Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata!

Aiska, ai slabit 3500 g sau 350? Chiar si 350 g e bine, incet si sigur. Eu am stagnat acum, n-am prea avut grija in weekend.

M-am uitat pe site, cred ca fiecare dialect e complicat. As mai intelege daca citesc, dar daca ar fi sa ascult si sa inteleg cred ca as avea mari probleme

Liliana, bine ai revenit! Asteptam cu nerabdare poze si impresii.

Eu sint cam in stare de soc..sotului i s-a nazarit sa plece in Canada..si eu nu vreau sa ma mut. Sint curioasa daca duce pana la capat planul.. Oricum..o sa-mi explodeze capul de atatea ganduri si mai am si o groaza de lucru

Va pup

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Salutare,
Abia am reusit sa termin de uploadat pozele.
Excursia a fost frumoasa, dar se putea si mai bine.
Ziua 1: autobuzul a avut probleme, am stat intr-o benzinarie cateva ore bune, am mers pana in Rovaniemi, unde am stat o ora sa mancam - abia am reusit sa trec pe la magazine de suveniruri. Seara la 10 am ajuns la destinatie, franti de oboseala, evident.
Ziua 2: program optional in Levi. Am reusit sa prindem un safari cu husky si a fost superb. Stiu ca zicea cineva pe aici ca i-ar fi mila de ei, si eu gandeam relativ la fel. Cand am ajuns acolo insa mi-am dat seama ca asta e ceea ce vor ei sa faca, sa alerge. Si tipul de acolo ne-a zis ca daca nu alearga mor mai repede, ca ei trebuie sa-si faca un numar de kilometri pe zi. La saniuta cand le dai drumul, alearga extraordinar de repede. In rest am stat pe la spa ... nu aveam alternative. Mi-a fost frica sa merg cu skiurile pt ca asigurarea medicala nu acopera si sportul, trebuia sa platesc aproape inca pe atat si pt sport.
Ziua 3: ferma de reni - frumos, o plimbare foarte scurta cu saniuta cu reni, nu se compara cu huski safari in veci. Huski is mult mai faini. Ce mi-a placut au fost renii cand mancau zapada. Apoi Lanio Snow Village. Frumos, dar nu impresionant. Mi-ar fi placut mult mai mult Kemi Castle. Seara am urcat cu gondola pana sus de unde era o priveliste superba. Cu o zi inainte gondola nu mergea.
Ziua 4: Arcticum museum - frumos. Si o prezentare despre aurora boreala. Draguta. Orasul lui Mos Craciun - absolut comercial. Am fost dezamagita.
Per total a fost ok, dar tutorii s-au dovedit a fi incompetenti. Din pacate tot cu ei mergem si la rusi, chiar ma intreb acolo cum s-or descurca?
trebuie sa recuperez tot ce ati scris voi aici ...

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Foarte frumoase pozele!
Pare a fi fost destul de frumos pentru timpul relativ scurt..

Imi pare rau ca tutorii sint incompetenti.. Ei sint organizatorii excursiei sau ce fel de tutori?
Unde mergeti la rusi? Sa faci cercetari inainte ca sa-ti faci o lista de preferinte cu ce sa vizitezi.

N-ai mult de recuperat, aici a fost liniste daca ai lipsit

Aamu

Mergi la inceput

Mi-as mai fi dorit sa incerc o sauna cu fum si o baie afara - dar mi-ar fi trebuit 10 persoane. De ce zic ca tutorii erau incompetenti? Pentru ca daca eu le ziceam ceva de smoke sauna ei dadeau din umeri si ziceau ca nu stiu nimic ca nu cred ca exista asa ceva. Le dadeam tot eu informatii suplimentare si ei (de fapt ele, ca erau 3 gagici) ziceau ca pot merge sa intreb la info turist si daca ma descurc singura e ok. Asta dupa ce-mi dadeam sufletul vreo 10 min sa le explic lor.
Mi-as fi dorit o plimbare cu snowmobilul, dar erau prea scumpe pentru mine. Poate alta data, desi nu stiu daca voi mai ajunge vreodata prin Laponia.
Mi-ar fi mai placut o plimbare pana la Kemi - castelul de gheata, dar raspunsul a fost acelasi: nu.
Cu ele mergem in Rusia, in Sankt Petersburg. Pe 22 martie. Problema e ca ele nu s-or descurcat in tara lor, darmite acolo? Plus ca nu ies sub nici o forma din tiparul excursiei, orice imbunatatire ai vrea sa aduci, chiar daca o platesti ele spun ca nu se poate, e cea mai simpla cale, nu? In Rusia nu e de glumit, nu ma despart de grup deloc, chiar daca nu reusesc sa fac tot ce-mi propun. Cercetari degeaba fac, ca oricum tiparul excursiei e predefinit. Adevarul e ca la 200 euro cat va fi excursia la rusi n-ar trebui sa am pretentii. Si acum am fost cazati intr-o scoala, am dormit vreo 20 intr-o camera, nu aveai loc sa te misti de pe stanga pe dreapta. Dar a fost 130 euro excursia.
Salutari Alinei, bine ai venit printre noi, te asteptam mai des.
Va doresc tuturor o primavara frumoasa!

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Aamu, eu am slabit 3 kg si jumatate in 7 zile nu 350g.Sper sa mai dau doua jos in aceasta saptamina si apoi voi incerca cura de mentinere.
Dieta mea e foarte stricta si trebuie multa vointa si ambitie.Sport regulat nu pot face deocamdata cu 2 copii mici sub 2 ani, in afara de impinsul caruciorului.

Canada e destul de asemanatoare ca sistem social cu Finlanda din cite cunosc eu, cel putin in unele zone ale tarii acelea imense.Cred ca este o optiune buna daca veti obtine locuri de munca fara probleme.Noi nu sintem multumiti cine stie ce de Finlanda dar deocamdata doar cochetam cu ideea de mutat si mai cercetam terenul,avind amindoi niste joburi aici.

Lili bine te-ai intors! Foarte interesante poznicile voastre!
Cred ca pretul excursiei a fost cauza rigiditatii tutorilor vostri din pacate.Ori de cite ori am fost noi in excursii organizate ne-au dat o multime de informatii folositoare si suplimentare,mult mai bine decit ne-am fi asteptat.Cazarea voastra a fost gen tabara scolara finlandeza.Prima data am ramas masca cind o vecina mi-a povestit ca fiica ei a dormit in sac de dormit intr-o scoala in excursie, dar finlandezii ii invata de mici pe copii cu conditii din acestea.

Noi am fost la Petersburg acum 5 ani.Merita vazut orasul, dar muzeul Ermitage e prea mare pentru a-l trece in "revista" in doar citeva zile de vacanta.Mi s-a parut scump orasul.Cel mai bine este sa mergeti fara excursie organizata daca aveti prieteni rusi.Noi ne-am dat seama ca este cea mai buna solutie.

Celelalte finlandeze unde sinteti?Asteptam vesti de la voi!

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Aiska, e foarte mult 3.5 kg in 7 zile.. Felicitari, esti mare! Sint convinsa ca trebuie foarte multa ambitie! Eu n-am prea avut succes cu cure de slabire, am pus la loc dupa..din lipsa de ambitie si pasiune pentru dulciuri.

Primavara trecuta am facut cura de dezintoxicare cu sucuri Vogel (parca se cheama?)si am slabit 4 kg in 4 zile. Dupa..m-am mentinut vreo 5-6 luni fara eforturi. Dar mi s-a parut cumplit postul, pofteam la orice . Am tinut pentru dezintoxicare atunci, dar era normal sa si slabesc.

El a gasit deja job in Canada si vrea sa plece curand, daca nu-si schimba parerea..Nu prea stiu, ca e destul de imprevizibil. Asa ca daca pleaca..eu raman singura..
Mi-e frica de schimbari mari ca nu mai am 20 de ani..In Europa mi-ar fi parca mai usor sa ma mut.
In fine..sa vedem ce se mai intampla. De vineri de cand am aflat sint in soc oricum..

Aamu

Mergi la inceput

Aiska as vrea eu sa am prieteni rusi si sa plec in turneu in Sankt Petersburg si Moscova, dar nu am. Studentii care sunt aici sunt din Murmask. Excursia care o facem e 200 euro la rusi. Banuiam ca toate is scumpe acolo, o sa ma pregatesc din timp. Oricum din Ro ar fi 1000 si ceva de euro un sejur in Sankt Petersburg.
Ai slabit mult intr-o singura saptamana, vezi sa nu fie doar apa. Si eu ma chinui cu greutatea, cel mai bine mi-a priit regimul Montignac, dar imi trebuie o viata stabila pentru el, altfel mi-e greu sa-l tin si o dau in bara.
Aamu ce-i aia Vogel? As tine si eu sa dau jos 4 kile ... de fapt eu am mai multe de dat jos, nici nu stiu daca voi mai avea vreodata greutatea mea dinainte de Germania cand am pus pe mine 15 kile in 3 luni.
De ce nu vrei in Canada? Ce anume nu iti place?

Liliana

Mergi la inceput

Liliana, aici vezi despre Vogel
http://ch.avogel-server.org/en/index.php

E o cura de dezintoxicare care-i poarta numele lui Vogel. Se consuma sucuri naturale (morcovi, telina, sfecla, struguri) - sint de cumparat - si ceaiuri si un fel de supa cubulete.
Postul era cu 4 zile baut 4 sticle din aceste sucuri (diferite) + ceai + supa, cu portia (mic dejun, pranz si cina). Si multa apa dar mie nu prea mi-era sete.. Exista si cura de 7 zile.
Asa arata sticlutele cu suc
http://fi.avogel-server.org/product-finder/biotta_mehut/index.php

M-am grabit si n-am gasit in engleza, dar macaz vezi cum arata..

Nu pot sa spun ca nu-mi place Canada pentru ca nu stiu cum e.. Mi-e doar frica de o mare schimbare.. si de un nou inceput in necunoscut..

Mergi la inceput

Pai chestia asta se gaseste de cumparat pe aici prin magazine? Sau trebuie facuta comanda pe net? Si cat costa?

Liliana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lgireada

Pai chestia asta se gaseste de cumparat pe aici prin magazine? Sau trebuie facuta comanda pe net? Si cat costa?

Liliana

Eu am cumparat un pachet pentru 4 zile de la un magazin naturist. Parca a costat vreo 20-25 euro. Si continea sucurile, ceai, cubulete supa, ceva pentru stomac. Mai era si ceva pentru clisma..

Sucurile le-am vazut si in supermarket. Si toate sint si separat la magazin naturist. Si acolo iti si explica ce anume sa cumperi si cum sa le "mananci".

Eu eram tare amarata cand l-am tinut, visam numai ciocolata si prajiturele si-mi venea sa plang, nu de foame, ci de pofte.

Dar l-am tinut pana la capat. Inainte de cele 4 zile se mananca usor ca sa se pregateasca organismul si dupa cele 4 zile tot usor ca sa nu-ti vina rau.

O sa ma uit mai tarziu daca explica ceva in pagina de web. Acum ma duc sa spal masina ca arata ca naiba

Mergi la inceput