Cu cine face lectiile copilul?
La toamna fetita mea va merge la scoala.
Ma gandesc ca si daca va merge la after school, tot va trebui verificata de parinti (si sunt sanse sa nu mearga acolo, deci vor trebui supravegheate de noi).
Problema mea e ca sotul meu e foarte ocupat si vine tarziu acasa, dar parca nici mie nu-mi convine sa fie si aceasta raspundere numai a mea. (Am examene de dat, vreau sa mai fac ceva cursuri, poate un masterat pe care mi-l doresc de ceva vreme.)
Vreau sa stiu cum se descurca alti parinti cand au copiii la scoala. Se ocupa ambii parinti? Sau doar unul?
sunt chiar atat de multe lectii zilnic?
Mihaela, mama Karlei
Raspunsuri
isabela spune:
Eu, iti spun din experienta mea:fetita mea este in cls a II-a. IN cls. I-a, numai eu m-am ocupat de lectiile ei, pentru ca asa am vrut eu. Acum in cls.a II-a, se ocupa sotul meu, dar la ce mod: se uita amandoi pe exercitiile de la matematica, copilul ii spune ce anume nu intelege, el ii explica, apoi le rezolva singura. La romana se descurca singura. Cand ajung acasa, ii verific temele.
april spune:
Cu mine pt ca asa am vrut eu. Dar doar anul asta (e clasa I), anul viitor doar o sa o verific.
mikim spune:
quote:
Originally posted by isabela
Eu, iti spun din experienta mea:fetita mea este in cls a II-a. IN cls. I-a, numai eu m-am ocupat de lectiile ei, pentru ca asa am vrut eu. Acum in cls.a II-a, se ocupa sotul meu, dar la ce mod: se uita amandoi pe exercitiile de la matematica, copilul ii spune ce anume nu intelege, el ii explica, apoi le rezolva singura. La romana se descurca singura. Cand ajung acasa, ii verific temele.
In clasa I cam cat timp iti lua zilnic, in medie, aceasta operatiune?
Ii dadeai de lucru si suplimentar?
In jurul carei ore terminati?
Mihaela, mama Karlei
filofteia spune:
Si eu sunt foarte interesata de acest aspect.
Cat timp alocati lectiilor?
Trebuie sa stati permanent langa ei?
Cam intre ce ore faceti lectiile?
Aveti timp si de activitati extra scoala? (sport, muzica)
La mine este rau ca sotul este exclus din start si ajung acasa abia pe la 16,30... Oare o vrea sa faca lectiile cu bona?
grati.ela spune:
Ozi isi face singurica lectiile. La romana se descurca f.bine. Nici la mate nu sta rau numai ca aici daca nu intelege ceva nu cere ajutorul...practic lucreaza asa cum i se pare ca ar trebui. Eu ii verific intotdeauna temele iar la mate ii dau sa lucreze suplimentar probleme asemanatoare celor din manual care i-au ridicat semne de intrebare. De multe ori ii spun sa-si construiasca singura problemele. E rau ca e tare incapatanata si greu isi deschide urechile sa asculte si parerea mea. La germana insa invatam cot la cot asta si pentru ca eu am luat-o de la zero. La fel si la engleza. Sotul rar se implica si asta atunci cand eu ajung la disperare din cauza indaratniciei Ozanei.
april spune:
Andrada inca nu vrea sa lucreze singura. Temele dureaza cam 3-4 ore cu tot cu pauze. Insa in we lucram ceva mai mult. Ea e mai timida si se cam subapreciaza. Trebuie sa o incurajez mereu. E vesnic nemultumita de ea.
adriana99 spune:
Eu am baiat si este mai puturos, chiar daca-i merge mintea. Cand termina orele, mi-l ia o doamna pensionara (fosta invatatoare), ii da sa manance si face lectiile cu el. La ora 15 merg si-l iau acasa, verific ce a facut si-l pun sa mai citeasca lectia o data. Eu sunt foarte multumita de acest aranjament. Am incercat sa fac si eu cu el lectiile dar cere pauza la 10 minute.
Adriana
isabela spune:
Mihaela,
In clasa I-a temele durau cam 2 h, in acest interval intrand si micile pauze. De obicei incepeam lectiile le ora 15 si le terminam in jurul orei 17.
Da, am stat langa ea tot timpul , si in fiecare zi lucram suplimentar. Adica, ma uitam in ambele manuale ce lectie urmeaza si le facem cu ea cu o zi inainte, la inceput cand era vorba de semne, apoi la litere. Am observat ca astfel ii era mai usor la scoala. Eu ii aratam si explicam cum trebuie sa scrie litera respectiva, cum se incadreaza ea in spatiul respectiv.
Sambata lucram suplimentar, mai ales in semestrul doi, cand terminasera toate literele si aveau dictare in fiecare zi. Intotdeauna citeam in avans lectiile din abecedar.
Avea timp si de joaca si de alte activitati.
Asa am procedat eu si am constatat ca a fost bine.
Lala_D spune:
Al meu este in semestrul II , clasa I.
De la inceput si-a facut lectiile singur, in camera lui . Eu in prima luna aveam grija sa intru cam din 10 in 10 minute si sa il mai atentionez sa scrie si sa nu se uite pe pereti
. Cam dupa o luna a priceput mesajul si nu a mai fost nevoie de atentionari
.
Cand are nelamuriri vine si intreaba, daca totul ii este clar ma intreaba daca vreau sa i le verific la sfarsit ( acum uneori verific, alteori nu - pe principiul ca daca a gresit e mai eficient sa ii atraga doamna atentia decat sa se duca cu lectiile perfect facute stiind ca are acasa ''propteaua'' care i le corecteaza ).
Acum nu stiu daca voua vi se pare corect asa dar pentru pustiul meu a functionat. Este un elev de FB pe linie si invatatoarea are numai cuvinte de lauda la adresa lui.
In privinta lucrului suplimentar :
- in primul semestru lucram aproape zilnic , acum doar sambata si duminica.
Timpul pentru lectii :
- primul semestru : de la ora 13.00 - 15.30 aproximativ ( teme + suplimentar)
- al II semestru : de la ora 13.00 - 14.30 aproximativ in functie de lungimea temelor .
Daca nu sunt eu acasa le face sub supravegherea bunicii sau a tatalui dar in aceleasi conditii ( singur in camera, rezolvat nelamuririle, verificat temele - ei le verifica mereu de teama sa nu sar eu cu gura pe ei 
)
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala_D spune:
Am uitat sa precizez ca are antrenamente de aikido de 3 ori pe saptamana ( lunea, miercurea, vinerea de la orele 16.00-18.00 ) de la care nu lipsim niciodata decat eventual daca suntem rau bolnavi .
O zi excelenta tuturor !
Lala.