Cu cine face lectiile copilul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Baiatul meu este clasa I si numai eu fac lectiile cu el (probabil am mai multa rabdare), de fapt lucram suplimentar deoarece la ei nu se dau lectii pentru acasa decat in week-end(este la step by step),imi scot eu diverse fise de pe internet asemanatoare cu ce au invatat la scoala si lucram suplimentar.
Cum va descurcati cu enunturile exercitiilor, ai vostri le citeau (citesc) singuri in clasa I? Eu procedez astfel, ii citesc enuntul si apoi ii explic cum ar trebui rezolvate, la altele nu este nevoie ..
Eventual imi puteti spune cum se procedeaza la concursurile Cangurul, pt. ca ne-am inscris si mi-e teama ca trebuie sa se descurce singurel cu aceste enunturi, ar trebuie sa se obisnuiasca de acum sa si le citeasca sau pentru inceput li se spune ce si cum se rezolva?''. In rest este f. bun la mate cam asta ar fi insa singura problema''.
Multam' pentru ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

cortez Bogdan doar din ianuarie isi citeste singur enunturile , pana atunci stia prea putine litere si nu se descurca. Acum insa e ok.
Eu ii citeam enunturile insa NU ii dadeam variante despre rezolvare . Il asteptam pe el sa incerce sa le rezolve singur. Daca nu reusea il ghidam putin cu intrebari ajutatoare, eventual il puneam sa se uite pe caiet sa vada cam cum au facut in clasa.
La exercitiile suplimentare din culegeri ( care de fel depasesc notiunile invatate in clasa ) ii explic strict notiunile matematice care nu le cunoaste ( de exemplu cum se scade trecand peste ordin 40-16 ...nu stia sa se imprumute si l-am invatat eu e inseamna asta ) dar il las apoi sa rezolve singur, eu explicandu-i pe un alt model de exercitiu .

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Multumesc fetelor de raspuns. Nici Adi nu stie sa citeasca, in plus spune ca se plictiseste sa scrie...
Lala, ar fi super daca numai atat ar dura lectiile si la noi. Poate reusesc sa-l conving sa le faca cu bona de fata cele la care se descurca si la care nu sa le facem seara.
Si noi facem engleza, canto si pian la care nu dorim sa renuntam... Acum facem si dans, dar la anul vom renunta pentru ca nu-i place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

Observ ca dureaza destul de mult temele... Adica poate voua nu vi se pare, dar eu ma gandesc cu groaza ca peste orele chinuitoare de serviciu voi mai avea un alt serviciu, acasa...
Probabil ca in toamna nu voi mai fii stresata, ci voi fii o mamica fericita, cu o fetita silitoare...

Mihaela, mama Karlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

eu sau mama invatam cu copilul. Acum in clasa a 3-a doar il verific, dar 2 ani de zile ii mai si explicam exact ce trebuie sa faca.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Si mie mi se pare ca aveti de lucru nu gluma! Ozi sta maxim o ora pe teme. Germana ii ia 30 min zilnic. In rest citeste si face sport. E clasa a II-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

In clasa I facea lectiile cu mine eu fiind in CIC, acum in clasa a II-a le face singur, eventual ma inteaba unde nu intelege si ii explic. Intr-o ora, o ora si jumatate isi termina temele.

Eli cu Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

fetita mea isi face lectiile la "afterschool"-ul la care merge.eu o intreb acasa daca si le-a facut (de obicei am incredere in educatoarele de acolo) si de 2-3 ori pe saptamina o verific daca stie tot ce-ar trebui sa stie. ma ocup doar eu de asta,fara sotul meu,si nu-mi ia prea mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

Deci daca merge la after school lectiile se fac serios acolo?

Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Ca mi s-ar parea asta o corvoada sau ca prefer sa se ocupe altii de lectiile copilului meu. Insa lucrez destul de mult si vin mai tarziu acasa, apoi mai lucrez si aici cate ceva. Oricum, lectii facem si acum si ea la gradi de la 14 la 17, cu aproximatie, tot lectii face, deci e obisnuita.
Insa vreau sa stiu la ce sa ma astept, cum sa-mi draia o pauzasc timpul, fiindca clasa I mi se pare foarte importanta.
Apoi eu ma asteptam sa fac lectiile cu ea pana prin clasa a V-a, vad ca voi ati cam terminat cu lucratul zilnic cu copilul prin clasele II-III.
Ma gandeam ca eu voi face lectiile cu copilul si nu sotul, si vad ca voi faceti la fel.

Mihaela, mama Karlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Interesant subiect... imi dau seama ce ma asteapta peste vreo 3 ani .. eu vin acasa in jur de 19.30 :((((

Oricum 2-3 ore de lectii mi se pare foarte foarte mult. Poate se mai schimba ceva si in invatamantul asta... in Germania la clasele mici aproape ca nu se lucreaza acasa din cate stiu

Ingrid si Cristi 4 ani

Mergi la inceput