reactii ale bebeilor lasati cu bona

reactii ale bebeilor lasati cu bona | Autor: mirciulix

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 9 luni si jumatate si de cateva zile avem bona. Vine doar 3 ore pe zi si sunt si eu acasa. E tanara, se joaca cu Teo, ii canta, insa e neexperimentata cu copii asa de mici. Problema e ca astazi, cand a venit, scumpica mea a inceput sa intinda manutele spre mine, sa o iau in brate, lucru pe care nu il facea pana acum. Mentionez ca nu am lasat-o niciodata singura cu bona pana acum, insa va trebui sa vina si momentul asta. De asemenea, de cateva zile e foarte maraita, adoarme greu, nu prea mananca extraordinar, eu suspectez aparitia vreunui dintisor. Copii vostri cum au reactionat, cand au inceput sa fie lasati cu bona?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu l-am lasat pe Matei cu bona de cand avem 5 luni.
Si a stat cu ea cate 8 ore pe zi.
Dar nu am vazut nicio reactie adversa din partea lui.
Din contra, daca se intampla sa fie treaz cand vine bona, nu mai vrea la mine in brate, ci la ea
Eu sunt foarte multumita de bona

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirciulix spune:

se pare ca nu prea viziteaza multa lume aceasta sectiune a forumului :(...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

Cu aceeasi problema ne confruntam si noi. Fetita mea are 11 luni, de 2 saptamani vine o bona care sta cu ea 4 ore, de obicei in timpul asta o duce la plimbare. De multe ori sunt si eu acasa cu ele. Se ocupa de ea, ii canta si ii povesteste, are si destula experienta. Insa in momentul in care o vede, Sara incepe sa planga, vine imediat langa mine, se agata de mine si vrea sa o iau in brate (nici ea nu facea asta pana acum). Cu mare greutate reusim pana la urma sa o convingem sa stea doar cu bona. Am observat si eu ca in ultimele zile e mult mai agitata, mananca foarte prost, insa nu stiu daca e doar o coincidenta sau are vreo legatura cu venirea bonei.
Ea a mai stat singura cu alte persoane si nu au fost probleme, dar totusi le cunostea cat de cat. E o fire sociabila, chiar si cand vin persoane straine in vizita, e foarte incantata, rade si gangureste... e prima data cand plange la vederea cuiva.
A devenit si mai dependenta de mine, de ex., inainte nu erau probleme sa o mai las singura in camera, acum plange de cate ori ma vede ca ies pe usa.
Sper sa fie doar o perioada de adaptare si sa nu fie alte probleme... mai astept putin sa vad cum evolueaza lucrurile. Dar deocamdata ne este foarte greu amandurora.

Ameera si Sara

Mergi la inceput

Multumesc, Ameera. Se pare ca intr-adevar copiii nostri simt ca ne pregatim sa ii "parasim" putin cate putin si reactioneaza in acest mod. Si eu sper ca e doar o etapa si ca, pana voi incepe serviciul, nu vor mai fi probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu cu bona l-am lasat la un an si noua luni, una care s-a dovedit foarte buna. Am stat acasa pana la un an si trei luni, apoi trei luni a stat mama, apoi trei luni soacra.
Sa stiti ca pana pe la trei ani, era adevarata tragedie cand plecam de acasa, indiferent cu cine ramanea (mai putin cu tati) se agata de mine, ma tragea de fusta. A fost mereu foarte matinal.
Cum ieseam pe usa tacea... Am stat de multe ori sa ascult ce se intampla.
La o varsta asa mica trebuie sa-ti cunosti foarte bine copilul ca sa stii daca reactia este doar datorita separarii de mama sau datorita bonei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Copiii mici sint dependenti de mama indiferent cu cine ramin. Cred ca reactia fetitei tale nu e neaparat din cauza ca bona a facut ceva rau.
Mult succes!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Stiu ca bona nu a facut nimic rau, ca doar am stat cu ea in casa, eram acolo, inca nu le-am lasat singure. Insa m-ar interesa cam cat dureaza perioada de acomodare, perioada in care bebe ajunge sa accepte aceasta persoana straina. Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

mirciulix, depinde de la copil la copil. Noi am "luat" bona cand Cristi avea 1 an si 2 luni si eu am mai stat 2 luni cu ei acasa. Ma gandisem ca se va acomoda greu... da de unde, dupa cateva zile nici nu mai imi simtea lipsa. Nu plangea niciodata cand plecam la servici, am fost si in delegatie cateva zile cand avea 2 ani si 3 luni si a ramas cu bona si cu sotul si n-au fost probleme
Poate ca fetita ta se adapteaza mai greu, dar trece si asta

Ingrid si Cristi 3 ani si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

noi avem un noroc chior..desii am schimbat pana acum vreo 3 bone...Teo(1,2 ani) nu plange cand o vede, desii vine doar de 3 zile..nu plangea nici inainte,la alte bone...se duce imediatr la ea, fara probleme...nu plange cand plec, de altfel, o chem intotdeauna sa-mi spuna pa si sa-mi de aun pupic, cand plec la serviciu..n-a plans niciodata..si vad ca e fff vesela cu ea...

Roxana Lilea,mama de 2 ori :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

mamici, voi cereti ceva analize medicale bonelor? eventual suportati cheltuielile anumitor analize, de exemplu raze la plamani si exudat faringian? mie astea mi se par importante, ca bona e cea care sta cu mana pe copil,ii baga in gura, il cara in brate, ...la un moment dat, nu?> cand plecam la servici si chiar si cand ne secondeaza prin casa

Mergi la inceput