Recuperarea pensiei alimentare din strainatate

Recuperarea pensiei alimentare din strainatate | Autor: adinush

Link direct la acest mesaj

Stie cineva ce demersuri trebuie facute pt stabilirea pensiei alimentare cand parintele este cetatean strain?
Mentionez ca,copilul este recunoscut de tata numai in fata autoritatilor romane,deci la el in tara din punct de vedere legislativ nu are copil.
Am gasit pe net un articol,cautand informatii despre acest subiect dar m-ar interesa daca stie cineva detalii..eventual daca sunt printre noi niste avocati

quote:
Aderarea la UE, migratia internationala (emigrarea, imigrarea) legala sau ilegala, deseori ridica problema pensiilor de intretinere (pentru sot, sotie), alimentare (pentru copii minori sau cei majori aflati la studii in universitati, scoli superioare) in cazul familiilor monoparentale!
Important este de retinut ca nerespectarea unei reglementari si a unui demers juridic, recunoscut de legislatiile tarilor membre ale UE, in nenumarate cazuri, "alergaturile" de tot felul, in stinga si-n dreapta, nu duc la rezultatul dorit, in general, iar in anumite czauri particulare, la nici un fel de rezultat!

Pentru a veni in ajutorul celor care ar avea nevoie de recuperarea unor pensii (de intretinere, alimentare, etc), necunoscind coordonatele fostului sot, parinte natural, etc., mentionam ca sistemul de recuperare a pensiilor de "subzistenta" este bine pus la punct, conform Conventiei de la New York din 1956! Aceasta conventie reglementeaza procedura care permite pe baza unei colaborari stranse "localizarea" in spatiu si timp ale debitorilor, ale bunurilor acestora pentru recuperarea creantelor!
In rezolvarea acestor probleme organele competente in contact, care studiaza cererile depuse de reclamanti, utilizeaza principiul recunoasterii reciproce ale legislatiilor tarilor implicate in proces!
Iata ceea ce este necesar a fi cunoscute de reclamant (a) contra debitorului;
1. Cunoasterea nationalitatii debitorului!
2. Data semnarii Conventiei de la New York a tarii in care debitorul isi are domiciliul
3. Cunoasterea coordonatelor organelor competente carora trebuie sa se adreseze reclamantul (reclamanta) in tara sa de origine!
Cele trei conditii "satisfacute", simultan, debitorul poate fi localizat fara dificultati in timp util!
Ca titlu informativ, mentionam ca Romania a semnat Conventia de la New York din 1956, la data de 10 aprilie 1991 si ca cetateanul (cetateana) domiciliata in Romania, trebuie sa se adreseze, nu Ambasedlor, Consulatelor tarii debitorului ci
in Romania: Ministerului de Justitie, Directia Relatiilor Internationale si Integrare Europeana-33, bulevard M. Kogalniceanu, Sector 5, BUCURESTI (Biroul de Avocati al Municipiului Bucuresti, Strada Dr. Raureanu nr. 3-5, secteur 5)



Adinush cu Ayleen-Alexandra *09.01.2007*