Mamici de septembrie - octombrie 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Lilirusu eu zis sa mai consulti u medic sa mai asculti o parere si apoi sa iei o decizie,imi pare rau!
Vai fetelor pai ce femeie fericita sa ia doar 10 kg ,eu am luat 21 kg la sarcina trecuta.

Mihaela 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Lilirusu, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta. Cu siguranta ca trebuie sa mai vezi cel putin un doctor.. Curaj! Suntem alaturi de tine!

Roxana_G, mie dr endocrinolog mi-a zis sa nu intrerup eutyroxul, mai ales in sarcina.. poate sa fie chiar cazul sa cresc doza - pana acum n-a fost, conform analizelor-
Am inteles ca tu ai intrerupt "de la tine putere", dar ce te-a facut sa iei decizia asta?

9+

http://bd.lilypie.com/xO2Zp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Hai ca scriu repede despre nastere, ca am ceva de terminat si cum spuneam, neuronul meu e suprasolicitat.

Am nascut normal cu epidurala, sa traiasca cine a inventat-o ca e o minunatie. O nastere destul de rapida, usoara, fara probleme, imediat dupa am zis ca as mai face 10 copii asa. M-a durut mai mult la cusutul epiziotomiei, se dusese efectul la epidurala si anesteziile locale nu prea prindeau. BB e iesit usor, cu tot cu circulara de cordon nu au fost probleme, nu m-a apasat nimeni pe burta. Eram asa haioasa, cred ca am zis de vreo 5-6 ori moaselor ca eu imping si sa nu puna nimeni mana pe mine. La fel dupa ce a iesit Alexandra m-am ridicat in fund de pe masa sa vad bebelusul si dr Badiu a zis sa imi arate mai repede copilul ca pacienta se pregateste sa plece.

Problema cu hemoragia nu a tinut de ei, adica oarecum. La noi si bunica si mama au avut aceleasi probleme la nastere. Dr Badiu m-a trimis la Fundeni la centrul de hematologie unde m-au testat pentru toate cele. Nici o problema de coagulare. Mi-au testat si nu stiu ce sindroame si deficiente la sange si nimic. Am testat-o si pe mama sa vedem daca e ereditar sau nu. Nimic.

Ei bine, cu toate testele, dintr-un motiv nedescoperit de ei, am sangerat mult mai mult decat e normal. Eram sigura ca asa va fi, asa patesc si cand ma tai si totusi testele de coagulare, chiar si cele complicate (proteina C si altele) sunt perfecte nu doar bune. La o ora zaceam in balta de sange, se imbibase si patul si patura si tot, si ei imi aduceau bblusul in conditiile alea. Nu va zic la 2 ore cum eram, am crezut ca mor. Si culmea vine infirmiera sa ma duca la pipi, asta e prima chestie care o verifica dupa nastere daca e vezica ok, daca nu trebuie sa o stoarca ei. Ce sa fac pipi, ca in momentul in care m-am ridicat am cazut pur si simplu pe jos. Pana la urma a facut sotul meu scandal, a trimis dr Badiu pe cineva sa verifice (era seara deja) si parsivele de la salon au schimbat patul si hainele mele si i-au zis persoanei respective ca sunt aceleasi de dupa nastere si doar am sangerat mai abundent. Nu va spun cum ma simteam, am crezut ca mi se scurge viata, si eram atat de nervoasa pe doamnele alea de la nasteri incat am facut eforturi supraomenesti sa le arat ca sunt bine si sa ma mut la salonul cu copii. De regula la 2 ore dupa nastere te muta cu bb, insa eu am stat aproape 6 ore si acum nu ma mai lasau ele sa ma ridic sau sa fac ceva ca le era frica. Pana la urma am facut o demonstratie de echilibru, de rezistenta, si ca merg singura la baie, asa ca m-am mutat linistita cu pitica mea.

Dar nu e bai, acum stiu si eu cum s-a invatat si mama la operatiile ei pe coloana ca trebuie facute injectii cu vit K dupa nastere, si de data asta voi fi pregatita corespunzator.

Sper ca nu am speriat pe nimeni, mai ales mamicile la prima sarcina. Nu a fost chiar asa rau, sincer, insa e senzatia aia de frustrare ca depinzi de unii care nu te ajuta. Asta e, trebuie sa aveti multa rabdare in maternitatile de stat si noroc sa dati de oameni buni. Desi realitatea este ca unii sunt ok, unii nu.

Pupic. Acum chiar fug la treaba.

Rox 14+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Carpatina, eu l-am luat tocmai pentru ca eram insarcinata, pentru ca altfel hormonii erau ok la analize (doar ca am ATPO foarte foarte mare) , insa insuficienti pentru 2 persoane. Insa de la 12 sapt bb are teoretic tiroida lui si nu inteleg de ce trebuie sa mai iau sau sa si maresc doza. Adica mi se pare ca dr insista la perfectionism. Toti hormonii sunt f bine, valori mari aproape maxim, mai putin free T4 care este 0,94 si dr voia sa fie peste 1,2. Insa de sine statator este super ok. Oricum decizia am luat-o pentru ca oricum am pb cu inima pe sarcina, se agravasera palpitatiile, si chiar dr endocrinolog a zis ca e posibil sa fie de la euthyrox. De cand am intrerupt, chiar nu am mai avut astfel de pb.

Rox 14+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilirusu spune:

Va multumesc de incurajari fetelor,dar psihic sunt distrusa.Nu mi-a mai recomandat nici un test ci intreruperea sarcinii.Maine ma duc la dr.mea care urmareste sarcina Petrache Magdalena de la Polizu.Nu ma astept la modificari mari,pt ca stiu ca Herghelegiu este un profesionist.Acum pana sa ma chiureteze pot face vrun test genetic sa vad care dintre parinti ar putea avea probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Lili, revin, te rog eu cere o a doua parere, ba chiar si atreia.La multe case mari s-au vazut erori.....
ba chiar si la alt medic gineco m-as duce!!!
te cred ca esti terminata, nu pretind ca te-as intelege, pt ca e imposibil, dar te rog , nu renunta pana nu mai faci o echo...

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Lilirusu, subscriu la ce ti-a spus Sabina. Nu te da batuta atat de usor! Petrache e un medic bun. Am nascut si eu cu ea prima data. Stiu ca e foarte atenta si insista pe detalii, ba chiar te mai sperie si fara motiv cate odata, dar nu lasa o problema nelamurita. Du-te si cere-i parerea. Si mai cere si a treia, si a patra, si a zecea parere inainte sa faci pasul asta!

Ana 13+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

LILIRUSU e o decizie grea...Dr Herghelegiu nu e genul sa recomande asa ceva decat daca intr-adevar e cazul. Imi pare nespus de rau dar poate e mai bine asa...ca si-a dat seama acum si nu mai tarziu!
Cand te duci la Polizu la dr magda sa iei si ecografia si rezulatele pe care ti le-a dat Herghelegiu.
Ai nevoi de multa putere ...suntem alaturi de tine si asteptam vesti!

multi pupici

Pinacolada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marushka spune:

lilirusu si eu subscriu la ce au zis fetele, e bine sa mai ceri o parere si nu numai parere ci chiar inca o eco daca e nevoie sau chiar mai multe,nu lua o decizie pana nu vezi unde e problema. Suntem alaturi de tine!

Eu astazi, cred ca sunt cam adormita ca numai gafe fac. Am zgaraiat si masina de la servici, mi-a intrat un stalp de ala de cam 20 cm sub toba de esapament... nu l-am vazut in oglinda cand dadeam cu spatele... :( acum sa imi astept sentinta,sa vad ce zice sefu'! Noeoc ca erau niste barbati si mi-au ridicat masina si l-au scos de desubt...asa eu una singura gravida ce ma faceam?!

Referitor la miscare, eu o spun pe ceea ce simt (mai putina experienta ca sunt la prima sarcina):este mult mai bine sa ne miscam, sa mergem. Mie de ex. imi face f. bine sa merg pe jos (desi munca de birou si masina nu prea imi permit mare lucru). Nu stiu daca a mai avut cineva probleme de acest fel dar imediat cum am terminat-o cu infectia aia tip candida (care inca nu stiu exact ce e ca nu am rez. la analize) mi-a aparut ceva gen hemoroid. Medicul mi-a dat unguent proctolog si mi-a recomandat miscare dupa fiecare 30 min. La fel mi s-a recomandat si sa evit constipatiile.
Mi-a spus ca poate aparea in sarcina datorita uterului care se mareste datorita uterului care exercita presiune pe colon.
Asa ca eu zic sa va miscati cat mai mult posibil, nu miscari exagerate si grele, dar usoar usor.... hai ca daca suntem gravide nu ne-am ramolit cu totul. Eu in weekend aveam chef sa ma urc pe role, cam asa faceam si vara trecuta, doar ca nu eram insarcinata. Voi ce parere aveti, oare nu ma suprasolicit?! O fi bine pentru sarcina?

Inca ceva, eu dimineata, cand ma trezesc am o durere de spate de nu ma vad... oare ce se intampla? Voi ce simtiti ?

-ici la burtici
Taniusha 11+

http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Lili, subscriu la tot ce au zis fetele mai inainte. Mai cere o parere, macar una, Iosup sau Pop.

Dupa mine, este de competenta medicului imagist, nu ginecolog.

Cel mult dna Petrache poate sa iti faca o ecografie ea cu mina ei, dar mai multe nu. Oricum, iti trebuie o confirmare a diagnosticului, macar un triplu test, daca nu un cariotip fetal.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput