Mamici de septembrie - octombrie 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Iata ce am mai gasit pe net:

biopsia vilozitatilor coriale: Acest test este efectuat intre a 10-a si a 12-a saptamana de sarcina si consta in inserarea unui ac prin peretele abdominal sau in introducerea unui cateter prin colul uterin pentru a ajunge la placenta.

Celulele prelevate din placenta sunt analizate genetic pentru a se determina eventualele anomalii cromozomiale. Acest test nu poate fi utilizat pentru diagnosticarea defectelor de tub neural deschis. O femeie din 200 pierde sarcina in urma acestui test.

Biopsia vilozitatilor coriale se utilizeaza in diagnosticul prenatal in primul trimestru de sarcina, fiind extras ADN-ul pentru studiile moleculare genetice. Principalul avantaj al acesteia este faptul ca rezultatele sunt disponibile in stadiile precoce de sarcina."

Lilirusu, suna la Centrul Medical Unirea , la Medicover, la Medsana sau la Sanador sa vezi dc ei fac aceasta analiza. Astea 4 clinici sunt mai bine cotate in Bucuresti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Lilirusu ma alatur parerii fetelor,nu renunta la bebe pana nu esti 100% convinsa de asta.Nana si mie imi plac muraturiile,urasc in schimb tot ceea ce e dulce.Imi cumpar un borcan de 250 ml de castraveti murati pe zi si ii mananc ca si semintele.Ciorbele le acresc cu zeama de lamaie sau cu bors,numai asa le mananc.Mi-a spus cineva ca o sa nasc un baietel ptr ca imi plac muraturiile,iar daca mancam mai multe dulciuri nasteam o fetita.Nu stiu cat este de adevarat.. Eu nu am pretentii sa fie fata sau baiat,ptr ca la mine este primul copil si e bine sa fie orice,numai sanatos sa fie

Cristina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katrin spune:

Buna burticutze,

am tot citit tot ce ati mai scris voi in ultimul timp, iar pe mamicile cu problemutze le sfatuiesc in primul rand sa fie optimiste si increzatoare si sa incerce sa gandeasca cat mai pozitiv(lilirusu, ale)
Eu,ca si multe alte mamici trec printr-o perioada cu mari balonari..usoare greturi, care sper sa treaca cat mai rpd(spuneti-mi si mie, va rog, cam in ce perioada aceste greturi iau sfarsit???)
Nu am chef de nimik..mai ales cand vad ca afara e atat de frumos..cald, soare..primavara...iar eu trebuie sa stau in birou sa rezolv diverse probleme..hmmm
Va pup pe toate..si aveti grja de voi...si de bebei

Katrin 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

nana,la mine asta e beleaua,nu pot manca nik cu otzet.numai muraturi sarate.noroc ca mi-a trimis mami de acasa muraturi,ca de altfel...gogonelele ma nenorocesc si varza murata.mor dupa ele
mai mananc si ciocolata cate o data,cand am pofta,nu multa ca nu pot,imediat o vars!
mai mananc paine prajita cu unt si miere.de la asta nu ma doare stomacul.

danielle 10+

http://bd.lilypie.com/yaSIO.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirella76 spune:

salutare fete dulci!
sa va spui si voua, colegele mele au innebunit, nu intelegeam ce se intampla in jurul meu; cand colo ele imi pusesera sare in cap...Si cica fac fata ca am dus mana prima oara la gura...Eu sunt inca debusolata nici macar nu-mi dau seama cand am dus mana la gura....

pupici

mirella
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Cristina, eu mananc si muraturi si dulciuri la greu. Si e confirmat de ecografie: e un singur BB !Ce o fi? Duminica am halit singura un borcan de conopida murata iar aseara am dat gata doua cutii de Tofifee. Ma mir ca nu m-a apucat raul! Acu fara gluma, ce-o fi, sanatos sa fie. Ca si cu Miruna am mancat muraturi intr-o veselie si tot fata a fost.

Am tot stat si m-am gandit, oare ce mi-as dori de fapt sa fie bb, pentru ca in adancul inimii cred ca toate avem o preferinta, cat de mica, oricat am spune ca ne e indiferent ce va fi. Si cred ca imi doresc inca o fetita. Nu ca ar fi suparare daca va iesi cu putza! Dar in adancu adancului inimii cred ca imi doresc a doua fetita. POate aflu si eu saptalana viitoare!

Ana 13+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lentzi1975 spune:

buna ziua.mai este loc pt inca o mamica de oct?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Katrin, eu dupa 10 sapt m-am simtit mai bine.

Ana, eu cand tocmai ma decisesem ca as vrea inca o fetita (pana atunci am zis ca poate e bine sa am pereche), am aflat ca e baietel.

Mirella, mie mi-au facut data trecuta testul cu acul, sa vada ce parte aleg. Am ales gamalie si colega mea care avea baietel a ales varf. Acum nu am facut, o sa incerc din nou.

Nana, cam mult tin greturile tale, offf. Eu mananc acrituri si saraturi la greu, insa sa stii ca in perioada de rau nu ajutau decat pe moment, apoi era mai rau.

Rox 14+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Am dat send prea repede, si nu am apucat sa scriu tot. Mi se trage de la "bibileala", ca am dat o raita pe la salon azi sa ma aranjez.

Cristina, eu am mancat si muraturi si dulciuri cu fetita. Fusesem la 12 sapt in concediu la o pensiune la Voronet si ma invatase chelnerul, aducea 2 portii de castraveti murati si clatite cu ciocolata in acelasi timp.

Taniusha, la mine mai merge laptele cu cacao, dar ca si tine, daca trece senzatia adio toata ziua. Cioco ma constipa. Mai bag fructe, desi nu prea imi plac. Felicitari pentru atitudinea sportiva, eu sunt super sedentara, greu ma mobilizez

Danielle, super faza cu ceapa, incercam sa mi te imaginez si mai ales pe omul ala mirat. Eu am mancat asa salata verde, de cateva zile. Nu imi place nimic verde si nu suport in mancare, mai putin salata verde. Duminica am iesit la masa in oras si am mancat un bol imens de salata in 5 min, fara sa respir, incat sotul meu ramasese cu ochii mariti la mine. In rest, poftesc la greu la bors, chiar beau, dar ma baloneaza. Si cat mai sarat, dar azi am avut picioarele umflate. Eu la prima sarcina am avut mari probleme cu edemele, tre sa ma potolesc. As manca si eu pepene rosu, insa unde gasesc?

Sabina, la kiwi nu ma gandisem si imi si place, este printre putinele fructe care imi plac. Nici taratele nu mi se par imposibile, mai greu cu mierea si nucile. O sa incerc si asa. Multumesc de sfat. Cat despre nasterea normala, sa stii ca nu sunt deloc afectata, si nici nu a fost prea greu, insa am fost scarbita de atitudinea oamenilor. Si nu ca nu le-as fi dat ciubuce cum cauta aici la noi in Romania, ba dimpotriva, am dat mult peste piata. Oricum acum as vrea tot asa sa nasc, adica natural, dar nu se stie niciodata. Eu zic ca e ok si cezariana si nu ai pierdut mare lucru. Oricum ar fi, e doar pasul sa iti tii in brate puiul.

Rox 14+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Intr-adevar asa este, muraturile de orice gen, calmeaza greata pe moment dupa care e mai rau. Mie mi-a luat ceva timp sa constat asta.
Mancam, acum vreo luna, castraveti in saramura, de ziceai ca nu mai vazusem in viata mea. Ajungeam acasa de la servici, hatz pe la frigider, mancat urgent pe nerasuflate 2 castraveti, normal ca ii alegeam pe cei mai mari. Doamne si ce ma mai racoreau. Dupa putin timp insa, mi se facea rau instantaneu.
Acum sunt la faza cu otzet, indiferent ca e in salata, ciorba, supa,in orice, otzet sa fie si cat mai acru. M-am tampit naibii.
Sper sa imi revin cat de curand, la ce am fost inainte.
Despre dulciuri spun cu mana pe inima ca nu ma atrag deloc, de ciocolata nu mai spun. Tot ce am mancat dulce pana acum au fost 2-3 bucati de negresa si cateva cupe de inghetata cu menta, chiar daca stiu ca inghetata nu e recomandata. Pur si simplu asta ma linistea. Numai ca si la ea, dupa ce mancam, in cateva minute mi se facea rau, asa ca am taiat-o si pe mneaei de pe lista.
Sa vedem ce mai inventez in viitor

Pupici ptr toate purticile.

Nana, 12+
In asteptarea lui
Bebe la 9 sapt si 4 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput