Am cumparat un teren ceva mai mare de 1000mp si ne-am propus sa incepem constructia casei cam peste 4 ani.
Terenul are cam pe 40% din suprafata o diferenta de nivel de 3-4 metri fata de suprafata plana unde e si deschiderea la strada.
Ma gandeam ca in acest interval pana vom incepe constructia am putea face totusi cate ceva. Forma si pozitia casei pe care ne-o dorim face necesara largirea suprafetei plane si portiunea de deal "muscata" va ramane instabila in lipsa unui zid de beton care sa propteasca pamantul. Legat de asta pamantul rezultat ar fi util sa-l distribui in alte zone de pe teren astfel ca din punct de vedere peisagistic sa fie mai apoi usor de configurat gradina.
As vrea ca aceasta lucrare preliminara sa o facem inainte de inceperea constructiei propriu-zise si intrbarea mea este daca pentru asemenea lucrari sunt necesare autorizatii sau proiecte si daca sunt cine executa proiectul?
Acum am citit mesajul tau si ma gandeam sa iti trimit datele unei firme de peisagistica, dar am vazut ca nu esti din Buc. Orice implica beton implica si autorizatie, asta stiu din proprie exp., iar proiectul il face orice arhitect. Daca apelezi la cineva sa iti ia autorizatiile (ceea ce te sfatuiesc sa faci) se ocupa de tot, contra unui comision, evident.