FIV 106
Raspunsuri - Pagina 8
cris86 spune:
Dariela,marti trebuie sa fac testul.Am vorbit cu doamna Doctor Cocei si mi-a spus ca e foarte greu sa se pronunte daca e de la pregnyl sau de la sarcina,dar mi-a zis ca totusi poate fi un semn bun ca dupa parerea ei nu prea are cum sa persiste 7 zile pregnylul in organism dar depinde de organizm.
Asa ca m-a mancat rau de tot ,nu stiu de ce nu am stat eu linistita
cristina
http://community.webshots.com/user/cris8674
Aldolina spune:
Moniland, cand trebuie sa faci Bhcg? Sambata? Doamne ajuta sa fie binneeee!
Mihuta, mult noroc in continuare, sa se dezvolte embrionii frumos si sa se prinda de burtica.
Madalina 28, am inteles ca pe 13 te duci la Prof. sa discuti de ET. Tu vrei sa faci in martie sau astepti sa vezi ce-ti spune Dr.? Ar fi vreun motiv de amanare?
Pussi, succes cu stimularea. Sa-ti creasca frumosi si sanatosi. Unde faci, la ce clinica/spital?
Venera, bafta multa la punctie.
Antosit, poti sa iei si ceai de galbenele, baut sau spalaturi vaginale. E foarte eficient.
Cris, poate da DD si e de bine. Parca marti trebuie sa-ti faci testul de sange, nu? Cata speranta imi dai si mie si sunt convinsa ca si Madalinei.
Pup toate fetele.
KoraPop spune:
Cris daca asa esti tu neastamparata cumpara-ti inca 7 teste si fa cate unul in fiecare dimineata, macar pt placerea de a vedea cele doua II!Eu cred ( pt ca iti doresc ) ca esti graviduta si tu,dar bHCG e seful, el dicteaza si schimba viata omului...asa ca rabdare,patut,papica buna,giugiuleli cu sotiorul...asa...cumintei,filme,carti,integrame si daca tot nu poti...100 de teste si toate sa iti iasa pozitive vreo 9 luni de acu' incolo!
Oana ti-am scris PM. fata a mosului,te inteleg,sunt sigura ca eu voi fi de 100 de ori mai panicata,dar si mai sigura sunt ca ne vom intalni burtikoase mai curand decat credem...
Kora
CARPE DIEM!
magduta-sv spune:
Buna fetelor. Felicitari pentru toate reusitele.
Va citesc de trei ani si sinteti minunate.Ma gindesc spre un al doilea Fiv. Primul nereusit( 4 embrioni transferati), in Giulesti, echipa Dracea-Dascalescu, in iulie 2005.Problema mea este de natura tubara si as vrea sa stiu daca sint mai multe reusite cu aceeasi afectiune. Sint alaturi de Lachi, Andicu( eram cam in aceeasi perioada la primul Fiv) si de toate fetele care se sustin pe acest forum.
Magduta
dana p. spune:
Oana, sa stii ca si pe mine m-au luat emotiile.Ar fi bine sa fim impreuna, ca ne mai luam cu vorba si mai uitam ce ne asteapta.Ai inceput sa simiti ceva la ovare, ca eu simt niste intepaturi usoare.
Marrina, tinem pumnii azi sa ai foliculii frumosi din care sa iasa embrioni buni!
Darielamulta bafta maine!
Mihuta sa iti ajuta Dumnezeu sa reusesti!
toate fetele.
mihuta spune:
Am ramas datoare cu un raspuns. In ziua treia este vorba de embrioni cu 8 celule, in a patra de morule si intr-a cincea de blastociti (formatiuni cu peste 100 de celule, deci ceva mai evoluate). Avantajele transferului de blastociti constau in faptul ca cei care ajung la acest stadiu au sanse mai mari de implantare, mai ales ca ajung in uter in acelasi timp la care ar fi ajuns la o fertiliare naturala, pentru ca in ziua 5 coboara din trompe. Dezavantajele sunt insa serioase, pentru ca o parte din embrionii care nu ajung in mediul de cultura la nivel de blastocit ar fi ajuns in uter, unde este un mediu mult mai propice lor. Deci se pierd mai multi embrioni, raman mai putini pentru congelare, am inteles ca nici congelarea nu e chiar asa de simpla ca la embrionii de 8 celule,dar sansele de implantare sunt mai mari la blastociti.
Banuiesc eu ca depinde de calitatea si numarul embrionilor daca se hotareste sa se astepe pana in ziua 5 sau nu.
Cam asta e ce stiu eu. Eu imi petrec ziua asteptand sa sune de la spital sa aflam ce fac puiutii. In rest ma osihnesc dupa punctie si bag progestan de trei ori pe zi.Si visez cu ochii deschisi cum ar fi daca....
" You must be the change you want to see in the world" Gandhi
blondiemonyk spune:
FELICITARI FETELOR !!!!
Ce frumos sa mai auzi si vesti bune!
Eu stiti cum sunt,stiu de 2 zile ca tb sa fac FIV ca alta sansa cica n-am (citez Dr Tutunaru)si deja am o groaza de intrebari.
Am citit ca in cazul FIV cu fiecare nereusita scad si sansele unui succes. Asa e ?
Si am citit pe prima pagina de fericitele mamici prin FIV dar n-am prea vazut reusite de-ale Dr Tutunaru. Stiti cumva daca are reusite?Mai multe sau mai putine decat ale altor doctori?
Nu vreau sa ma arunc iar cu capul inainte si sa ma operez iar si dupa acea sa astept...si iar sa astept. Poate ar mai fi alta sansa cu un alt doctor ? Am inteles ca el din prima ar zice ca singura sansa este FIV.
KoraPop spune:
blondiemonik eu sunt pacienta d-lui dr. T si am sa fac FIV cu el in martie-aprilie, vreau sa iti spun ca important e sa ai toata increderea in dr-ul tau...altfel...nu e bine, eu iti pot spune insa ca dansul nu indica FIV decat daca aceasta e chiar singura solutie si nici nu face FIV daca ai lichid in trompe de exemplu( mai sunt cazuri) de aceea trebuie laparo ca sa le sigileze pt a-ti creste sansele la FIV, nu se pot sigila decat prin laparo!Eu stiu ca deja a facut FIV-uri insa din pacate nu scrie toata lumea pe acest forum sau poate nu stiu de existenta lui.E adevarat ca dr. T este la inceput,insa a studiat mult, s-a specializat in strainatate si se ocupa de fiecare caz in parte cu mult suflet si profesionalism.Poti merge la Giulesti , la MNL etc sunt mai multe locuri, multi doctori care fac FIV,alegerea e numai a ta.Multa BAFTA!
Kora
CARPE DIEM!
M Oana spune:
Mihuta in tarisoara noastra se face transfer cu blastociti? Afara stiu ca se face, dar la noi nu auzisem. Doamne ajuta sa primesti vestile mult dorite si acum si peste 2 saptamani!
DanaP de azi am inceput sa simt niste piscaturi pe creier, cum n-am mai simtit pana acum...... M-au luat niste emotii pentru saptamana viitoare, de zici ca astept din minut in minut sa vina sa ma duca la taiere.
Ma amuz teribil de starile mele, insa sper sa ard toate emotiile saptamana asta si saptamana viitoare sa nu mai fie urma de astfel de trairi.
Vreau sa pregatesc casa pentru marea cloceala de saptmana viitoare, sa-mi aduc supermarketul si librariile in casa, apoi vineri ma pregatesc de un teatru cu [redGravidoasa][/red], weekendul il omor la Valcea, apoi cu Dumnezeu inainte sa ardem cu bine si momentele din saptamana "cea grea".