nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el?
Raspunsuri - Pagina 14
Carmenbr spune:
Flavia mama, eu nu am nimic cu tine, ba chiar ma bucur ca ai fost singura care a dat linkuri si ai repetat ca nu e necesar ca sa fie autist ca sa citesti si sa faci niste teste de acolo. Ci doar faptul ca poate din prea multa bunavointa, te repezi si mai scapi si niste diagnostice pe ici pe colo. Oi fi mai repezita, eu stiu cum este, ca asa am fost si eu, dar 4 ani de State m-au calmat, ca altfel nu reuseam sa traiesc printre ei. Acum sunt ca ei, raspund doar daca sunt intrebata si doar la obiect, nimic in plus sau minus. Si ma feresc ca de dracu sa pun "diagnostice", ca e tare rau privit lucrul asta aici. Ti-am spus asta din perspectiva mea ca mama care are "pitici" pe creier, desi medicul m-a asigurat ca nu e nimic, si care a primit diagnostice de la "prieteni" romani, ca americanii sa ii pici cu ceara si nu spun nimic pana nu sunt ei siguri 1000%. Si crede-ma ca nu mi-a picat bine, ca doar na, puiul meu e cel mai cel, sunt si eu "cioara" ce sa-i faci.
Cat despre Eric (2,10 ani), repeta ORICE dupa mine in orice limba (romana sau engleza), pe silabe sau cuvant intreg, in fiecare seara citim 20 minute in limba romana, bunicul vorbeste mereu cu el in limba romana, la propozitii simple suntem la faza de 3-4 cuvinte fara prepozitii in limba romana si propozitii de 3-4 cuvinte cu prepozitii si de toate in engleza, a invatat sa numere pana la 10 de curand, dar e mai repezit si el si probabil ca sfarseste in baby-talk, asta intamplandu-se doar cand vorbeste cu noi in limba romana. Deci nu am ce sa aplic, doar sa astept sa-i treaca repezeala.
Las ca rosii iti trimit la toamna pt bulion, nu acum!
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!
Carmenbr spune:
Hai ca am zis sa nu mai pun afirmatiile care pe mine m-ar fi atins daca as fi fost in locul fetelor, dar daca insistati uite de ce spun eu ca pune diagnostice cand medicii nu le pun. Pun mai jos cu copy paste, recunosc ca pana acum n-am folosit quote si nu vreau s-o dau in bara acum.
06/03/2007
nu e ok ca la 3 ani sa nu spuna decat 3-4 cuvinte.
09/03/2007
pai Eliza_p eu inteleg din ce spune Kiwwi ca de fapt, in afara de " da" nu spune nimic.
ceea ce spui tu, cu copilasi care cat de cat ziceau ceva, fie cateva cuvinte, fie o stalceala, am intalnit si eu, am si auzit , am si citit ca isi "dau drumul" dintr-o data.
dar totusi e o diferenta intre acesti copii, care nu si-au dat drumul, adica nu fac propozitii si un copil care nu vorbeste DELOC. pt ca ala care nu vorbeste deloc, nu combina nici macar silabe simple , nu vorbeste nici macar o "pasareasca" nu prea cred ca-si da drumul dintr-o data...sau mai sti!?
dar eu am vazut doi copii asa si amandoi au intarziere pervaziva de dezvoltare.
intentia a fost buna, probabil de a linisti pe Kiwwi...insa:
- e vorba de un copil care face acusi 3 ani
- la 2,6 ani e relativ frecvent sa isi dea drumul la vorba...dupa 3 ani insa..putini , foarte putini o fac " de la sine"
- regula spune ca EXISTA O PROBLEMA cat de mica si trebuie rezolvata(daca ajunge la 3 ani si spune 3 cuvinte)
- exceptiile astea gen Blaga (oare de cate ori oi fi citit asta!?) sunt extrem de rare. acul in carul cu fan. regula spune ca e o problema.
ps. din cauza mentalitatii acesteia "lasa, Blaga a vorbit la 5 ani" multi copii sunt diagnosticati dupa varsta de 3 ani cu diverse stari : autism, PDD-NOS, ADHAD etc
13/03/2007
Sincer, nu e ok sa nu repete mama, apa la 3 ani.
de exemplu lipsa limbajului simpla sau ascociata cu deficitul de atentie --,fara alte manifestari gen stereotipii, ecolalie, comportamente inadecvate, lipsa jocului simbolic(copilul invarte la infinit sau aliniaza masinute in loc sa le faca un garaj si sa se joace de-a mecanicul)--,dupa 3 ani, 3 ani jumate este intarziere pervaziva de dezvoltare.
Toate sunt afirmatiile Flaviei, pe Eliza nu o dau de exemplu din motivul de mai sus.
Repet, nu am nimic cu ea, ci doar nu cred ca e in masura sa puna diagnostice decat un medic si chiar si atunci, daca nu crezi ce-ti spune medicul mergi si consulti 2-3 ca sa fii sigur de diagnostic!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!
flaviutza spune:
mai...creca nu explicai io bine. si a mea repeta dupa mine cuvinte..mai ales daca le spuneam pe silabe. cand insa era vorba sa spuna ea ceva, ii iesea o alta limba. mai mult se enerva la culme ca nu pricepem ce spune ea.
de repetat repeta de la 18 luni, chiar mai devreme din alea simple. totul e ca din graba si din alte cauze cuvantul spus spontan de dansa nu se lega. dar de repetat dupa noi, repeta
ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
flaviutza spune:
RQ
quote:
Originally posted by Carmenbr
Hai ca am zis sa nu mai pun afirmatiile care pe mine m-ar fi atins daca as fi fost in locul fetelor, dar daca insistati uite de ce spun eu ca pune diagnostice cand medicii nu le pun. Pun mai jos cu copy paste, recunosc ca pana acum n-am folosit quote si nu vreau s-o dau in bara acum.
06/03/2007
nu e ok ca la 3 ani sa nu spuna decat 3-4 cuvinte.
09/03/2007
pai Eliza_p eu inteleg din ce spune Kiwwi ca de fapt, in afara de " da" nu spune nimic.
ceea ce spui tu, cu copilasi care cat de cat ziceau ceva, fie cateva cuvinte, fie o stalceala, am intalnit si eu, am si auzit , am si citit ca isi "dau drumul" dintr-o data.
dar totusi e o diferenta intre acesti copii, care nu si-au dat drumul, adica nu fac propozitii si un copil care nu vorbeste DELOC. pt ca ala care nu vorbeste deloc, nu combina nici macar silabe simple , nu vorbeste nici macar o "pasareasca" nu prea cred ca-si da drumul dintr-o data...sau mai sti!?
dar eu am vazut doi copii asa si amandoi au intarziere pervaziva de dezvoltare.
intentia a fost buna, probabil de a linisti pe Kiwwi...insa:
- e vorba de un copil care face acusi 3 ani
- la 2,6 ani e relativ frecvent sa isi dea drumul la vorba...dupa 3 ani insa..putini , foarte putini o fac " de la sine"
- regula spune ca EXISTA O PROBLEMA cat de mica si trebuie rezolvata(daca ajunge la 3 ani si spune 3 cuvinte)
- exceptiile astea gen Blaga (oare de cate ori oi fi citit asta!?) sunt extrem de rare. acul in carul cu fan. regula spune ca e o problema.
ps. din cauza mentalitatii acesteia "lasa, Blaga a vorbit la 5 ani" multi copii sunt diagnosticati dupa varsta de 3 ani cu diverse stari : autism, PDD-NOS, ADHAD etc
13/03/2007
Sincer, nu e ok sa nu repete mama, apa la 3 ani.
de exemplu lipsa limbajului simpla sau ascociata cu deficitul de atentie --,fara alte manifestari gen stereotipii, ecolalie, comportamente inadecvate, lipsa jocului simbolic(copilul invarte la infinit sau aliniaza masinute in loc sa le faca un garaj si sa se joace de-a mecanicul)--,dupa 3 ani, 3 ani jumate este intarziere pervaziva de dezvoltare.
Toate sunt afirmatiile Flaviei, pe Eliza nu o dau de exemplu din motivul de mai sus.
Repet, nu am nimic cu ea, ci doar nu cred ca e in masura sa puna diagnostice decat un medic si chiar si atunci, daca nu crezi ce-ti spune medicul mergi si consulti 2-3 ca sa fii sigur de diagnostic!
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!
CAUTA TU INFORMATIA CARE CONTRAZICE CE SPUN EU AICI. INTREABA UNDE SI PE CINE VREI. SI APOI DISCUTAM
ALEXIA,02.mai.2004
Carmenbr spune:
Ca sa nu mai zic ca in State unde se acorda o atentie deosebita autistilor, copiilor cu ADHD, nu se pune diagnostic de autism mai devreme de 3 ani, iar pt ADHD daca nu ma insel e 6 ani. Deci chiar si aici nu se intrec in diagnostice. Ii observa, se dau sfaturi si ce ai mai putea sa faci, dar diagnostic si tratament se face dupa varsta respectiva, nici gand la 2 ani si ceva, cat au copii celorlalte fete, nu cel al lui Kiwwy, care nici macar el nu are 3 ani.
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!
Carmenbr spune:
Pai din cate stiu baietelului lui Kiwwy nu i s-a spus nimic de autism, adhd, parca nici macar de intarziere, ci i s-a spus ca e ok (mai lenes poate).
Si ma repet, poate nu ai inteles si vreau sa intelegi exact ce spun eu (al naibii internet, ca tare greu te mai faci inteles daca nu e "real"). Eu spuneam de efectele diagnosticelor puse de altii, nu medici, asupra psihicului unei mame care si asa e distrus. Eu de asta vorbeam Flavia, nu de faptul ca dai linkuri si informatii. Clar, acum?!
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!
flaviutza spune:
nu se pun diagnostice inainte de 3 ani...tocmai de aia se plang parintii cu copii autisti. ca pana la 3 ani sunt dusi cu vorba.de fapt mai nou se pun. si daca ai fi la curent ai afla chiar ca exista criterii de diagnostic si la stadiul de bebelus.bebelusul ala cuminte, care nu intoarce capul la un an cand e strigat, care nu lalalizeaza la 7 luni...
si unde am spus eu ca pun diagnostice? doamne, din contra am spus ca nu sunt in masura sa fac asta, doar imi spun parerea. ce cred eu . si ce am scris mai sus si ai subliniat cu rosu sunt informatii preluate.ca nu e ok ca la 3 ani sa spuna 3 cuvinte. nu-mi permit sa dau de la mine si sa spun ca e litera de lege. mai ales cand e vorba de mamici panicate deja.
iar intarzierea de limbaj nu presupune nici un intelect inferior, nici autism . e simplu intarziere in achizitia limbajului expresiv, daca vreti termenul corect.
ALEXIA,02.mai.2004
flaviutza spune:
Exact asta i s-a spus lui Kiwwi. uite, o citez
"dragele mele,am mers cu copilul la psiholog,mergem de 3 ori pe saptamana ,de un an,m-a asigurat ca fiul meu are doar o intarziere de vorbire"
si exact asa mi s-a parut si mie a fi...si nu am spus altceva...
dar trebuia sa fi citit de la inceput, si cu atentie, Carmen!!!
ALEXIA,02.mai.2004
flaviutza spune:
si exact asa ii spuneam eu, ma citez
"deci nu asta e relevant. relevant e ca al tau bebe ii unul absolut norma, parerea mea, si va vorbi cand va dori el. "
ALEXIA,02.mai.2004
Carmenbr spune:
Uite ca aici nu se pun diagnostice la autism inainte de 3 ani si tot aici copii cu autism sunt recuperati in proportii de pana la 90% dupa varsta de 3 ani dupa metode stabilite aici care se aplica cu succes si in Romania. Daca stiu eu bine chiar se aduc tutori din State (daca nu ma insel California) care sa ii pregateasca pe cei din State. Asa ca mi se pare aberant sa diagnostici un copil de 1 an ca nu raspunde la nume.
Nu neg ca celelalte afirmatii sunt tot ale tale, dar si cele copiate de mine iti apartin. Deci, una calda, una rece?!
Am un anisor deja!
2 anisori...uraaa!