Bebei de Canada in burtici de mamici (4)
Raspunsuri - Pagina 21

angelabv spune:
Donia, iti multumesc pentru raspunsuri. Am vazut masute de schimbat, dar si eu ma gindesc la fel, peste citeva luni nu am ce sa fac cu ea. Ai dreptate cu comoda, o sa ma uit la ceva mai mare , pe care s-o folosesc si pentru mai tirziu. Playpen, cred ca asa se numeste , e patutul acela care are ca o plasa pe laterale, se poate juca in el, dar se ridica salteluta, verisoara mea din Ro l-a folosit ca patut, si eu o sa-l pun jos in livingroom. Se poate face pachet si il iei cu tine daca pleci pe undeva, se face ca un pachet.Cosuletul e un moft, dar e asa dragut in poze...E primul mea bebe si sper sa am de toate, dar sunt sigura ca in timp o sa ma organizez. Multumesc inca odata, acum stau acasa asa ca o sa reusesc sa intru mai des pe net.
Ma bucur ca vine primavara, astept sa ies cu bebe afara, sa ne plimbam....
Angi

romaria spune:
Donia mie mi-a zis ca cel tarziu 4 luni se face adica se incepe sa se faca de la cel tarziu 4 luni. Tot intreb si eu stanga dreapta sa vad daca il fac. Mi-am facut programare pentru marti si pana luni am timp sa ma documentez daca-l fac . Daca nu-l fac marti atunci gata nu-l mai fac. Am intrebat-o pe pediatra de efecte secundare si mi-a zis ca ea din cate a facut nici unul nu a avut efect secundar, exista dar procentajul este f mic . Ea zicea ca virusul duce la deshidratare si ca e cam naspa si poti sa-l iei si dupa clantza de la usa, daca cineva inainte a avut. Nu stiu ce sa fac :((((. Mai citesc pana luni si sper sa ma hotarasc.
Pupici,
Poze noi
Rihanna

romaria spune:
Sunt fff obo ca azi noapte nu am dormit si m-am exprimat in mesaj cu picioarele ... sper sa intelegi ceva din mesajul meu :)))
Poze noi
Rihanna

Accacia spune:
angelabv
eu am cumparat detergent BRILLEX; l-am gasit la jean coutu nu are nici un fel de substante chimice; e facut din nuca de cocos daca imi amintesc eu bine.
multa sanatate!

Pepsi spune:
carmen, stai linistita ca ma recunosc in ce scrii tu, prima luna e mai grea, pina iti gasesti un ritm si tu si bebe, imi aduc aminte in primele 2 saptamini dormeam 2-3 ore pe noapte! dar trec astea! eu, mergeam la CLSC si-l cintaream de cite ori vroiam, si daca chiar asa tare te streseaza ia-ti un cintar de bebei si gata! ca sa vezi daca ia in greutate si daca suge bine se vede si dupa cit pipi si caca face, la inceput imi venea sa-i iau la bataie ca prima intrebare si la pediatru era cite scutece schimb pe zi! apoi, daca esti panicata tare(eu am fost) mai ai linia aia de infosante si poti suna la orice ora din noapte, eu, am apelat la ei, sint asistenti medicali f competenti si ei m-au ajutat cu sfaturi! daca vrei si nu ai pe nimeni ma poti suna si pe mine, poate te mai pot ajuta cu citeva sfaturi, daca chiar vrei! iti voi trimite lista, numa sa-mi dai mailul!ai grija de tine, si dormi cind doarme bebe, nu fa greseala sa incerci sa faci curat, mincare etc, dormi cind bebe doarme, fa si tu un dus, ceva ptr tine, luati-va mincare congelata de facut repede citeva saptamini!bea multa apa!si eu am facut cum iti zice Donia ca sa nu adoarma asa repede, il dezbracam, ca sa ii fie frig si sa nu adoarma!il mai gidilam sub barbie, si in talpa!apoi pina era mare tot la sin vroia sa adoarma, acolo isi gasea linistea!
ca sa complectez ce spunea donia, gasiti lista oficiala(mai ales ptr cele care aveti probleme de alergii) pe situl agentiei canadiene de inspectie a alimentelor(dar sint si jucarii non conforme si retrase de pe piata, carucioare, etc) http://www.inspection.gc.ca/francais/corpaffr/recarapp/recaltocf.shtml
laura, imi pare rau sa aud asta, si Dominic a fost la ou, dar a trecut in timp!la lapte vaca l=a testat?ma mir ca ii testeaza asa mici, in Franta se fac la 6 luni, aici in Montreal abia la 9-12 luni, ca cica pielea nu are maturitatea necesara si poate da false pozitive sau negative.
angelabv, e de preferat sa fie detergent special ptr bebei, in legatura cu programul eu le=am pus tot timpul pe normal, nu e voie sa se puna mirositor, sau clor si detergentul exact cit scrie ptr cantitatea ce-o ai.eu, asa am facut. masa de schimbat am incercat citeva, cel mai mult mi-a placut un model de la Ikea, care era exact la inaltimea ce trebuia, si destul de mare ca am putut s-o folosesc si la copil pina avea 2 ani!e din lemn si are sertare sub(3) si masa de schimbat e rabatabila, si cind e mai mare copilul foloseste ca o biblioteca uite aici o poza http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10103&storeId=3&langId=-16&productId=12830
. basinet nu am avut la primul, dar acuma imi voi lua, Dominic a dormit bine in carucior in primele zile, ii placeau spatiile strinse, la 3 luni dormea deja singur in camera, deci nu am avut ca sa te pot ajuta cu sfaturi, si eu vreau sa-mi iau acuma dar trebuie unul bine prins pe suport ca am un copil de 3 ani tare curios si nu vreau sa rastoarne din greseala basinetul. iar cu masa de schimbat la inceput ptr Dominic si eu am avut o comoda pe care il schimbam, nu aveam masa speciala, dar cind mi-am luat masa am vazut toata diferenta! la inceput nu se prea misca ei, dar la 1 an jumate era greu sa tot fug dupa el prin casa, si uite asa mi-am luat masa, ca s-o folosesc si la al doilea! nastere usoara!
romaria, are deja 4 luni, ce-a trecut timpul!ce e vaccinul ala de care vorbesti?dupa nume nu cred ca l-am facut, dar poate daca il aud in fracneza....am dat o cautare pe net si in Franta zic ca-i pentru gastro enterita, daca e asta, eu nu i l-am dat lui Dominic.gata am gasit pe net ce si cum! pe vremea cind l-am nascut pe Dominic nu mi l-a propus nimeni sa-l fac, poate e mai nou! http://www.bebeinfos.com/articles.php?id=836!aici zice ca poate fi administrat la vizitele de la 2,4 si 6 luni, pe cale orala!da, gata am vazut pe situl firmei care-l produce, e un vaccin nou de aia nu mi l-au propus in 2004, primul aviz de conformitate in 2006! http://www.merckfrosst.com./mfcl/en/corporate/products/rotateq.html
aici ai descrierea vaccinului http://www.merckfrosst.com./assets/en/pdf/products/RotaTeq_1040-a_8_06-E.pdf este si in franceza!
cert e ca Dominic a facut la 11 luni o gastro tare urita ca am fost internata in spital 1 noapte ca se deshidratase rau de tot!
chiar ii ziceam sotului ca pe al doilea ma gindesc deja sa-l vaccinez, cind imi amintesc ce am tras-o atunci cind ne-au internat cu Dominic, perfuzii, etc...
Flavia 32+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

elamia spune:
Buna fetelor!
In sfarsit reusesc si eu sa mai intru pe net.Am avut o noapte grea.............Dylan a primit ieri vaccin si a facut febra si toata noaptea saracul a tot plans.Sper sa ne treaca pana duminica pt ca avem botezul si nu as vrea sa se complice lucrurile.
Ce mai fac bebeii vostri?Acum e bine ca a venit vremea buna si putem iesi mai mult pe afara.Uraaaaaaaaaaaa!
Sunt intr-o dilema.Cand am fost la controlul de 6 sapt doctorul mi-a recomandat sa iau pt contraceptie pilule,dar nu prea stiu ce sa fac,sa iau sau nu.Mi-a spus ca nu afecteaza alaptatul.Voi cum procedati?Scuze,daca s-a mai discutat subiectul sau daca sunt putin cam indrazneata pe aceasta tema.
Va pupic!
Mihaela,mamica de Dylan.

carmen94 spune:
Donia,Pepsi............va multumesc de raspunsuri.i-am gasit leacul in sfarsit la fomistul meu!!!!cum imi adoarme la san si nu resusesc sa-l trezesc nici cu ciupeli,nici cu gadileli sau alte cele,il pun in patut.el nu doarme decat infasat sau pe burtile noastreasa ca......imediat la cateva secunde dupa ce il pun in patut incepe si se intinde,se screme,gangureste si apoi vine urletul de foame.il las sa urle putin,sa se trezeasca mai bine si apoi continuam.am rezolvat-o si cu cantaritul:ne-a adus tati cantar!!!! are 3,680.cand am iesit din spital avea 3,180.eu zic ca a luat bine in 2 saptamani!!!!
a avut si o iritatie la fundulet,ca il stergeam cu servetele umede(zic si eu ca de la alea a facut iritatia)acum,il bag repede cu fundul la chiuveta si-l spal de fiecare data cand ii schimb pampersul.iritatia ne-a trecut cu ceai de musetel si crema de galbenele.
Pepsi............am sa-ti trimit adresa mea de email.multumesc mult!!!!am sa incerc sa ma odihnesc cat mai mult.
angelabv...............eu folosesc acelasi detergent ca si ptr.noi,dar nu folosesc balsam.si dau dubla clatire.
fug ca s-a trezit!!!
va pup1
Carmen de Darius

Pepsi spune:
carmen, si eu am gresit la inceput si-l stergeam cu servetele umede, apoi am invatat, si numa cu apa calduta si sapun de bebei fara parfum, tirziu am reintrodus sevetelele, sau cind eram la exterior si nu avea ce face foloseam servetele!si alea fara parfum!bravo, a luat bine copilul, ma bucur ca esti mai bine! te pup
Flavia 32+ David
albumele de familie

Pepsi spune:
carmen, si eu am gresit la inceput si-l stergeam cu servetele umede, apoi am invatat, si numa cu apa calduta si sapun de bebei fara parfum, tirziu am reintrodus sevetelele, sau cind eram la exterior si nu avea ce face foloseam servetele!si alea fara parfum!bravo, a luat bine copilul, ma bucur ca esti mai bine! te pup
Flavia 32+ David
albumele de familie

Monicutz spune:
Carmen, ziceai ca n-ai pediatru. Unde esti in Canada?
Dca esti in toronto iti pot da pediatra mea ca primeste pacienti.
Te pup,