Aspirante optimiste >20 ani (64)
Raspunsuri - Pagina 7
ancadragoman spune:
Anais pe 9 februarie am facut HSG ,deci am ramas in luna in care am facut.
anca 4+
poze
anais74 spune:
Te pup si iti multumesc. Sper sa fie si la mine cu noroc de data asta. Cica, datorita lvajului se stimuleaza trompele si e de bine.
Poat ema treci si pe mine luna asta
http://tt.lilypie.com/vdnep2.png
Olivia26 spune:
Fetele, am gasit niste chestii interesante.
Ce este ovulatia? Ovulatia este eliberarea unui ovul (ou) matur din foliculul graafian in ovar. Ovulul este o celula reproductiva femeiasca. Ovulele sunt produse in ovare, trec in tuburile fallopiene, si apoi intra in uter.
Ovulatia apare la mijlocul fiecarui ciclu menstrual dar poate aparea mai devreme sub influenta unor factori negativi: depresie, malnutritie si boala.
Determinarea datei ovulatiei este importanta pentru folosirea sigura a metodei naturale de contraceptie. Pentru femeile cu ciclu menstrual regulat este posibila calcularea aproximativa a datei ovulatiei dar pentru celelalte femei este necesara folosirea unor metode aditionale de determinare a datei ovulatiei.
Exista metoda simpto-termala (de masurare a temperaturii) bine stiuta si larg raspandita. Ea este folosita pentru determinarea datei ovulatiei, pentru contraceptie, verifica daca o persoana este insarcinata, pentru diagnosticul ciclurilor menstruale in caz de infertilitate. Aceasta metoda consta din inregistrarea temperaturii corpului pentru fiecare zi a ciclului si observarea fluidului cervical (mucus) si pozitia cervixului. Unele femei pot avea sentimente speciale care preced ovulatia.
Daca vrei sa ramai insarcinata trebuie sa ai un contact sexual in perioada fertila a ciclului menstrual.
Intrebari referitoare la ovulatie
I:Este normal ca o femeie care are cicluri menstruale normale sa nu aiba ovulatie?
R: Da. Ciclurile anovulatorii insotesc starile de hiperfoliculinemie, sindromul ovarelor micropolichistice s.a.
I: Care sunt cauzele infertilitatii?
R: Cauzele infertilitatii feminine sunt de obicei disfunctia ovulatorie sau trompele infundate, dar pot fi si neexplicabile. La barbati, infertilitatea poate fi determinata de infectii, varicocel sau de factori congenitali.
I: Exista medicamente sau substante chimice care utilizate frecvent pot duce la infertilitate?
R: Da. O serie de medicamente ca cimetidina, eritromicina, nitrofurantoinul, spironolactona, sulfasalazina, tetraciclina, drogurile (cocaina, marijuana), steroizii anabolizanti reduc semnificativ fertilitatea cuplurilor.
Concluzii: - Infertilitatea se defineste ca fiind incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, pe parcursul a 12 luni de viata sexuala regulata.
- Consultul cuplurilor infertile implica ambii parteneri si incepe de obicei cu barbatul.
- Cel mai important factor de infertilitate a cuplului il constituie varsta femeii.
- Ovulatia poate fi monitorizata prin simpla masurare a temperaturii bazale a corpului.
- Infectiile pot induce infertilitatea.
- Drogurile, anumite medicamente, fumatul si obezitatea sunt factori cauzatori de infertilitate.
Olivia
Asteptam pe bebe
Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru.
Olivia26 spune:
Pentru fetele care erau interesate de TB:
Una din metodele urmarite de femeie pentru a detecta ovulatia este temperatura bazala (la trezire). Ea este mult influentata de o serie de hormoni. Printre ei, un loc important īl are progesteronul, care se secreta imediat dupa ovulatie. Sub actiunea lui, temperatura la trezire va creste cu 0,20 - 0,50 Celsius, cam de la 36,20 - 36,50(in faza foliculara, inainte de ovulatie) la 36,80 - 37,00(in faza luteala, de dupa ovulatie) Celsius, suficient pentru a putea fi observata cu un termometru obisnuit, daca se respecta minime conditii de masurat:
-dimineata, la trezire, īntr-unul din cele trei moduri (rectal - 3 min, vaginal - 5 min, oral, sub limba, cu gura īnchisa - 5 min)
-īntotdeauna la aceeasi ora (se accepta intervale de cel mult o ora īntre masuratori)
-īn acelasi mod de fiecare data (nu ieri vaginal, astazi rectal si māine oral)
cu acelasi termometru.
Cresterea de temperatura se va mentine pana la inceperea menstruatiei. Dupa ce inregistrezi temperatura bazala pe parcursul a mai multe cicluri menstruale, te poti folosi de aceste informatii. Numai dupa ceva timp ovulatia poate fi prevestita.
Sunt situatii care pot modifica temperatura bazala (dar nu este obligatoriu), situatii pe care femeia este bine sa le cunoasca:
-boala, stare febrila
-unele medicamente (se va consemna numele lor)
-somn neodihnitor sau insuficient
-lucrul īn ture
-consum neobisnuit de alcool
-cina la ore tārzii
-ora tārzie de culcare
-stres fizic sau psihic, emotii, examene, spaima, teama
-modificari ale mediului (excursii, vacante, concedii)
-petreceri pāna la ore tārzii.
Ramāne ca experienta personala sa decida care din aceste situatii modifica temperatura si care nu. Īn orice caz, femeia va masura temperatura, notānd īn dreptul zilei respective situatia ivita.
Se recomanda ca primul gest facut la trezire sa fie masurarea temperaturii (chiar daca plānge copilul sau suna telefonul), deoarece miscarea influenteaza mult temperatura masurata.
Daca TB se mentine crescuta mai mult de 18 zile si menstruatia intarzie sa apara, atunci exista o mare posibilitate sa fie vorba de o sarcina.
Temperatura bazala nu trebuie sa treaca neaparat peste 37°C in faza luteala. Valoarea absoluta masurata depinde de persoana, de tehnica masurarii, chiar si de termometru. important este ca curba stabilita prin masurarea temperaturilor de-a lungul intregului ciclu menstrual (curba menotermica) sa aiba aspect bifazic, adica cu doua niveluri medii: unul jos, in primele 14 zile si altul mai inalt in celelalte. O valoare redusa a temperaturii bazale in faza luteala poate fi insa si expresia unei insuficiente secretii de progesteron de catre corpul galben (asa-numita insuficienta luteala). Insuficienta luteala combina de obicei insa o valoare redusa a platoului hipertermic al curbei menotermice cu o durata scurta a acestuia (7 zile sau mai putin). In acest caz este necesara administrarea unui tratament de substitutie hormonala (de ex. Duphaston, 1cp/zi din ziua 15 in ziua 25 a ciclului menstrual).
Temperatura bazala nu trebuie masurata in timpul menstruatiei. In aceasta perioada este clar ca temperatura bazala este redusa. Absenta valorilor termice din primele 3-5 zile ale ciclului menstrual nu are astfel nici o relevanta pt interpretarea curbei in ansamblul ei.
Temperatura corpului atinge valori minime intre orele 6-8 dimineata. De aceea este recomandat ca masurarea temperaturii bazale sa se efectueze in acest interval orar. Explicatia faptului mentionat este mai complexa, in linii grosiere bazandu-se pe ciclurile circadiene (adica ce se desfasoara pe parcursul unei zile) ale organismului uman. Daca respectarea orelor mentionate este imposibila, este totusi absolut necesar ca temperatura bazala sa fie masurata in fiecare zi la aceeasi ora.
Olivia
Asteptam pe bebe
Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru.
irina_stef spune:
fetelor am fost la doctor si cum nu aveam programare mi-a zis sa vin miercuri dimineata,in schimb s-a uitat la test,m-a intrebat ce simt si cum ma doare,si a zis,ce vroiai si o confirmare,atunci da,esti insarcinata,asa a zis,eu am intrebat daca e nevoie sa mai repet testul ptr linia aia e cam anemica,si a zis ca dat fiid faptul ca e facut dupa-amiaza,a zis ca e normal sa fie asa,si sa nu mai fac nici un test.i-am zis ca ma dor ovarele seara si mai ales daca tusesc sau ma asez sau ridic brusc am asa crampe care trec in cateva secunde,dar sunt jenante.si a zis ca e normal iar,ptr ca eu trebuie sa simt ca acolo jos se intam`pla ceva,ca sunt ligamentele,si uterul care lucreaza.mi-a dat sa iau impreuna cu acidul folic CALCINATAL(complement alimentar de vitamine si minerale).
aaaa,era sa uit,a zis sa nu ma apuc sa citesc prin reviste sau internet tot felul de chestii ca o sa incep sa-mi imaginez numai prostii,.....deja prea tarziu.dar stiti ce e ciudat,nu mi-a zis sa fac analiza la sange
http://tt.lilypie.com/kpNAp1/.png
Asteptam bb-lu !!!
-IRINA-
kalosalina spune:
Buna fetele!!! Acum am terminat sa va citesc din urma...
FELICITARI ANCA, BB YASMI SI IRINA!!!
M-au trecut fiori de bucurie prin tot corpul cand am vazut vestile bune. Ma bucur din tot sufletul pentru voi. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate voua si vostri.
Numeioana, Laura imi pare rau ca au venit uratii la voi, dar luna viitoare plecam impreuna si noi la Odisee.
Coco, Underqueen voi ati mai facut teste?
Ade ai repetat BHCG-ul ? Ce val. ti-a iesit?
Vrmoana pe unde ai umblat? Te apropii si tu de testare. Tin pumnii sa fie pozitiv.
Baby ai mana buna, aa ca te rugam ca de acum inainte sa deschizi tu capitolele. Poate in cap. asta te treci chiar tu pe lista de gravidutza.
Anca ma bucur enorm pentru tine (repet...) Se pare ca a fost cu folos HSG-ul. Te-ai hotarat la ce doctor vei merge?
toate fetele!!!
Bebica te asteptam
http://tt.lilypie.com/czYrp2.png
Anne_Ma spune:
ANCUTZ, BB, IRINA felicitari din tot sufletul!
Eu mai am cateva zile pana la test, dar cred ca nici luna aceasta nu se va intampla nimic interesant!!!
Poate luna viitoare... Cine stie?!
http://tt.lilypie.com/aaDWp2.png
Cocolyso spune:
Kalosalina am scris mai devreme, ziua 4 de intarziere ( prima ) s-a transformat in ziua 1.
La Ancuta HSG a fost cu noroc;nu mai imi aduc aminte, Anca ai facut sau nu instilatii?
Eu cred ca la mine din cauza instilatiilor nu am ramas ca nu se putea.
Acum sunt parca mai optmista de maine iau Ovamit si mi-am facut programare la dr la monitorizare in ziua 9 si 11, asa cum mi-a zis dr la ultima consultatie.
Nu o sa mai fiu atenta la nici un semn de sarcina ca luna asta le-am avut pe toate, probabil induse ca sa nu mai zic ca m-am umplut si de cosuri......
ancadragoman spune:
Alina nu m-am hotarat inca,as merge in continuare la Niculescu .Tu ce spui?
Coco nu am facut instilatii ca abia maine iau rezultatele la hormonale si urma sa merg vineri la dr sa vadem ce facem,probabil acum imi dadea sa le fac.
anca 4+
poze
kalosalina spune:
quote:
Originally posted by Cocolyso
Kalosalina am scris mai devreme, ziua 4 de intarziere ( prima ) s-a transformat in ziua 1.
La Ancuta HSG a fost cu noroc;nu mai imi aduc aminte, Anca ai facut sau nu instilatii?
Eu cred ca la mine din cauza instilatiilor nu am ramas ca nu se putea.
Acum sunt parca mai optmista de maine iau Ovamit si mi-am facut programare la dr la monitorizare in ziua 9 si 11, asa cum mi-a zis dr la ultima consultatie.
Nu o sa mai fiu atenta la nici un semn de sarcina ca luna asta le-am avut pe toate, probabil induse ca sa nu mai zic ca m-am umplut si de cosuri......
Imi pare rau Coco pt Z1, dar luna viitoare plecam impreuna la Odisee. Astazi sau diseara cred ca imi vin si mie uratii ca deja m-a patat putin...
Bebica te asteptam
http://tt.lilypie.com/czYrp2.png