Viata in Germania (42)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu folosesc prefixul 010012 si se aude clar n-am avut probleme pina acum si merge si pt. mobil destul de acceptabil pina in 15 centi/minut. Eu m-am obisnuit cu el si de multe ori mi-e lene sa mai caut sau n-am timp; oricum de citeva luni era la 3,9 centi, acum e la 3 centi si la multe alte prefixe era legatura cam proasta.

Gabrianah, nastere usoara!
Aschiutza, la citi mai multi ani fericiti impreuna!
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Fetele ca sa ne luam cetatenia ce pasi trebuie sa urmam?
Voi cum ati procedat?
Va intreb pe voi ca mie mie asa o leneeee sa caut...

va pupicesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

quote:
Originally posted by livia

Voi cum ati procedat?

va pupicesc!

livia

Si eu sunt curioasa de raspunsuri.Pina atunci spun ce am auzit si eu.
Am vorbit cu o prietena din nord care si-a luat cetatenia germana si si-a pastrat-o si pe cea romana.
Mi-a spus ca a dat un telefon la AB si a intrebat.A trebuit sa-si depuna pasaportul romanesc,certificatul de nastere si ultimele fluturase da salariu al sotului.A platit 255€ si in 3 saptamani i-a venit raspunsul pozitiv.Apoi si-a facut buletin-ul nemtesc care a costat 8€.Asa ca acum are pasaportul romanesc si buletin-ul nemtesc.
Nu a avut interviu sau altceva.

Dana si Lucas Paul(18.01.07)
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

salutare fetelor

azi e o zi superba la noi soareee!!

despre cetatenie s-a mai vorbit si am scris si eu dar mi se pare ca nu se citesc mesajele si se repeta aceasi tema.
pupici

mihaela si dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Daconst

quote:
Originally posted by livia

Voi cum ati procedat?

va pupicesc!

livia

Si eu sunt curioasa de raspunsuri.Pina atunci spun ce am auzit si eu.
Am vorbit cu o prietena din nord care si-a luat cetatenia germana si si-a pastrat-o si pe cea romana.
Mi-a spus ca a dat un telefon la AB si a intrebat.A trebuit sa-si depuna pasaportul romanesc,certificatul de nastere si ultimele fluturase da salariu al sotului.A platit 255€ si in 3 saptamani i-a venit raspunsul pozitiv.Apoi si-a facut buletin-ul nemtesc care a costat 8€.Asa ca acum are pasaportul romanesc si buletin-ul nemtesc.
Nu a avut interviu sau altceva.

www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2

Livia,
Modul de acte pt cetatenia germana e diferit,actele difera practic de la caz la caz.
Eu stiu ca sotul meu a avut nevoie de mai multe acte,incepind de pe la bunicii lui prin care a dovedit ca-s nemti din tata-n fiu si dupa asta am depus eu actele,peste niste saptamini am fost programata la testul respectiv.
Dana,ma foarte mir de prietena ta ca a durat asa putin,chiar daca a pastrat cetatenia romana.Sincer,nu stiu daca e adevarat...Din momentul in care ai toate actele in ordine si pina primesti certificatul de cetatean german dureaza minim 6-8sapt(scrie in Einbürgerungzusicherung-ul pe care il primesti).E vorba ca actele sunt trimise la Berlin,aprobari peste aprobari,din nou trimise aici,alte semnaturi si abia apoi te cheama.Am "trait"pas cu pas asta,eram stresata ca imi trebuiau actele pt univ.
Da,ausweissul m-a costat 8 euro si pasaportul vreo 56 parca,am mai asteptat 2 saptamini.

Alina

Mergi la inceput

Alina,asa a fost si la sotul meu...cu renuntare la cetatenie si multe,multe hartii.
Acum s-a schimbat de cind e Romania in EU si parca mi s-a parut prea simple formalitatile ca sa nu o cer si eu.
Tu cind ai luat cetatenia,anul asta?Prietena asta a mea a luat-o de 2 saptamani si ea sta in Hamburg.Cred ca depinde si de land.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Daconst

Alina,asa a fost si la sotul meu...cu renuntare la cetatenie si multe,multe hartii.
Acum s-a schimbat de cind e Romania in EU si parca mi s-a parut prea simple formalitatile ca sa nu o cer si eu.
Tu cind ai luat cetatenia,anul asta?Prietena asta a mea a luat-o de 2 saptamani si ea sta in Hamburg.Cred ca depinde si de land.

Dana,
eu am cetatenie germana din vara trecuta.
Citeste www.einbuergerung.de/26_114.htm" target="_blank">aici sa vezi ca in principal conditiile pt cetatenii din statele EU pt a primi cet.germana nu difera decit in ceea ce priveste Entlassung si Aufenthaltstitel fata de cetatenii statelor din afara UE.Adica pasii sunt aceeasi,cu testul pt Deutschkenntnisse,etc si de aceea ma gindesc ca nu poate sa dureze asa putin.

Si chiar la statele EU sunt diferente,vezi Slovenia sau Olanda.Cu Ro cred ca inca nu-s conditiile foarte clare.Da,depinde putin si de land.
Ce mai face bebelusul tau,ati scapat de colici?

Gabrianah ,a venit bebe?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by Alina

Corinna colega sa ne reamintim ce ne tot zicea prof.Bratu la cursurile de propedeutica"la medicina si la fotbal se pricepe toata lumea".

Nu am afirmat niciodata ca in Ro nu sunt doctori buni(si noi suntem dr "made"in Ro si eu,ce putin,sunt mindra de asta,am terminat la Timisoara si conform ultimilor statistici e cea mai buna la ora actuala in Ro) doar ca aici se lucreaza mult mai bine pt ca exista muult mai multe materiale noi,aparatura muult mai buna si tehnicile pe care noi le-am invatat doar in teorie,aici deja sunt invechite sau de rutina.Daca intereseaza pe cineva exact,pot detalia.
Se lucreaza aici cu mai mult simt de raspundere pt ca exista notiunea de malpraxis,pt ca normele de igienta sunt strict respectate(imi amintesc aici rapid numai de sterilizarea turbinelor care in Ro nu se face,cel putin in maaarea majoritate a cabinetelor nu).
Spuneam ca celor mai mult doctori nu le e la indemina sa se "amestece"peste alti doctori in garantia lucrarilor pt ca in stomatologie e uneori f greu de reparat sau chiar ireversibil,costa multi bani si timp.
Sigur,pe perioada verii sunt "blocate" cabinetele din tara pt ca nu toti romanii din strainatate isi permit(unii nu vor pt ca se simt mai in siguranta pe mina unui cunoscut din tara) sa-si repare dantura in tarile unde locuiesc,clar ca e mult mai scump.In nici un caz nu sunt blocate pt ca stomatologi ca ai nostri nu-s de gasit prin lumea larga .

Am zis clar ca si aici se fac greseli in cabinete,clar ca nimeni nu e perfect.

Zuzu ,iti raspund imediat la pm.
Misha ,iti raspund miine la mail.Noi avem niste Besichtigungs-uri in weekendul asta si in celalalt.Mama mia,cred ca am vazut niste sute de case pina acum .

Noapte buna!Is fericita ca Steaua s-a calificat in Cupa Romaniei .

Alina

Just!

A propos de luni am o doctorita asistenta noua, care a terminat la Cluj, deci tot de-a noastra, sa vedem ce a invatat ea la Cluj.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

mihaela si dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Mergi la inceput

Alina,mersi de link.
Se pare ca dupa ce zic astia nu e mai simplu,dar m-a pus pe ginduri prietena asta a mea din nord.Cred ca mai astept pina se mai linistesc apele si isi ia vreo fata din Bayern cetatenia sa vad care sunt exact etapele,ca nu ma grabeste nimeni.

Cu bb e bine,am depasit faza critica si acum aproape ca nu ne mai trezim noaptea sa mancam,deci mami e mai mult decit bucuroasa.
In rest ce sa zic e tare frumos cu bb...si daca stiam ca e asa,il faceam mai repede.

Mergi la inceput