ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(6)
Raspunsuri - Pagina 9
Boo spune:
nu merge !!!! ufffffffffff. scuzati va rog, ignorati ce fac eu aici
Adelamaria regimul asta e chiar ok, in mare are exact ce mancam noi, daca vreti il pun aici sa va uitati si voi la el. Chiar mananci, nu mori de foame deloc . Legat de sport, eu fac in continuare, destul de mult, merg la sala cam de 2- 3 ori pe saptamana si trag bine de mine. Am terminat si un abonament de masaj - din ala manual, si de ieri am inceput altul in alta parte. Aici imi face cu un aparat - vacuum se cheama. Sper sa dea rezultate, va anunt oricum.
Eu pot sa va dau retete cu peste, m-am specializat. daca vrei sa-mi spuneti.
cristy1977 spune:
buna fetelor si multumesc pentru intampinare
totul la mine a inceput cu dureri foarte mari de burta in primele zile ale menstruatie si deasemenea cu o menstruatie f. abundenta.
in anul 2000 eu si cu sotul meu ne-am hotrat sa facem un copil dar surpriza...copilul mult asteptat nu mai venea. am inceput sa merg pe la diversi doctori si in final am ajuns la d-na doctor Zgarbura care dupa 3 consultatii mi-a spus ca sunt suspecta de endometrioza.
M-am hotarat imediat sa fac operatia.
la operatie mi s-a confirmat diagnosticul de endometrioza de gradul 3, ovare polichistice, fibrom si deasemenea mi s-a efectuat si drilling la ovarul drept. In luna urmatoare dupa operatie am inceput tratamentul cu Zoladex care dureaza 4 luni(prima injectie am facut-o acum 3 zile).
imi doresc enorm un bebe, insa din cate am citit tratamentul pe care il urmez nu vindeca boala si nici nu rezolva problema sterilitatii, nu face altceva decat sa atenueze efectele bolii(adica sa reduca dimensiunile aderentelor si ale fibromului).
de asemnea, am inceput sa am o alimentatie foarte sanatoasa, adica consum foarte multe legume si verdeturi, carne de pui si de peste, am scos din alimentatie bauturile racoritoare, cafeaua, ciocolata, zaharul,grasimile, mezelurile, painea alba. sincera sa fiu, nu stiu cat o sa mai rezist in ritmul asta, dar vointa sa stiti ca am
sunt surprinsa de cat de multe fete se confrunta cu problema asta. pe de o parte imi pare rau pentru ca aceasta boala provoaca foarte multa suferinta, pe de alta parte imi pare bine pentru ca nu sunt singura.
a mai facut cineva tratament cu zoladex, din cate vad toata lumea face tratatment cu dipherline. este mai bun, stie cineva ceva?
va pup inca o data si succes la bebici,
cristina
lili35 spune:
Buna ziua si salutari la toate fetele de pe acest subiect!
Am si eu o intrebare pentru fetele care fac tratament sau au facut cu diphereline. Ati tinut regim alimentar in timpul tratamentului?
Eu sunt dupa a doua injectie si mai mananc si alimente interzise ,dar nu stiu daca are vreun efect negativ .
Spuneti-mi care e parerea voastra sau daca stiti mai multe , oricum in afara tratamentului stiu ca e obligatoriu regimul.
lucialu spune:
Cristy1977cu Zoladexul nu te pot ajuta.Stiu doar ca face parte din aceeasi grupa cu dipherelynul.Ma gandesc eu ca ultimul este mai bun, mai nou.Cu fibromul, ai scapat de el?Imi pare tare rau ca esti bolnavioara!endometrioza este o boala cronica, poate reaparea oricand, atat timp cat nu suntem la menopauza.Pentru asta ne agitam sa o anihilam cum putem:chirurgical,hormonal,homeopat,naturiste,vitamine+minerale.Si pentru obtinerea unei sarcini.Dap suntem multe.
Lili35dieta n-am tinut in timpul injectiilor si rau am facut!Ca m-am ingrasat.Prea dura nu cred ca trebuie sa fii pentru ca si asa sunt alte efecte urate de la injectii, dar temperat-daca mananci ce nu-i voie, ca sa nu te ingrasi.Ideea cu dieta este:evitam alimente estrogenice si toxinele(cauzele banuite ca ar fi provocatoare de endo:dereglare hormonala-estrogen mult-si cauze imunologice, cand corpul nu mai poate produce anticorpi anumiti sau suficienti sa lupte cu toxinele din mancarea nesanatoasa si astfel se inmultesc celulele endometriale ca un fel de tumori- iar cele bune ar fi celule macrofage, care papa toxinele, asa ceva)
Va pup si funtea sus!Suntem o armata de fete si trebuie sa iasa multe lucruri bune din asta!
nu mor caii cand vor cainii...
cristy1977 spune:
Lucialu, zoladex mi-a recomandat medicul meu, care sunt ratiunile nu stiu. eu va urmaresc de mult timp, si am observat ca majoritatea fetelor fac tratament cu dipherline si tocmai de aceea intrebam. stiu sigur ca este un produs mai nou si logic ar fi sa fie si mai bun. pe de alta parte am citit un art. pe net legat de produsele firmei IPSEN, nu tocmai favorabil. sigur, poate fi vb. doar de presa de scandal sau de un atac al unei firme oncurente. http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-02-06&id=215454. nu vreau sa va sperii.
referitor la fibrom, doctorita mi-a spus ca este mic si ca nu este pozitionat intr-un loc in care ar putea incomoda o posibila sarcina. de ce nu mi l-a scos, nici eu nu am inteles.
referitor la aceasta boala din ce am citit am inteles ca nu exista tratament in sensul de leac, ci doar un tratament de intretinere, de reducere/anihilare a leziunilor (aderente, chisturi, fibromuri). deci daca boala nu se poate vindeca, efectele ei pot parea oricand.
doamne cat de optimista sunt.
va las fetelor, ca de azi de dimineata nu mananc decat salate si fructe si sunt lesinata de foame.
va doresc la toate o seara buna si sa visati frumos
lucialu spune:
Mai eu sper ca sunteti toate foarte ocupate!Ca incepeti sa ma speriati:sunteti bine?Gabita?
Adifle,IoanaTugs,Jubica,Zenobia,s.a.m.d. UNDE SUNTETI?
cristy1977scuza-ma dar acum am vazut mes-ul tau.Cu diphe si mafia lor nu stiu ce sa spun.O sa citesc mai tarziu articolul postat de tine.Dar STIU SIGUR ca dr.T care m-a operat(si asta poate sa spuna orice fata,mai ales din provincie-ca eu nici nu am vazut cum arata cabinetul dansului-totul s-a petrecut la spital)spuneam ca stiu ca este OM si nu cred ca ar fi recomandat ceva f. scump de dragul mafioshilor sau sa ne sece la buzunar pe noi.Omul asta pe mine a incercat sa ma ajute cat de mult a putut in schimbul a nimik.Nici macar Multumesc n-a asteptat.Iar pielea ziaristilor in general stiu direct cati bani face.Eu nu am nici o treaba cu tine, sa nu ma intelegi gresit (ar trebui sa fiu tembela)dar ti-am spus pe cine ma bazez sa stiu ca a fost curat, macar in ce a depins de el.Auzi ce spune Ioana:poate are dreptate, poate Zoladexul este mai bun, nu stiu.Sau poate ca a avut doctora ta ratiunile ei pentru care ti-a prescris asta si nu Diphe.Fiecare corp e diferit,chiar daca avem aceeasi boala,iar doctora ta stie cel mai bine ce ai avut in burtica si care-i reactia ta la hormoni.Te pupacesc si daca ai mancat, sa-ti fie de bine!Si nu te necaji prea tare ca reusim noi sa gasim metode de a endometrioza
KISSES
nu mor caii cand vor cainii...