ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(6)
Raspunsuri - Pagina 21
MadaS spune:
Fetele,
Va salut pe toate, va urmaresc de luni de zile, am mai intrat si pe topicul acesta acum cateva luni(Ioana ma stie), dar activa sunt la fibrom, si inca de 2 ani, (o salut si aici pe Teonikol) pt ca acolo am confirmarea existentei unui monstru de fibrom subseros, dupa unii de 4 cm , dupa altii de 7cm, si parereile apartin la cateva luni distanta unor "grei" ai ecografiilor, Herghelegiu si Iosup.In fine, am un fibrom, necrozat, sunt si la dr T in observatie, ezit inca sa incept tratamentul cu Diphereline recomandat, in vederea unei lapro, desi in toamna, in urma unor dureri pe masura, luasesm decizia asta.
La ultimele 2 eco- mi s-a confirmat si prezenta unui chist de 4/3 cm,de natura endometriotic dupa dr H, sau poate hemoragic dupa Iosup. Nu vreau sa ma gandesc la asta...am citit enorm despre endometrioza. VA rog nu dati cu rosii in mine, dar din tot ce am citit eu, pare mai degraba ca endometrioza are cauze imunologice necunoscute...asa ca eu nu cred in nici un regim, nu tin regim, nu e dovedit stiintific nimic, sunt articole contradictorii despre rolul estrogenic al graului sau altor alimente. Asa ca Teoniokol...nu te pot contrazice, si eu gasesc informatii total diferite.
ceea ce va pot spune din lecturile mele este ca sunt plante-ex. lemn dulce, marar si chiar soia, renumita!! care contin fito-estrogeni, este o substanta naturala care are capacitatea de a "imita" rolul estrogenilor in organism.Alimentele care contin fito-estrogeni se testeaza pe uterul sobolanilor, in vivo, avand calitatea de a face sa cresca uterul acestora in volum.Numai dupa o asftel de testare, deci dupa o crestere evidenta in volum a uterului sub influenta acestor substante se paote trage concluzia: substanta puternic estrogenica. Cat despre alimente...e greu de spus care contin fito-estrogeni si in ce cantitate, deci greu de evitat. Asa ca n-o sa-mi fac viata un calvar si sa ma feresc azi de un aliment...ca sa aflu maine ca e chiar recomndat. Logica mea e clara: daca toate femeile mananca aceleasi alimente, in linii mari, si doar unele sunt atinse de endometrioza...atunci cauza e alta. Poate logica mea o gasiti reductionista, dar stressul de a ma feri de alimente rele (asupra carora medicii nu se pun de acord) e mai mare decat posibilele beneficii pe care poate mi le-ar aduce. E opinia mea...nu cer sa mi-o impartasiti, dar, asa cum posta si o fata la un moment dat aici, ultimele studii indica mai mult cauze imunologice ale aparitie endometriozei.
Eu nu am avut nicioadata dureri la ciclu sau ciclu abundent, nici macar un algocalmin nu am luat in viata mea la ciclu...asa ca daca as avea ..e o forma atipica.
as vrea sa va intreb pe cele cu endometrioza confirmata, daca ati avut ceva dureri in afara CM. Eu luna asta am senzatie de arsura pelvina si intepaturi puternice...in ablele parti, dreapta stanga, iar fibromul e doar in dreapta, deci nu mai pot crede ca e de la fibrom. Astept marturiile voatre, va doresc tot binele...si ne doresc ca cercetarea sa avanseze o data si sa elucideze cauza acestie dubioase afectiuni...
reintru pt a adauga, acum am vazut ca a postat si Boo, aproape in acelasi timp cu mine o parere identica a unui alt medic, Protopopescu: orice ai manca...daca vrea sa apara, apare.deci, nu tine de regim alimentar. cauze necunoscute...))
Stiu de la alte fete ca nici dr T nu e recomanda un regim anume...v-am spus, traiti, mancati (dar sanatos, legumele si evitarea E-urilor oricine recomanda asta, eu de pilda nu ma mai ating de 3 ani aproape, de cand am descoperit fibromul de nimic gen Cola, Fanta, conservanti, coloranti evidenti etc... evit cat pot alimentele cu E-uri...dar pe bune, la paine nu pot renunta..ca am doar 50 kg 1.68m si eu vreau sa ma ingras)
lucialu spune:
Boo pai tie nu ti-au verificat permeabilittea trompelor la laporo?
Da, poti ramane gravi inainte sa vina CM.S-a discutat asta de noi,exista cazuri.
La faza cu Calciul,hmmmnu este tanti sigura cu genunchii, dar de preventie ti l-o dat, ca doar nu se contrazice nu?
Ia si acid folic neaparat!Daca treci la FAPTE!
Iar cu tratamentul, pana la proba contrarie, eu sunt exemplul viu ca nu a recidivat.Este adevarat ca tot ce a fost gasit a fost curatat la laparo.
Asa ca, pana nu gasesc ei un medicament miraculos, noi facem ce putem, ca doar nu ne lasam pe ei si doar nu sunt ei Dumnezeu pe pamant sa ne ia speranta.Nu?
KISSES
nu mor caii cand vor cainii...
adelamaria spune:
Mda...sangerarea e tot acolo...Se pare ca nu scap de ea...O sa ma tina pana in Z28/29 cand o sa vina CM. Deci, ca de obicei, nicio schimbare in urma laparoscopiei
Gabita, sa stii ca ma gandesc la tine pentru duminica! O sa am pumnii stransi! Esti tare curajoasa! Eu credeam ca in veci si-n pururi nu voi accepta sa fac stimulare, cu atat mai putin inhibare+stimulare pentru FIV...Never, ever! Poate nu de teama, cat mai ales dintr-un sentiment de revolta impotriva destinului...Adica de ce sa fie nevoie sa ma chinui atat pentru ceva ce alte femei primesc atat de usor...iar unele nici nu apreciaza (vezi stirile de la ora 5 ) Acum...vad ca deja ma gandesc intens la IA...Poate ca peste un timp ma voi gandi si la FIV...
Boo daca tu te simti bine cu dr. la care ai fost, e ok. E destul de controversata, sa stii...Dar feeling-ul tau conteaza!...
Eu deja ma intreb daca dr. mea face histeroscopie la cabinet, ca la Giulesti nu vreau...Presimt c-o bifez si pe asta...
Mada, dieta pentru endo implica si o detoxifiere a organismului pentru ca nu mai consumi alimente care sa contina e-uri, de exemplu. Mancand multe fructe, legume, vegetale, peste, cat mai natural, evitand zaharul, dulciurile, mancarea extrem de procesata din comert, organismul isi reface sistemul imunitar (si cu ajutorul suplimentelor). Cel putin eu asa am inteles. In felul asta te detoxifici si organismul reinvata sa recunoasca celulele "rele", anormale si sa le distruga, deci combati cauzele imunologice ale bolii...Are Lucia o vorba - e ca o resetare a organismului - tare-mi place comparatia
Acum fug! Pupici multi!
lucialu spune:
Madas Bine ai revenit!Multumim pentru ca ne-ai impartasit opiniile tale!Sunt bine-venite!
Da am avut dureri extra CM.Sper sa te faci sanatosa grabnic si sa uiti de necazurile cu care te confrunti ca de un vis urat!
Regimul, poate ai dreptate.Dar totusi face bine, tinand cont de efectul detoxifiant pe care il are si asta creste sansele imunizarii corpului, nu?Unele ne-am mai si ingrasatsi din nou face bine sa mai tinem o dieta.Totul trebuie moderat, zic eu.Ca vorba Adeleimaria, daca ne deprima mai tare si aduce stres in plus, nu mai este bine.
Adelamaria gand la gand!
Madas durerea poate sa radieze si in partea cealalta.Eu sper totusi sa nu ai si endo.Si iti mai dau eu cateva kile, catot 1.68m,vreo 6 ajunge?
Mai intra pe aici!
KISSES
gabitu spune:
MadaS bine ai venit la noi si sper sa scapi de problemele tale cat mai repede. Este adevarat ce spui tu dar avand in vedere ca nu se cunoaste clar cauza endo, imunitara sau hormonala nu strica daca tinem si un pic de regim. Din experienta mea iti pot spune ca in perioada cat am tinut dieta in zilele "marii invazii", pentru ca atunci imi era cel mai rau, m-am simtit cel mai bine. Cand nu am tinut, cam 1 an , in timp simptomatologia s-a agravat.
Lucialu are dreptate, regimul este ca o resetara a organismului. Este adevarat ca nu doar cauza hormonala exista al aceasta afectiune ci si una imunitara, dar este la fel de adevarat ca incidenta estrogenului in exces mareste implanturile, acestea dezvoltandu-se precum endomentrul. Evident ca un sistem imunitar defectuos duce la aparitia acestor implanturi dar surplusul de estrogen le amplifica, asa ca...
Nu este rau ca ai scris pe aici si multe lucruri pe care le-ai scris asa sunt dar eu din experienta personala voi avea grija ce consum. Cu dieta aceste implanturi se pot reduce chiar. Eu asta imi doersc si in paralel lucrez la imunitate.
Boo-Oana candida are cam toata lumea, asta nu este o problema. Multa sanatate si succes la bebei.
Adelamaria si la mine incepe cu o taraiala cam 2-3 zile si apoi vine inundatia. Atata timp cat nu ai dureri eu zic ca este un lucru bun.
Va pe toate.
MadaS spune:
Lucialu
Uite, reintru,cu un mesaj nou, desi deja am adaugat ceva la mesajul meu anterior, dar ma gandesc ca poate unele fete nu au obiceiul de a reciti un mesaj deja postat si completat dupa. Repet, de acum aproape 3 ani...am inceput sa evit raioane intregi prin hipermarket-uri: bauturi carbogazoase adio arme, snacks-uri..nu au E-uri si coloranti, semi-preparate-iar trec la raftul urmator, si astea eu E-uri. Dar pe bune, nu ma pot lipsi de o paine de secara de la Ana (scandurica, o stiti?) de morcovi la supa sau facuti suc la storcator...sau sa exclud orezul, painea din alimentatie, ca-i pe baza de grau. Cum s-ar spune...nimic din ce-i natural nu iese din regimul meu, oricate articole controvesate as gasi pe net. si daca graul ar contine estrogeni...va dati seama ca ar bubui uterul soricioaicai care traieste in hambarele cu grau sau secara sau alte cerelale si numai asta roade toata ziua? si ar ramene infertila...atacata de endometrioza...ori vorba aia, fertila ca o iepurioaca sau soricioaica, de unde ar mai fi?...:))). Asa ca va impartasec opinia...pana la un punct: nu exclud alimentele naturale din alimentatie. E-uri, coloranti...evident, i-am scos de mult din lista.
Si apropos, era una din fete care zicea ca era formatie umanista...si nu prea se prinde la unele aspecte. Eu am facut liceu de biologie-chimie, eram olimpica (faza pe tara!) pe vremuriel alea, si pe bune ca inteleg ff multe din ce citesc, din perspectiva geneticii pe care am tocit-o, a chimiei pe care o visam. e adevarat ca am facut facultate cu profil stinte psiho-sociale, dar in off-ul memoriei sunt active toate aceste cunostinte.
Aaa, am uita sa va spun. Evident, fac trat homeopat, am facut 6 luni acupunctura, fitoteraoie la greu. Acum despre acupunctura: aveam o prietena, operata laparoscopic pt infertilitate cauze necunoscute, cu dureri atroce la ciclu, un fel de laparo strict de investigatie, dupa dureri...era banuita clar de endometrioza. Dupa laparo...nu s-a confirmat, nici alta cauza n-au gasit pt dureri.Cam un an dupa operatie dureile s-au mai calmat...apoi iar au aparut, dar crunte,ajuns la Urgenta, 2 zile absenta job...in vara a fost cu mine la mai multe serii de acupunctura, eu pt fibrom, ea durei cm, cateva fibroame avea si ea, dar nu-i puneau probleme. Dupa sedintele de acupunctura...adio dureri. CM normal, fara analgezice, tranchlizante si dus la camera de garda la urgenta pe brate.
gabitu spune:
MadaS este super OK punctul tau de vedere dar... La noi exista acest risc ca endometrul sa se prinda in diverse zone si sa formeze aderente. Pana aici totul este OK cu cele spuse de tine. Acest fapt nu se datoreaza estrogenului ci sitemului imunitar care nu stiu de ce da voie acest lucru. Pana aici este bine dar, de aici intervine acel estrogen, implanturile acelea cresc daca in organism intra prea mult estrogen. Banuiesc ca nimeni nu a facut analizele la acei sobolani sa vada daca sistemul lor imunitar da voie la aparitia acetor implanturi sa se depuna unde le vine lor .
La noi asta este problema dorim sa evitam cresterea acestor implanturi. Dupa cum ai citit atat timp cat vom avea CM vom avea si endo. Prin dieta incercam sa o tinem sub control. Nu zice nimeni sa ti o dieta stricta dar poti avea grija sa consumi mai putine alimente cu estrogen. Eu, spre exemplu, mananc zilnic 1-3 felii de paine, mananc morcovi si altele si ma simt foarte bine. Nu mananc insa o paine, oricat de mult mi-ar placea si pot continua.
Sa nu crezi ca am ceva cu tine, dimpotriva, sunt incatntata ca ai scris asa putem afla si noi alte pareri si ne putem schimba opiniile.
Te .
adelamaria spune:
Mada, ce bine ca ai intrat pe la noi! Mai avem parte si de alte perspective in felul asta! Iar eu merg f. mult pe acelasi principiu: alimentatie naturala, fara chinuri. Daca simt ca nu pot rezista de pofta, inseamna ca organismul stie ce cere. Recunosc, la piane am renuntat, de grau ma feresc ca de alte alea acum...DAR! Comparatia ta cu soricioaica din hambar ma pune tare rau pe ganduri...Ce pacat ca nu exista studii mai aprofundate...Promit ca o sa ma mai documentez si ma gandesc serios...
PS. Eu sunt aia cu formatia "umanista"...si cu atat mai mult ma bucur sa-ti aflu parerile!
Pupici!
Boo spune:
Lucia, nu mi-a verificat nimeni permeabilitatea. Special l-am intrebat pe dr care m-a oprerat si a zis ca nu a mai putut si asta (op a durat 3 ore), dar ca aveau un aspect normal... Asa ca nu stiu cum sunt.
Legat de acid folic, iau de prin noiembrie cred. Acifol. Peltecu mi-a spus chiar sa iau cate 2 pastile pe zi. Asa ca ma conformez. Oricum, dimineata cand vad cate am de luam zici ca am 100 de ani (ditamai pastila de multivitamine, 2 acifol, 2 cartilaj de rechin si acum mai iau si aciclovir pentru herpes). ca sa nu mai pun si prepararea ceaiului miraculos.
Eu am fost la dr asta pentru ca o colega de-a mea avea programare la ea si nu se ducea, asa ca m-am dus eu. Trebuia neaparat sa ajung la un dr gineco sa-mi dea trimitere pt analize, altfel le plateam si nu avea sens. Asa ca m-am dus la ea. Nu stiu daca o sa mai ajung sau nu la ea. O sa vad.
Haideti ca ne-am gasit umanistele MadaS bine ai revenit !!!
Poze
lucialu spune:
Pai eu ce sa spun?ca doar n-am inventat eu regimul!Ne informam toate si alegem ce credem ca e bun pentru fiecare.Eu nu ma mai repet.Imi pari un pic prea sceptica.asta sigur nu e bine, la problemele cu care ne confruntam.E bine ca esti informata asa bine si ne poti ajuta si pe noiEu sunt realista, dar sincer, daca n-as vedea o raza de speranta, o solutie pe care sa o pun in practica,ceva care sa depinda de mine...as innebuni!Zilele trecute plangeam in hohote prin casa si l-am necajit si pe al meu!Imi venea sa arunc toate stclutele cu tratamente pe fereastra si sa ma duc...Urasc neputinta si sunt terminata cand ma simt asa.CE PUTEM SA FACEM DECAT SA SPERAM SI SA INCERCAM SA FACEM CEVA NOI DE NOI?Ca medicina ii dusa naibii la capitolul asta, chit ca boala e antica.Eu iti spun sincer:daca imi vad organele vreodata distorsionate de boala asta sau cum sunt altele cu intestin taiat,ca solutie salvatoare...nu stiu sau stiu si nu vreau sa ma gandesc de ce as fi in stare!
Cu sucurile,chipsurile si altele am terminat-o de mai bine de 2 ani.
Prefer sa glumesc, sa fac haz de necaz cu fetele, sa ne mai intindem cate o mana virtuala,cand suntem gata sa ne innecam, sa iau fiecare zi pe rand...Imi pare rau de fiecare fata,dar daca as fi singura as innebuni.Si bine ca-i asa, poate suna egoist, dar macar suntem intelese.Sotul ma sustine saracul si el este cel care imi lumineaza sufletul si inima si de dragul lui incerc sa adopt o stare de bine, cat si cand se poate.Iti spun, la o conversatie cu soacra despre bunicile lui si alte babe, ca sunt bolnave, am ajuns in mijlocul povestii sa observ ca nu mai imi este atat de mila, ca ele macar sunt bolnave firesc,datorita batranetii, dar noi astea tinere ce vina avem, sa suferim atata si sa ne chinuim sa aducem pe lume un copil?
Hai ca ma retrag ca m-am amarat.
Va pup!