Regim la varicela?

Regim la varicela? | Autor: CRISCOSTY

Link direct la acest mesaj

Dany a luat de la cresa varicela, miercuri i-au aparut 2 bubite pe spate, am zis ca sunt de la transpiratie si l-am dus si joi. Cand l-am luat joi am vazut ca bubitele s-au umplut cu apa si au mai aparut 2 noi. Mi-am dat seama ca a luat varicela si am chemat doctorita. Acum este plin de bube, peste tot are, ii dau cu mixtura mentolata si luam nurofen cand face febra. Dar cea mai mare problema a mea, pe langa cea ca vom sta in casa 2 saptamani, este ca nu stiu ce sa-i dau sa manance. Doctorita mi-a zis ca nu are voie paine, carne deloc in prima saptamana,ca are voie doar lactate-lapte, iaurt, branza de vaci- piure, pilaf, legume, si fructe. Dimineata Dany manca 2 sanvisuri sau omleta, carne manca aproape la fiecare masa, ii place f. mult. I-am facut supa de legume, dar nu-i place, i-am mai facut pilaf si un ghiveci de legume, dar nu prea a mancat. Ce sa-i mai au sa pape? Chiar nu pot sa-i dau o felie de paine cu ceva mezel? Sau carne in supa, in mancare? Au tinut copii vostrii regim si ce le-ati dat sa pape?

Crys si Dany(30 ianuarie 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inex spune:

Si copiii mei au avut varicela in decembrie ,dar aici nu ne-au zis ca trebuie sa tina nici un regim.Eu parca am citit totusi ca este bine sa aiba o dieta cu mai putine proteine dar nu mai stiu daca am citit si de ce .

Inex ,de 2 x mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Si noi am avut varicela, dar regim deosebit nu am tinut. Nu i-am dat copilului nimic cu cacao, ciocolata, nimic dulce, pt ca dulciurile ca si unele mezeluri pot accentua mancarimile. Eu i-am dat carnitza baiatului, dar el nu s-a scarpinat deloc. Nu l-am dat cu mixtura ci cu pudra pt ca la mixtura plangea.
Sanatate multa, bubitze putine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La varicela e posibil sa iasa bube si in gura, asa ca mancarurile semi-solide (gen piureuri) sunt binevenite.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

si eu stiu ca se tine regim usor deoarece bubitele ies si pe intestin .compot lactate,piureuri,gris cu lapte,mancare usoara.in plus se mai dadea vit A cu D2 pentru refacerea mai rapida a tegumentului si uneori Romergan daca avea mancarimi mari,ca sa nu ramana cu semne.mezelurile nu sunt indicate,dar carnea de pui nu vad ce rau iar putea face.

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:

Va multumesc ptr. raspunsuri. De ieri Dany nu vrea sa manance mai nimik, a mancat decat putina supa, orez cu lapte si lapte cu cereale. Asta este tot ce vrut. A avut febra, si aseara nu a dormit mai deloc, il mancau bubitele si vroia sa se scarpine. Nu mai sta sa ii dau cu mixtura, cu ce pudra i-ati dat voi? Aseara la culcare i-am dat si Peritol, dar plangea in somn, cu ochii inchisi se ridica in fundulet si plangea. I-au iesit bubite si la fundulet, acelea in mananca tare. I-am dat cu cutaden, dar degeaba. Este la a patra zi, stiti cate zile face febra? Imi este asa mila de el, dabea astept sa treaca. Am vazut ca nu i-au mai iesit alte bubite si am auzit ca 3 zile apar, 3 zile dispar si 3 zile apar iar. Cand apar iar, apar altele sau se accentueaza cele care sunt aparute. Cred ca nu am scris coorent si va rog sa ma scuzati, dar sunt tare obosita si cu moralul la pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inex spune:

La mine fetita a facut febra 4 zile si baietelul 5 si bubitele au erupt cam cat timp au avut febra.Eu i-am dat si cu pudra mentolata si cu o crema preparata la farmacie si cu violet de gentiana dar nimic nu a ajutat la mancarime.Cam 2 nopti a fost groaznic,mai ales la baietel,exact cum spuneai si tu se trezea din 15 in 15 minute sau plangea in somn.A fost groaznic dar a trecut.O sa vezi ca dupa a cincea zi de obicei incep sa se usuce bubitele si va fi mai bine.

Inex ,de 2 x mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:

Azi, pana acum, nu a mai facut febra si a mancat mai binisor, adik un castron de supa.Sper sa fie din ce in ce mai bine, iar daca nu mai face febra maine ii dau si carne de pui fiarta. Trecem noi si peste asta, mai bine ca a facut acum mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

I-am dat si eu Peritol, e bun. Eu am folosit pudra simpla de talc. Ajuta la uscarea bubitzelor. Cand il dadeam cu mixtura plangea rau. Cand nu a vrut sa manance eu i-am turnat zeama de la supa in canitza preferata si i-am dat asa sa bea. Plus multe sucuri facute de mine in casa. Nu stiu de ce dar nici la bb, care a facut varicela la trei luni, de la cel mare, nu a fost buna mixtura. Plangea rau dupa ce il dadeam cu ea. Asa ca eu am folosit-o o sg data.
Febra are cat timp apare eruptia. Din pacate bubele apar in valuri. Stii sigur ca esti pe calea ce-a buna cand incep sa apara pe extremitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

mie la fetita nu mi-a recomandat nici un regim,in schimb mi-a zis sa o dau cu alcool mentolatcare ustura si atunci i-am luat pudra mentolata si o crema preparata la farmacie,fara alcool

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Intradevar trebuie un usor regim, iar carnita si oul trebuie evitate in primele zile. Mezeluri sub nici-o forma! Si putina sare! Lichide multe!
Hai ca trece! Incearca sa i le tamponezi cat mai des ca sa nu faca aceea apa, pt ca at e mai mica posibilitatea de a ramane semne (nu se mai rup la frecare de asternut de ex!)
Asta e! Mai bine ca a facut acum!
Sanatate multa!

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput