Petunii si muscate curgatoare

Petunii si muscate curgatoare | Autor: maria2mami

Link direct la acest mesaj

Ma intereseaza mai multe detalii decat cele gasite pe diferite site-uri pentru o eventuala afacere.

Locuiesc la curte si as avea spatiul si timpul necesar pentru ele.
Cum se ingrijesc si unde le pot vinde?

As vrea informatii de la cele care se ocupa de o asemenea afacere in prezent

ceva de genul acesta

http://www.practic-idei.ro/index.php?id=1584&luna=08&an=2005
http://www.corona-garden.ro/planteurcatoare.html
http://www.beaujardin.ro/petunia.html
http://www.beaujardin.ro/muscate-curgatoare.html

Multumesc frumos si o primavara frumoasa si roditoare

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Saluuut!!
Si pe mine ma intereseaza Petunia .
Am seminte (adunate de mine de prin parc..) si nu stiu cum si cand sa le plantez.
In ce luna??

PERLUTZA sufletzelul meu!

V A
copilutz'-> Mama diminutivelor

Mergi la inceput

Chiar nimeni nu stie????

V A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

am cumparat cateva pliculete de la brico....si scrie ca se planteaza in lunile II - III la o temp de 18 - 20 gr...daca este temp mai mica se acopera cu un geam sau se baga in casa

eu am pus 20 de pahare de plastic si vreo 5 cutii mari de iaurt si le-am lasat afara , in curte, acoperite cu un geam .
am si in casa...2 ghivece medii dar am facut greseala sa plantez un pliculet de seminte in 2 ghivece ......ceea ce este ffff mult

acum au 1cm jum si sunt fffoarte multe in ghiveci...sunt ff dese

spor la gradinarit

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria

Mergi la inceput

Maaamiii dar dupa ce rasar le mut ??? Le mai raresc???
Eu stau la bloc si vreau sa pun semintzelele in Jardiniere de plastic.

Sar'naaa mult!!

V A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Eu am plantat acum citiva ani niste seminte de petunii in jardiniere de plastic,semintele(destul de multe) erau adunate la sfirsitul toamnei din petuniile "pe duca" din anul ce trecuse.Le-am imprastiat direct in pamintul din jardiniera in luna februarie si nu le-am acoperit cu nimic...rezultatul: in cca 2,3,4 luni(aprox mai/iunie) mi-au rasarit plantutele foarte ingramadite si multe,deci a fost necesara separarea lor,am obtinut 3 jardiniere mari...dezavantajul florile nu aveau coloritul plantelor mama,erau mai simple si nu crete pt ca nu am separat semintele(era o munca titanica) ci le-am cules la gramada,un sfat legat de petunii:fereste-le de curenti,vint,ploi si uda-le abundent...mult succes

aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

La petunii nu am avut bafta, dar la muscate da.
In primul rand muscatele se inmultesc destul de usor prin lastari. Daca sunt amplasate in soare si udate bine seara si/sau dimineata infloresc abundent. Bineinteles trebuie adaugat ingrasamant.
Referitor la petunii, anul trecut am incercat 3 plicuri cu seminte unguresti, au rasarit de cativa cm, tot asa foarte firave si multe intr-un loc, iar dupa 2 saptamani au murit.
M-a avertizat cineva ca din semintele de petunii din comert nu prea sunt sanse sa creasca plante mature.
Cine se ocupa numai de petunii, cunoaste secretul lor. Eu m-am lasat pagubasa. Am cumparat plante gata crescute.
Vara, petuniile se pot umple de daunatori, un dezavantaj fata de muscate, care nu prea sunt atacate de inamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

uitati un articol despre petunii
http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=655

ALICe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Off topic:
Alic, ne intalnim si aici? (ma refer la cele doua forumuri).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_e spune:

eu am luat anul trecut seminte de petunii de la supermarket, le-am plantat cam prin aprilie - pe balcon, unde e vint si soare toata ziua. au rasarit dese-dese, le-am rarit cind aveau vreo 5 cm. cele replantate s-au prins bine-mersi. apoi au inceput sa infloreasca si sa populeze si alte ghivece cu semintele care cadeau! curat buruieni vivace . au tinut-o asa pina prin noiembrie. anul asta ma astept sa rasara la loc din semintele scuturate, ca ghivecele au ramas tot pe balcon dupa ce am taiat lastarii uscati. am ramas impresionata de ele - nu ma pricep la gradinarit, le-am udat zilnic dar in rest nu le-am mai facut nik. am impresia ca soarele le-a facut bine, am sa incerc de curiozitate si la umbra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

quote:
Originally posted by adi2003

Off topic:
Alic, ne intalnim si aici? (ma refer la cele doua forumuri).

da, simina, se pare ca ne reintalnim; pe celalalt forum n-am mai intrat de ceva vreme, din pacate; deocamdata ma framanta niste probleme, dar am sa revin cu siguranta;
oricum, ma bucur sa "te vad"

ALICe

Mergi la inceput