Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt IV
Raspunsuri - Pagina 9
zana spune:
Ce bine ca terminati culegerile! noi mai avem
.
April, ce fac la serbare? au roluri de invatat? pe a mea o aud cantand de zor.
Ce faceti de 1 mai? sarbatoriti prin munca sau aveti liber....
O zi buna!
april spune:
Da Zana buna, avem serbare peste 2 saptamani, ceva legat de prietenii sanatatii, Andrada e gradina de legume,
(ea care nu mananca nici o leguma cruda
)
Are o poezioara si cantecele. Trebuie sa face diferite legume din hartie colorata si sa le lipim pe rochita. Nu stiu cum o sa atate, pe mine nu ma incanta ideea. O sa arate ca un pom de Craciun 
Dar asta e....
Au tare multe teste acum si la mate si la scriere. In ultima saptamana inainte de vacanta au avut zilnic teste iar dupa la fel. Poate asa se invata cu evaluarile si nu se mai tem 
De 1 Mai mergem in vizita la "Dracula"
....la Pasul Tihutza.
a venit primavara...
oanagabriela spune:
Nu stiu ce scoala face fetita mea (chiar daca este scoala privata si apartine de ministerul francez de educatie), ca ritmul este in continuare f.relaxat, nu exista culegeri, teste, evaluari, si nici nu se chinuie prea tare cu invatatul. Cu toate astea este o scoala f.bine cotata si majoritatea absolventilor sint admisi la facultati f.bune si se descurca f.bine mai departe.
Pentru acasa are ceva lectii, dar usoare. Inca nu m-am lamurit daca este doar profesoara ei "de vina" sau asa este programa la clasa I.
Singura persoana care nu se plinge este...Antonia.![]()
La matematica fac adunari de numere pina la 100. Au inceput si ceva geometrie (figuri geometrice). La citire fac acum grupuri de litere care in franceza sint mai dificil de citit.
Mai are o ora de muzica, una de sport, desen. Merg in fiecare saptamina la biblioteca si iau carti. Din mai ora de sport se va face la piscina.
Ca activitate extra scolara face balet si va avea spectacolul de sfirsti de an in 4 saptamini.
Lala_D spune:
Eu am avut sedinta cu parintii ieri 
Am aflat cu placere ca pustiul se descurca minunat, doamna este incantata de evolutia lui 
Vom avea serbarea '' La revedere Abecedar '' la inceputul lui iunie unde vor avea toti coronite in care se vor infige litera pe care o reprezinta la serbare si la sfarsitul serbarii vor primi diplome individuale pe sistemul '' cel mai bun matematician '', '' cel mai bun povestitor '' etc
Ne-a mai spus ca vor primi si premii : o carte cu povesti ( pe care va trebui sa o citeasca in vacanta
) si un caiet de vacanta (
) ....deci am aflat si temele pentru vara ![]()
In rest la romana au ajuns la K , la matematica se distreaza cu figuri geometrice .
Concursul Cangurul va avea loc pe 18 mai , vom avea si o inspectie la sfarsitul lunii mai .
Per ansamblu inca nu imi vine sa cred ca mai avem putin si terminam clasa I
.....parca ieri ma agitam toata si imi faceam griji nenumarate despre cum se va descurca stangaciul meu de 6 ani la scoala 
Mult succes scolareilor la teste si dictari !!! ( din astea vad ca deja avem zilnic ...)
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Mercedes spune:
Lala_d - si noi am avut sedinta cu parintii, e ok, si ne au spus tot de acel caiet pentru vacanta dar fara sa ne spune de editura(oricare e buna). Voi v ati orientat spre careva?
Lala_D spune:
Mercedes - la noi a facut doamna comanda pentru toti copii atat pentru cartea de povesti cat si pentru caietul de vacanta insa nu stiu inca ce editura . Daca aflu ceva iti spun . Cred ca vor fi de la Caramis, de acolo este si culegerea din care lucreaza dar nu stiu sigur .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Mercedes spune:
lala_D- multumesc frumos. M am orientat la fel, de fapt si cristi are Sa citim cu Ana( Marcela Penes) si am luat si caietul de vacanta de la acelasi autor - am rasfoito si e faina.
Despre ce carte cu povesti, vorbesti?
Ah am ales optionalul pt anul viitor Literatura pt. copii bineinteles la indemnul doamnei invatatoare deoarece in clasa a doua la matematica nu se mai face tabla inmultirii, in concluzie nu mai au nevoie de inca o ora in plus.
Mai au putin copii si termina clasa intai... ce repede trece timpul.
Spuneti mi la ce nivel sunt copiii vostri la engleza? le luati ore in particular?
zana spune:
Ce inainte sunteti fetelor, deja cumparati caiet de vacanta?
Noi ne gandim doar la Cangur care se apropie si la excursia de 1 iunie.
Am exersat engleza cu Muzzy
, incerc sa gasesc un profesor in particular sau o studenta ceva, simt ca nu mai fac fata.
N-as vrea sa faca singura, poate o cuplez la un grup sa comunice, la Palat face putin, doar sambata.
Oana, succes la balerina ta!
April, de ce trebuie sa prinzi legumele neaparat pe rochita? mai bine le pui intr-un cosulet.
Parerea mea.
O zi frumoasa sa aveti!
april spune:
Buna ideea Zana...insa tb sa fie de acord si doamna....
Ieri ne-am straduit sa facem povestioara cu "Gradina de legume". Cu chiu cu vai a reusit s-o incropeasca, am mai aranjat-o eu pe ici pe colo...a iesit bine pana la urma....zic eu, vad eu azi ce nota NE da doamna ![]()
Azi dimineata Andrada era stresata ca daca o intreaba doamna cine a facut povestioara ea ce-i spune? Adevarul, zic eu. Tu ai facut-o si eu am retusat-o. Asa si e. Nu-mi place ca nu are incredere in ea deloc. Se subestimeaza prea mult......zic si eu....dar are cu cine semana![]()
a venit primavara...
P&ANA spune:
Buna ziua fetelor !
Acum, aprope de sfarsitul clasei I ,cum apreciati evolutia "boboceilor" vostri ?
Personal nu pot spune ca sunt foarte multumita de ccunostintele acumulate de Melisa pana acum , desi cred ca ea are un ritm mai lent, intelege mai greu si v-a avea 7 ani in iulie. Se intimpla la voi uneori seara sa nu stie cat face 7-2 ...?
Astept parerile voastre !
La zile mai bune !
alina71