nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nnadiaa spune:

aceeasi problema o am si eu cu baietelul meu.La aproape 2 ani(pe 25 martie ii implineste),nu vrea sa vb deloc.Mai zice uneori cate un ma...ma...ma lalait,la fel ta...ta..ta..in rest,nimic.Nici nu stiu ce sa cred.Medicii la care am fost mi`au zis sa am rabdare,eventual sa ii dau si encephabol.Nici nu stiu ce sa mai cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

daca inteleg si executa, e ok pana la un punct. nu e ok ca la 3 ani sa nu spuna decat 3-4 cuvinte. limbajul permite dezvoltarea. daca ajunge la varsta asta si nu comunica verbal, cum isi exteriorizeaza sentimentele, frustrarile, dorintele? cum poate evolua daca el a ramas doar la limbaj receptiv (intelege) si nu se poate exprima?

ok, au exsistat copiii de 3 ani care nu spuneau nimic si n-aveau nici pe naiba. dar aia sunt exceptiile exceptiilor si nu regula. in schimb copiii de 3 ani care vorbesc doar la nivel de cuvant fraza sunt destui si aia sunt ce-i care-si dau drumul "dintr-o data".

Nadia, daca intelege ce spui,DACA SPUNE MACAR unu, doua cuvinte, chiar si monosilabice, CU ADRESA nu la nimereala,daca reusesti sa-i captezi atentia cand vorbesti in 70 % din cazuri, e ok.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

quote:
Originally posted by kiwwy

dragele mele,am mers cu copilul la psiholog,mergem de 3 ori pe saptamana ,de un an,m-a asigurat ca fiul meu are doar o intarziere de vorbire,si ca isi va da drumul,logopedul spune ca este vorba de un blocaj la el.Sa aibe legatura cu faptul ca l-am operat ?din cauza asta sa aibe intarzierea de vorbire?(a avut polidactilie,,un deget in plus la ambele manute).

Ma tot gandesc cate probleme are copilasul meu:s-a nascut cu 6 degete,l-am operat la manute,urmeaza sa il operam la picioruse,este suspect de psoriazis sau dermatita atopica(asta am aflat azi de la dermatologul ce il vede periodic),nu vorbeste,raceste foarte des...e asa de greu,incat azi simt ca nu mai rezist

La gradinita step by step m-am gandit sa il dau pentru ca mi se pare mai avantajos,si la scoala tot la step by step va merge acolo unde merge si fratele sau si sunt foarte multumita,e programul pana la ora 12,nu se culca acolo.
Pentru oradence:
Sunt doua gradinite:una pe strada Moscovei(in spatele teatrului) si una la scoala greco-catolica,in spatele ei,langa librarie,unde a fost biblioteca judeteana).
Gabi,tu nu te-ai temut pentru fata ta?care a fost motivul pt. care a vorbit asa tarziu?

cezara

off-topic, Cezara si Andrei merge la gradi de pe Moscovei.Nu pot sa spun decat cuvinte de lauda!!!

Stai linistita, toate se vor rezolva!! Vei vedea cat de mult il va ajuta gradinita! Andrei merge din toamna, iar atunci nu vorbea corect deloc, acum se straduie sa nu se lase la ceilalti copii !


cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nnadiaa spune:

Flaviutza,iti multumesc pt raspuns.Ce sa zic,el pare ca intelege ceea ce ii zic,bine....asta cand mare el chef sa ma bage in seama,cuvinte cu adresa...atunci cand vrea in brate vine,ma trage de pantaloni si zice ma..ma...ma,stie de NU E VOIE...,bine,el a si avut ceva probleme la nastere,o usoara hipoxie,de la asta cred ca e si intarzierea asta,abia acum o luna a inceput sa mearga bine(1,10ani),oricum...mai am rabdare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

poti sa investighezi, se fac testari si la copii asa mic. de ce spun asta? pt ca e esential sa se descopere la timp, in astfel de cazuri o interventie precoce este esentiala. si nu ti-as sugera asta, dar inteleg ca totusi au existat ceva probleme, daca a mers singur la 1,9 ani.

daca tu observi ca se comporta cam ca si colegii sai de varsta (evident, in mare, nu exact ca ei) nu ai motiv de ingrijorare. de ce spun asta? pt ca, in cazul primului copil, parintele nu are etalon de masura, considera normale anumite lucruri desi nu sunt.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

pt toata lumea . aici http://www.autism.ro/revista.html gasiti testul portage, care va ajuta sa evaluati achizitiile copilului pana la 6 ani, pe domenii, limbaj,social,etc. vedeti care ii sunt punctele slabe,forte etc. ca sa fie ok, trebuie sa bifati aproximativ 70 % pe categoria lui de varsta.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hermelina spune:

Cezara, e posibil ca din punct de vedere psihologic, operatia de care vorbeai sa il fi afectat. Daca ai luat leg cu un logoped vei obtine rez 100%.Cunosc cazuri.Ai incredere in Dumnezeu.Multa sanatate si putere va doresc.

"Daruieste dragoste si vei fi binecuvantat cu dragoste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tessie spune:

Cezara,eu zic ca poate ar fi bun un consult la un neurolog(aici trebuie sa ai noroc sa nimeresti unul competent,nu cum am nimerit eu...)ca sa te linistesti.Baiatul meu a mers la gradi de la 2 ani jumatate,nu vorbea nimic,inchipuie-ti cum se puteau intelege educatoarele cu el...A tinut-o tot asa pana la 4 ani,timp in care daca vroia ceva ne arata cu degetele.De inteles el ne intelegea si putea sa faca ce-i ceream.Totul s-a rezolvat uimitor de repede,aproape de pe o zi pe alta a inceput sa vorbeasca,in fiecare zi auzeam noi cuvinte scoase de el,spre bucuria noastra.Pana la urma,motivul pt. care nu vorbea,era comoditatea.Ce puteam sa facem?Cand vrea,atunci isi da drumul...Acum,la 9 ani,este un copil OK,nu se vede ca a inceput tarziu sa vorbeasca.
Sa nu disperi,sa duci copilul la investigatii,sa te asiguri ca nu-i nimic grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

kiwwy,tu demult postezi pe forum despre baietelul tau,de faptul ca nu prea vorbeste. Si eu te inteleg,cu baiatul meu am cam aceleasi probleme.Are 4 ani jumatate acum,e departe de a vorbi bine,desi intelectual e foarte bine.Am umblat cu el prin doctori de am ametit,logoped,psiholog de copii,i-a facut teste de inteligenta cu rezultate excelente,pana si encefalograma i-am facut.E totul ok.
Practic nu are motiv pentru care sa nu vorbeasca normal.
Dar de ce nu turuie ca un copil normal de varsta lui-habar nu are nimeni.Mergem in continuare la logoped acum,e uimit de ce face acolo,totul e bine pana la limbaj.Nu ca nu vorbeste deloc,dar putin si stalcit.Nici eu nu il inteleg intotdeauna,dar pe de alta parte spune multe si corect.Dar nu face eforturi sa vorbeasca,nu se straduie deloc,se limiteaza la strictul necesar.Pana acum cateva luni a avut ecolalie,foarte pronuntata(unde repeta intrebarea pe post de raspuns afirmativ)Pe la 3 ani am inceput sa-mi fac griji serioase ca nu vorbeste bine si pediatrul m-a amanat pana aproape de 4 ani ca e ok,in limite,ca o sa-si dea drumul,ca e bilingv,ca a avut probleme cu urechile,infectii repetate,ca e baiat ca aia ca ailalta.Eu am simtit ca ceva nu e in regula si am insistat tot timpul sa-mi dea o trimitere la specialist.
Ce vreau sa zic,daca tu ai impresia ca ceva e in neregula,atunci du-te cu el la logoped ca nu are ce sa strice,decat sa stai sa astepti sa se intample ceva,sa inceapa sa vorbeasca.Eu trec prin asta si acum si stiu ca frustrarea si grijile cresc cu fiecare zi.
Cat priveste gradinita,nu-ti fa nici o grija,pana la toamna o sa mai creasca si compania copiilor o sa-i faca foarte bine!

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

azi mandra ma uimi si spuse 3 poezii cap coada. pt prima data. Mamico dulce nici a mea nu s-a omorat cu vorbitul . adica nu vorbea cat si cum o fac copiii la varsta ei. in schimb i-a iesit pe Raven matrici progresive 160 IQ .pe testul general,cumulat(inclusiv limbaj,abilitati motrice etc, 140. ceea ce nu ma mira deloc, pt ca la capitolul memorie si in special memorie vizuala stiam cum sta. adica e in stare,trecand peste faptul ca isi aprinde/stinge calcul,deschide winamp, sa aleaga doua trei melodii favorite din 3000. sau sa joace mario pana la nivelul doi.

eu zic ca instinctul de mama e sfant. daca el iti spune ca nu e ok cupkilu, atunci nu este! la cap deficitar, vorbitul, fimea s-a incadrat totusi in limitele largi ,adica dupa doi ani, fraze la 2,5 ani etc. dar parca lipsea ceva. in sensul ca nu putea sa redea ceea ce gandea. uneori,nu-i iesea decat o invalmasala de silabe. culmea, diagnosticul de usoara alalie verbala l-am primit de la un tip de 30 ani proaspat psiholog,de la mine din oras. ca "greii" cu renume iti trantesc in nas " esti nebuna, tanti? copilul citeste cuvinte de 5 litere si tu spui ca nu e ok cu vorbitu?"

dupa ce ne-a zis tipul si ne-a dat in 30 minute solutia ne-am pus pe lucru. adica pui copilul ,de prefeinta cand e calm ,sa repete dupa tine sunete simple, apoi silabe, cuvinte,fraze.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput