:

Multumesc pentru sfaturi.Va pup

Mergi la inceput