Ghimbir
Raspunsuri - Pagina 2
laureta spune:
Si mie mi sa recomandat ghimbir pentru stomac(greata,etc)Am gasit radacina.Am citit ca trebuie papata bucati mici asa cum este, fetelooor e iuteeeeeee ce fac?
Pastile n am gasit.
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)
dodo spune:
quote:
Originally posted by laureta
Si mie mi sa recomandat ghimbir pentru stomac(greata,etc)Am gasit radacina.Am citit ca trebuie papata bucati mici asa cum este, fetelooor e iuteeeeeee ce fac?
Pastile n am gasit.
Faci ceai de fructe si razi putin ghimbir in el. E putin spicy insa e f. gustos.
Lorelai spune:
quote:poti sa faci chiar ceai de ghimbir cu lamiie. cam la 1l de apa merge 1cm de ghimbir taiat bucati mici si o jumatate de lamiie taiata felii. pui ghimbirul si lamiia in apa clocotita si le lasi cam 5 minute. nu il fierbi, numai infuzezi 5 minute dupa care il strecori. daca vrei il poti indulci cu miere. mie imi place foarte mult.
Originally posted by dodo
Faci ceai de fructe si razi putin ghimbir in el. E putin spicy insa e f. gustos.
daca nu iti place cald il poti lasa la racit si il bei rece cu gheata.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Witchie spune:
ghimbirul e foarte bun amestecat cu mere coapte, in placinta:)
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...
nemary spune:
[quote]Originally posted by adrianafedorca
uite am gasit si ceva dulce , sper sa-ti placa, daca faci fursecurile sa ne zici daca sunt bune
Fursecuri cu ghimbir
eu am facut aceste fursecuri si mi-au placut foarte mult.
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
miria_cristina spune:
Azi am facut ceai si a fost super!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
mnarcisa spune:
Eu nu am incercat sa fac nimic dulce cu ghimbir, dar in schim il folosesc fregvent la mancarurile chinezesti. Poti sa dai frau liber imaginatiei si sa il folosesti de ex la friptura de vita si evrentual sa o stropesti cu putin sos de soia si cu usturoi proaspat pus la sfarsit.
Sau salata chinezeasca (poti folosi si conopida putin oparita sau varza, depinde ce ce ai tu chef sa faci sau ce ai prin casa)cam asa:
ciuperci "urechi de lemn, se gasesc in europa la mag cu diverse mancaruri chinezesti si sunt dezhidratate(pe care le pui in apa si le lasi cca 3 ore), iar o punga de jumatate de kg costa 25 lei (este foarte avantajos) se pui in tigaie peste usturoi si ghimbir taiat marunt (ambele) si foarte putin calit si le tii cam 5 min dar le tot amesteci dupa care adaugi salata taiata (oarecom rondele groade de 2 degete), amesteci si adaugi sos de soia si mai amesteci toate minunatiile din tigaie si este gata de servit.
Eu de 3 sapt de cand a luat al meu ciuperci de astea fac aproape in fiecare seara o salata de asta si pot sa zic cu mana pe inima ca este foarte buma. De aici potiinterveni si sa adaugi ce mai ai tu chef de ex castraveti taiati fasii si surimi taiati la fel, sau conopida si eventual un artei taiat feliute.
Eu folosesc doar ghimbir proaspat si cumpar cam 1 kg si il tin in frigider fara nici o problema chiar si 2-3 saptamani.
Cel murat in borcanele este ideal pentru sushi.
Am mai luat niste ceairi de la carturesti care au si ghimbir printre altele, dar nu stiu de ce nu m-am gandit sa il folosesc pe ala proaspat la ceai (am sa incerc obligatoriu).
Idea e ca puti sa il folosesti la ce ai tu chef, dar mie nu imi place doar gustul lui pur (nu mi se pare implinit), dar alaturide niste usturoi si sos de soia este demential.
Merge foarte bine si la peste.
Narcis George si Narcisa
"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos