Viata in Germania (42)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
mihaela_specht spune:
Doina si la mine ca si la zuzunaki sotul a depus actele eu nici nu stiam de Bundeserziehungsgeld sau Landeserziehungsgeld.dar pot sa-l intreb si maine cu mare placere iti zic.
nu stiu cum e cu depusul actelor dar stiu ca la mine le-a depus inainte cu o luna parca sa nasc.
normal ar trebui sa-i primesti si acum.
eu sunt in Germania din 2002.
mihaela si dennis 20.09.2005
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tumpi spune:
mihaela, nu-ti mai aduci aminte de mucenici?sunt acele paste ca sa zic asa in forma de opt.Mai sunt si mucenicii moldovenesti care se fac parca din coca de cozonaci si sunt unsi cu miere si dati prin nuca pisata, acestia sunt mai mari, cam de marimea unor covrigi.
Nu stiu, acum daca tu esti catolica nu exista in calendarul catolic asa ceva,dar la ortodoxi pe 9 Martie sunt "Sf 40 de mucenici din Sevastia"
uite aici cum arata www.reteteculinare.ro/forum/discutii/mucenici_fierti-464/" target="_blank"> mucenicii fierti
zuzunaki, de reteta nu-i bai, pb e aparatul, ca nu am cu ce-i face.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
mihaela_specht spune:
tumpi ce bine arata ,crede-ma ca eu nu am mancat niciodata desi sunt ortodoxa,probabil prin ardeal nu e obiceiul.
pupici
mihaela si dennis 20.09.2005
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Aschiutza draguta,la cit mai multi ani impreuna,sa fiti sanatosi si fericiti!
Petrecere frumoasa la Opera!
Doina ,bine ai venit!
Tumpi ,pe unde ai fost?Io stiu de mucenici,imi plac mult dar acum nu are cine sa ne faca!Se fac usor cei pe care eu ii stiu,din aluat de cozonac dar nu am timp
.
Zuzunaki ,asara nu ti-am mai trimis mail ca nu puteam,efectiv dura cite un sfert de ora pina mi se deschideau paginilie.Merge groaznic t-online.de,tre'sa ma las de ei .Incerc din nou,in seara asta.
Fetele,
Suna interesant legile astea noi cu posibilitatea de a invata germana ieftin.Eu in '99 cind m-am casatorit,nu am avut posibilitatea asta,am platit o gramada de bani pt cursuri si examene la VHS si sotul meu atunci nu cistiga prea mult,era in ultimele luni de doctorat.
Aici a venit primvara .Cred ca au fost 20 de grade
.
Seara frumoasa va doresc!
Alina
osolita spune:
quote:
Originally posted by bozo
Fetelor, aveti vreuna idee cum ajung eu cel mai ieftin din Berlin in Dortmund (si inapoi)? As vrea sa il aduc pe tata cu Wizzair dar mi-e cam frica sa il las sa ajunga singur de acolo ca nu stie o boaba germana si engleza prea putin. Si daca ma duc sa il iau, cu cat mai mai costa si pe mine drumul(cu trenul sau cu autocarul, ca masina nu avem), se anuleza toata diferenta de pret dintre wizzair si alta companie care il aduce in Berlin.
Bozo, poti sa te uiti cu cateva zile inainte de a veni tatal tau pe site-ul Mitfahrtzentrale, sunt persoane care fac naveta sau doar ocazional distanta Dortmund-Berlin: http://www.mfz.de/mitfahren/start.html
sau daca vreti cu bus-ul, intra pe www.berlinlinienbus.de au preturi acceptabile.
Aschiuta, multi ani fericiti impreuna
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/zuzunaki/zuzunaki.jpg)
zuzunaki spune:
doina,
l-am intrebat pe sot si nu-si mai aduce aminte exact documentele,insa a zis sa te duci sa intrebi la Rathaus,la Burgerbüro.Mi-a mai zis ca el a trimis actele la LBW Bank,dar ca asta e pt Baden-Württemberg.
La ultimele intrebari raspunsul e nu,nu eram inca de 1 an full in Germania si nu am lucrat inainte(decat f putin,dar am avut contract de colaborare si nu a contat oricum).
Alina,
cand merge t-online ,nu-i bai,astept.Noi am trecut de mai bine de 1 an de la T-online la 1&1 si sunt ok.Daca vrei detalii,iti zic.
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
tumpi spune:
Alina, baga si la fata reteta pe care o ai.Eu oricum am sa fac reteta care am gasit-o pe net si am sa fol tehnica de pe site-ul dat aci, ca vaz ca nu sunt facuti nici aceia cu aparatul.Asa ca daca daca vrei iti dau si tie.
Fetele din München, acum ca a venit primavara, cand ne vedem si noi?
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
aschiutza spune:
Fetelor, ce de mai urari pt mine! Multzumesc mult de tot!
La opera a fost fain. Multi vin sa vada numai cladirea, e f renumita. In schimb sala e destul de mica, ceea ce explica de ce sunt asa de scumpe biletele . Am vazut Don Carlo de Verdi, muzica mi-a placut f mult si la fel punerea in scena. O poveste de iubire, tocmai buna pt aniversarea noastra! Ce sa mai, a fost o zi deosebita. (si spre norocul meu, lumea a fost imbracata elegant dar nu in tinute de gala, asa ca a fost ok cu ce m-am imbracat eu pina la urma
).
---------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabi66/gabi66.jpg)
gabi66 spune:
Morgen Mihaela ... si Deutschland bineinteles!
Alina...(la fel si Mihaela)ce mai linistit!Credeam ca batranul nostru computer e de vina, dar e T-Online.Si noi "studiem" acum o oferta de la ALICE, 60 E in care intra tot si poti vorbi cu Romania nelimitat.Ar mai fi cea cu 55 E, dar ai numai 500 minute cu Romania.
Mihaela...am auzit(de la cunostinte)ca 1&1 nu iti ofera posibilitatea de a mai folosi prefix, dar primesti un nr.de telefon separat pt. Romania!
Tumpi...nici eu nu am auzit de mucenici, si am crescut cu sarbatorile tinute ca la bunica, dar cum a zis si Mihaela...cred ca e un obicei din zona ta.
Fetele..ati auzit de placheta pe care vom fi obligati sa o punem la masina, ca rovigneta romaneasca.Pardon, de legea respectiva, care se va aplica de luna viitoare.Eu mai caut amanunte ca amenzile aici te ustura tare rau...