Cum rezista florile mai mult???

Cum rezista florile mai mult??? | Autor: anelize

Link direct la acest mesaj

Adoram florile care sunt in vaze,dar nu ne putem bucura de ele decat cateva zile.Stim ca sunt foarte vechi,ca stau foarte mult in mijloacele de transport,ajung greu in tara,dar,totusi.........ce trucuri stim??
Auzisem de aspirina pusa in vaza,de algocalmin......povesti

PS: am primit un buchet de trandafiri in Olanda si au rezistat 2 saptamani.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Pentru trandafi stiu ca se taie din codita si se pun coditele cca 30 sec in apa clocotita. Apoi in apa rece in vaza. Mie asa imi rezista mai mult, acum depinde si de cat timp au fost taiati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Mie imi plac la nebunie lalelele si as vrea sa stiu cum sa le pastrez mai mult, am primit de martisor niste lalele si le-am tinut cu niste elastice cateva zile ca sa nu se deschida prea repede, dar acum le-am scos elasticele si s-au deschis este a 4-a zi si s-au deschis destul de mult ce rau imi pare ca nu o sa mai tina... Le-am taiat coditele si le-am schimbat apa in fiecare zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

cateva trucuri:
-coditele trebuie taiate chiar inainte de a fi puse in vaza cu apa. nu perpendicular, ci oblic.
-la trandafiri (si in general la tulpinile lemnoase) e buna faza cu oparitul
-nu le tineti langa surse de caldura sau in soare puternic
-cel mai eficient truc: cumparati de la florarie (sau din supermarchet, de la raionul specializat) ingrasamant lichid pentru pus la flori (la ghivece) si adaugati putin in apa din vaza de fiecare data. Apa nu mai trebuie schimbata prea des (le hraneste bine si nici nu se mai impute), iar florile tin de 2-3 ori mai mult decat normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

am vazut o emisiune in care cozile trandafirilor se taiau direct sub apa, oblic.mama le oparea cozile si tineau foarte mult
o alta reteta: jumatate apa + jumatate 7 up, inca nu am incercat-o,
sau o aspirina pusa in apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

waw..........
aspirina am incercat-o-----nu tine,dar cu 7 up?????????

Faza cu taiatul coditei sub apa am auzit-o si eu,dar am inteles ca trebuie ca atunci cand tai codita sa nu intre aer in pori,ci apa.Nu poti baga mana cu foarfeca cu tot in apa,asa ca,daca o tai in cada tot trebuie sa o scoti pana la urma.Cu oparitul........nu am auzit asa ceva,dar o sa incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Ymcar a dat sfaturi foarte bune . Daca nu aveti hrana speciala pentru flori, puteti folosi cu succes zahar (probabil de acolo faza cu 7up). In nici un caz aspirina.
La trandafiri eu nu mai practic oparirea, doar trebuie pusi in multa apa (sa mai ramana cam de 2 degete loc gol in vaza), taiata codita la 45 de grade chiar inainte de a fi pusi in apa, in apa pun intotdeauna zahar sau hrana de flori si trebuie stropiti cu apa cam de 2 ori pe zi (poate aveti un tubulet de body spray pe care il puteti umple cu apa si folosi in acest scop).

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

quote:
Originally posted by Oana

Mie imi plac la nebunie lalelele si as vrea sa stiu cum sa le pastrez mai mult

florile mele preferate sunt lalele. si ma intristeaza f.tare faptul ca nu rezista decat cateva zile. dar, ieri dimineatza am primit o lalea si mi-a spus o colega o pun in apa minerala. eu asa am facut dar celelalte colege nu. lalelutza mea arata bine in continuare pe cand ale lor nu. poti incerca si tu, poate chiar are efect si nu e doar o intamplare.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Si mie imi plac la nebunie lalele, sunt florile sufletului meu....
Eu le schimb apa zilnic si le tai cate un pic din codita...
Se spune de persoanele care prefera lalele ca sunt persoane orgolioase.....

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by ymcar

cateva trucuri:
-coditele trebuie taiate chiar inainte de a fi puse in vaza cu apa. nu perpendicular, ci oblic.
-cel mai eficient truc: cumparati de la florarie (sau din supermarchet, de la raionul specializat) ingrasamant lichid pentru pus la flori (la ghivece) si adaugati putin in apa din vaza de fiecare data. Apa nu mai trebuie schimbata prea des (le hraneste bine si nici nu se mai impute), iar florile tin de 2-3 ori mai mult decat normal.

My life smells acceptable

Mai, tu ma uimesti cu cate lucruri stii. Ultimul sfat pare f.interesant, asa o sa fac, mai ales ca florile de primavara tin asa putin...

Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

quote:
Originally posted by felicia74

quote:
Originally posted by ymcar

cateva trucuri:

Mai, tu ma uimesti cu cate lucruri stii. Ultimul sfat pare f.interesant, asa o sa fac, mai ales ca florile de primavara tin asa putin...

Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)

Si inca n-ai aflat mai nimic!

Mergi la inceput