"portite" legale care sa-mi vina in ajutor

"portite" legale care sa-mi vina in ajutor | Autor: dariaevelin

Link direct la acest mesaj

In 10 martie termin concediul de ingrijirea copilului. Ar trebui sa ma intorc la servici, lucru pe care nu-l doresc. Lucrez in invatamantul prescolar(educatoare titulara).Initial,in urma discutiei avute cu juristul inspectoratului scolar,am decis sa fac o cerere pt concediu neplatit.Ok.Bun...se stopeaza tot,carte de munca,vechime etc.Mi-am asumat acest "risc". Dar astazi am avut revelatia(exact cand ma aflam in masina, in drum spre inspectorat unde urma sa depun cererea de intrerupere)ca nu voi mai cotiza la CAS si,implicit nu voi mai beneficia de ajutor pe directia asta(avand copilul mic,nu pot risca). Asadar....acest lucru nu mi-l permit.
Pot cotiza la CAS extra, doar ca sa am fondurile platite la zi? Chiar daca sunt in concediu fara plata?
Ceea ce ma mai intereseaza este daca exista o alta modalitate de a intrerupe lucrul, dar sa mi se pastreze titulatura, deci postul obtinut prin concurs( asta e si motivul pt care nu demisionez ci caut alte modalitati de "rezolvare") si daca se poate sa fiu angajata cu jumatate de norma in alta parte(in timp ce "intrerup", sub o forma sau alta?

Poze frumoase cu noi
foto si filmulete dragute

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Daria, contract cu casa de asigurari se poate face. Exact cum se procedeaza nu stiu, dar se poate , pe perioada concediului fara plata, ca m-am interesat la un mom dat!

Alta idee decat concediu fara plata nu vad, ca sa se pastreze postul.

Din cate stiu eu si sper sa nu gresesc, in Romania copiii pana la 18 ani beneficiaza de asistentza medicala gratuita chiar daca parintii sunt sau nu asigurati la CAS!
De acelasi regim beneficiaza femeile insarcinate!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Daria, uite am gasit un link interesant!

http://www.casgr.ro/asigurati.htm#sus

Ce m-a mirat aici este ca la un mom dat spune cine beneficiaza de asigurare fara plata, si pune asha:

a) to#355;i copiii pān#259; la vārsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pān#259; la vārsta de 26 de ani, dac#259; sunt elevi, ucenici sau studen#355;i #351;i dac#259; nu realizeaz#259; venituri din munc#259;;
b) so#355;ul, so#355;ia #351;i p#259;rin#355;ii f#259;r#259; venituri proprii, afla#355;i īn īntre#355;inerea unei persoane asigurate;
Adica daca sotul lucreaza, e asigurat si sotia casnica, sotia este totusi asigurata?!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

multumesac ligia mult,mult de tot!!!
Ok,m-am calmat cu Cas-ul,am inteles ca nu e un impedment.
Acum mi-a rasarit alta idee. Anume:
Sa zicem ca ma intorc la job pt o luna sau cat trebuie(daca e materiazlizabila ideea mea).In timpul in care ma intorc la job,imi fac contract de angajare si pe alta firma, cu jumatate de norma.Apoi,dupa ce toate formalitatile-s facute...cer concediu fara plata in invatamant(cu blocare si pastrare de post pe durata de 1 an) si ma gandesc eu( in necunostinta de cauza in ale legilor de acest gen)ca nu voi fi obligata sa intrerup si la firma la care activez ca second job.sau??? E viabila teoria expusa de mine???Unde as putea sa aflu reglementari de aceasta factura?

Poze frumoase cu noi

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

daca o sa fii in concediu fara plata n-o sa te poti angaja in alta parte,ca scoala nu-ti da cartea de munca,din cate stiu euIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

irina.c, merci. Asta o stiu. Invatamantul nu imi elibereaza cartea de munca fiind in concediu fara plata. Dar daca incep concediul fara plata dupa ce sunt deja angajata in alta parte au cum sa ma conditioneze sa renunt la celelalt job pe motiv ca intr-o parte(adica in invatamant)am co fara plata????Mi s-ar parea absurd....
nu stiti cumva unde pot sa ma adresez cu intrebare????Am tot postat pe forumul de avocatura,legsilatie dar nu raspunde nimeni

Poze frumoase cu noi

Mergi la inceput