Rafturi PAL pe perete de rigips
In maxim o luna va veni bb si vrem sa facem cateva completari in apartamentul nostru cu o singura camera.
Am vrea sa punem cateva rafturi pt mai mult spatiu de depozitare dar unul din peretii liberi e din rigips. Ma puteti ajuta cu modele/idei de rafturi/dulapuri suspendate cu prindere in tavan? Sau cu niste modele de rafturi mai deosebite.
Mai vrem sa ne facem un dulap cat tot peretele. Mobila pe care o mai avem e din PAL "cires". Noul dulap nu am vrea sa fie tot din cires, l-am combina cu PAL de alta culoare. Dar care s-ar potrivi cu maroul?
Multumesc.
kiss
34+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
Raspunsuri
boticelina spune:
Kiss, rafturi suspendate poti face in doua feluri: cu un sistem foarte frumos pe sarma de otel pe care se prind niste opritoare sub rafturi si ale carei capete se ancoreaza de tavan si de podea (dar foarte scump) Probabil ai vazut asa ceva in magazinele mai cu staif. Rafturile cele mai de efect pt acest sistem sunt din sticla sau plexiglas.
Sau puteti face un stelaj (la un atelier de sudura, la cei care fac porti, usi de garaj, gratii pt ferestre) din profile metalice patrate. In capetele profilelor ii rugati sa va sudeze niste piulite si apoi sa va faca separat niste suporti pe un surub si astfel tot sistemul devine reglabil pe inaltime. Sper ca m-am facut inteleasa. Nu e la fel de sexos dar e sigur mai ieftin si-l poti vopsi cu o culoare simpatica, poate galben, poate rosu, si are avantajul ca nici nu se balangane pe langa perete, deci e kid-safe.
Cat despre dulap, eu as asorta ciresul cu vanilla (un galben deschis, cald) sau portocaliu.
pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"
kisstherain999 spune:
Multumesc Mara
Rafturile nu se pot sprijini pe pode pt ca le vrem deasupara patului (sper sa nu ne trezim cu ele in cap)
kiss
34+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
vandal spune:
quote:
Originally posted by kisstherain999
Multumesc Mara
Rafturile nu se pot sprijini pe pode pt ca le vrem deasupara patului (sper sa nu ne trezim cu ele in cap)
kiss
34+
Mda....nu sint genul drob de sare dar rafturi deasupra patului (mai ales daca e bebe) este o idee extrem de .
boticelina spune:
Vandal are dreptate, rafturile deasupra patului nu sunt tocmai indicate. Eventual puteti sa faceti un fel de mobila pe comanda gen camera de tineret cu doua dulapuri in parti si rafturi intre cele doua dulapuri, deasupra patului (daca aveti loc).
Dar cu rafturi suspendate intre podea si tavan puteti sa flancati si geamul camerei (tot daca e loc), de obicei peretele acela e deseori nefolosit si faptul ca rafturile alea nu au spate face ca vizual camera sa nu para atat de incarcata.
Si mi-a mai venit o idee, da'-i cam de studentie, asaa. Puteti sa faceti deasupra patului (daca peretele de care e lipit patul nu e cel placat cu rigips) niste rafturi rustice, pe lanturi sau sfoara de canepa groasa. Dati niste dibluri in perete, prindeti de ele niste inele de lant/sfoara si prin inele treceti o scandura, ii verificati planeitatea si apoi fixati sfoara/lantul cu un cuisor ca sa nu isi schimbe pozitia.
Daca va plictisiti candva de raft, de diblurile ramase poti agata niste poze inramate sau tablouri. Dar nici asta nu-i kid safe.
pisici si floricele
kisstherain999 spune:
1. Pe peretele cu ferestrele nu putem aseza mobila pt ca nu e loc (sunt despartite doar de o grinda pe care e TV-ul)
2. Al doilea perete are trei geamuri (un fel de bar) care dau spre bucatarie pe care vrem sa le incadram cu dulapul (vom acoperi un geam)
3. Al trealea perete (din beton) un pat in care dormim
4. Al patrulea perete (rigips) un pat (in loc de fotolii) si un birou
As vrea sa folosesc spatiul de deasupra paturilor macar pt lucruri usoare: carti, jucarii, poze, lumanari ...
PS Camera noastra are 4 ferestre spre strada si 3 geamuri spre bucatarie asa ca trebuie sa ma risc cu rafturi deasupra paturilor.
kiss
34+
boticelina spune:
Kiss, mi-e destul de greu sa-mi fac o imagine despre cum arata camera voastra, dar banuiesc ca daca ai atatea geamuri e destul de mare, e posibil sa fie o constructie veche unde si inaltimea camerei sa fie destul de mare.
Cred ca nu trebuie sa va ganditi numai la rafturi ci la toata mobila, la unde o sa puneti patutul lui bb, la ce-ti trebuie pentru ingrijirea lui (masa de infasat, comoda de haine pt bb), la locurile accesibile lui. Faceti un plan al camerei, cu toate masuratorile, cu toate golurile (de geam si de usi) marcate, pozitia caloriferelor - pentru ca poti face rafturi si sub geam - un fel de mobila in care sa incorporezi radiatorul si suportul de TV.
Cred ca o sa trebuiasca sa renuntati la cel de-al doilea pat, paturile sunt mancatoare de spatiu.
Si poti sa pui rafturi si pe peretele cu rigips; daca rigipsul a fost pus corect, pe profile metalice din 60 in 60 de cm, poti face rafturi pe suporturi de polite (niste suporturi in forma de L) prinse de profilele de metal de sub rigips cu niste holtzsuruburi speciale.
Oricum tineti cont ca rafturile lungi trebuie sa aiba puncte de sustinere din 80 in 80 de cm ca altfel se curbeaza doar si sub propria greutate.
pisici si floricele
Guestus spune:
Da de ce nu astepti tu pe Ikea...au aia rafturi si dulapuri cite vrei si nu vrei. uite aici catalogul sa-ti faci o idee...www.ikea.com
olim spune:
sa stii ca e o varianta mai buna ce a spus guestul( macar odata sa ii dau dreptate).Odata facute rafturile din rigips nu se mai pot odifica, dar cele mobile le poti folosi cand si unde vrei tu.Da un tur virtual la catalog, si o a vezi modele de reafturi.
Multa bafta