decaderea din ...paternitate

decaderea din ...paternitate | Autor: mirachi

Link direct la acest mesaj

nu am mai auzit despre acest lucru pana acum...o prietena m-a rugat sa ma interesez pt.ea cum poate sa ii anuleze tatalui copilului ei dreptul de a fi parinte...
nu au fost casatoriti dar el a recunoscut copilul si deci pe certificat e tatal copilului...in fapt nu a facut nimic pt.copil...nu l-a schimbat niciodata,nu l-a hranit,nu i-a cumparat nici macar o jucarie,se irita cand copilul plangea sau cand facea galagie jucandu-se cu jucarii muzicale...nici financiar nu a sustinut familia din contra prietena mea l-a intretinut...acum ea la parasit...si pt.ca vrea sa ii poata oferi cat mai multe copilului ei...vrea sa plece peste hotare la munca...
mai tarziu vrea sa ia si copilul cu ea si pt ca tatal a amenintat-o ca nu ii va permite niciodata sa scoata copilul din tara,vrea sa il decada din drepturi ca sa nu o poata santaja mai tarziu mai ales ca stie ca nici pensie alimentara nu va putea obtine de la el pt.ca nu ii place munca...
stie cineva cum se poate face decaderea din drepturi?unde trebuie sa apeleze?
sper ca am fost destul de coerenta dar eu numai cat am scris despre acest subiect ma apuca nervii...individul nu se comporta ca un parinte dar in schimb se lauda ca copilul e foarte atasat de el...pe cand el atunci cand copilul plangea nu se deranja sa il ia in brate si sa il linisteasca pana venea mama de la diversele ei treburi prin casa...si stiu ca poate in sufletul lui o tine la copil dar nu e capabil sa arate acest lucru dar va incerca sa ii puna bete in roate prietenei mele...

Just Me !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

daca "copilul e foarte atasat de el" ...eu zic ca e pacat.
Pacat de sufletelul copilului.

In plus, eu stiu ca decaderea asta se face numai in caz de abuzuri. droguri... etc.
Ma indoiesc ca o sa-l decada cineva din drepturile de parinte "pentru ca nu-i place munca, nu s-a prea ocupat de copil si n-o lasa pe mama sa scoata copilul peste hotare".

Elise & www.youtube.com/watch_fullscreen?video_id=xUveIVrEHxo&l=160&t=OEgsToPDskJmrUHkx8aDUmFbRqiL3lLN&s=996396D046ADD445:8A51374783A7BCE6&fs=1&title=BBlisa" target="_blank">BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de mirachi

nu am mai auzit despre acest lucru pana acum...o prietena m-a rugat sa ma interesez pt.ea cum poate sa ii anuleze tatalui copilului ei dreptul de a fi parinte...
nu au fost casatoriti dar el a recunoscut copilul si deci pe certificat e tatal copilului...in fapt nu a facut nimic pt.copil...nu l-a schimbat niciodata,nu l-a hranit,nu i-a cumparat nici macar o jucarie,se irita cand copilul plangea sau cand facea galagie jucandu-se cu jucarii muzicale...nici financiar nu a sustinut familia din contra prietena mea l-a intretinut...acum ea la parasit...si pt.ca vrea sa ii poata oferi cat mai multe copilului ei...vrea sa plece peste hotare la munca...
mai tarziu vrea sa ia si copilul cu ea si pt ca tatal a amenintat-o ca nu ii va permite niciodata sa scoata copilul din tara,vrea sa il decada din drepturi ca sa nu o poata santaja mai tarziu mai ales ca stie ca nici pensie alimentara nu va putea obtine de la el pt.ca nu ii place munca...
stie cineva cum se poate face decaderea din drepturi?unde trebuie sa apeleze?
sper ca am fost destul de coerenta dar eu numai cat am scris despre acest subiect ma apuca nervii...individul nu se comporta ca un parinte dar in schimb se lauda ca copilul e foarte atasat de el...pe cand el atunci cand copilul plangea nu se deranja sa il ia in brate si sa il linisteasca pana venea mama de la diversele ei treburi prin casa...si stiu ca poate in sufletul lui o tine la copil dar nu e capabil sa arate acest lucru dar va incerca sa ii puna bete in roate prietenei mele...

Just Me !

Nici unul din motivele expuse mai sus nu constituie temei de decadere din drepturile parintesti.
Singurul lucru care ii ramane de facut este sa-l cheme in instanta pentru incredintarea minorului si stabilirea pensiei de intretinere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirachi spune:

si daca copilul ii este ei incredintat atunci nu mai are nevoie de aprobarea lui de a scoate copilul din tara?
pensie alimentara nu vrea...poate e vorba de orgoliu...dar nu o pot condamna...

Just Me !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

quote:
Originally posted by mirachi

si daca copilul ii este ei incredintat atunci nu mai are nevoie de aprobarea lui de a scoate copilul din tara?

Daca e definitiva nu.
quote:
Originally posted by mirachi
pensie alimentara nu vrea...poate e vorba de orgoliu...dar nu o pot condamna...

Pensia alimentara se plateste ptr intretinerea copilului, nu ptr intretinerea mamei, deci ea refuza un drept al copilului ei.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirachi spune:

pt.alex 2
-----------------------------------------------------
el nu este acum in stare sa isi sustina financiar familia...pt.ca de fapt nici nu doreste acest lucru iar mama este o persoana independenta financiar...deci nu vrea "pomana"lui... iar timpul pe care l-ar pierde prin tribunale pt.pensie alimentara si posibil degeaba...prefera sa il transforme in bani castigati de ea...pensia alimentara ar fi fost pt.copil si nu pt. ea...si din pacate cateodata nu merita sa lupti pt.acest drept...
nu se intampla la noi ca foarte multi tati uita sa-si plateasca pensia alimentara?nu stiu ce s-ar fi facut daca ar fi si la noi acelasi sistem ca si pe dincolo si ar trebui sa plateasca pensii sau rente sotiilor...
deci nu refuza acest drept doar ca stie deja ca nu il va obtine...
si eu personal consider ca un barbat care nu catadixeste sa-si intretina copilul ba inca are pretentii sa fie si el intretinut de sotie...si pe langa toate astea nici macar un pic de respect pentru linistea si odihna lor...nu e barbat...nici macar animal...ca si masculii au grija de familii...
scuze pt acest ton...stiu ca sunt subiectiva fiind vorba despre prietena mea...dar cand stiu cat se lauda tatal cu afectiunea pe care o are acest copil pt el iar el nu face si nu a facut nimic(doar insamantarea) -ba o si santajeaza acum...ma apuca nabadaile...

Just Me !

Mergi la inceput