tofu

tofu | Autor: corinadana

Link direct la acest mesaj

Fetele am cumparat si eu tofu. Este mild nu i soft. Problema este ca nu stiu ce sa i fac .

Ma ajuta si pe mine cineva???

Multumesc!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Aici se mananca asa:il tai cubulete, presari peste el ceapa verde taiata marunt din belsug, soy sos, si ginger.Mai poti pune si aginomoto, insa e o chestie toxica, am inteles in SUA chiar interzis in alimentatie.Aici se consuma inca
Si asa il mananci.

Sau poti face separat amestecul asta, si moi cate un cubulet de tofu in sos si il mananci...no ce explicatie am dat....

Mie numai asa imi place sa mananc tofu. In rest, in mancaruri, strivit si supus la temperaturi ridicate nu-l tolerez!

vacanta Filipine
vavanta Brasil
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Am vazut pe-o cutie de tofu o reteta simpla: taiat cubulete si prajit cu ceapa (si ea prajita) si, cand e gata, sos de soia deasupra.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Il tai cuburi nu prea mici ca sa nu se sfarime si adaugi legume taiate bucatele. Prajesti totul pe foc si amesteci cu un sos de care iti place. Merge foarte bine cu orez. Am incercat si eu de citeva ori (cu morcovi, broccoli, fasole verde) insa nu fac prea des pentru ca sotul nu se prea da in vint dupa tofu.
O alta varianta (la care se foloseste tofu tare, sa nu fie asa ca jeleul) ar fi sa prajesti tofu intr-o tigaie de teflon (fara ulei) si sa-l pui intre 2 felii de piine. Mai adaugi niste vegetale si ai un sandvis.

www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog * www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

quote:
Initial creeata de corinadana

Este mild nu i soft.

Scuze,dar care e deosebirea si ce inseamna asta...

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

eu una nu mai i_am in viata mea asa ceva ,nu era nici o diferenta intre guma de mestecat sau tofu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Am cautat eu si in dictionar, nu pare sa fie deosebire intre mild si soft, care la mine se traduc ambele : moale.
In fine, eu am niste retete cu Tofu dar precizez de la inceput: nu sunt retetele mele, sunt preluate de pe net, iar la momentul respectiv, din pacate nu obisnuiam sa imi notez si autorul( acuma o fac). Sunt exact cuvintele lor, sper totusi sa nu se supere nimeni ca am dat un copy/paste aici

Retete cu tofu (branza facuta din soia)

SALATA
una bucata tofu (nu din cel moale), taiat bucati dar nu foarte mici( 250g)
o rosie, citiva catei de usturoi
un gogosar
400g ciuperci
un morcov
o punga de frunze de spanac.
Se taie totul in bucati dar nu foarte mici sa le cauti cu lupa , rosia si usturoiul se pun la calit in tigaie cu putin ulei de masline vreo 3-4 minute, apoi se adauga ciupercile, tofu si restul si se amesteca din cind in cind. Se adauga condimente, sare, piper, sos de soia, Daca iti place sa aiba un pic de sos pune niste apa si pune capacul, lasa sa clocoteasca un pic. Daca vrei mai uscat foloseste o tigaie de teflon si amesteca incontinuu. Cam asta e, sper sa-ti placa. Poti sa pui orice vegetala vrei, mie imi place sa fie cit mai colorata si atunci pun o jumate de gogosar rosu si o jumate de gogosar galben, morcov, masline, etc.

Sandvis cu tofu:
pentru asta tofu trebuie neaparat sa fie tare. Cel pe care il cumpar eu vine in doua bucati si e de culoarea oului prajit. Se ia o bucata, se taie felii medii (nu prea subtiri) si se puna la prajit in tigaie de teflon fara ulei. Pe o bucata de piine prajita se pune niste margarina (sau unt), se pune tofu prajit deasupra, se adauga o rosie taiat felii si o bucatica de cascaval. Cel mai bine e cind tofu e cald. Na ca-mi fac pofta singura.
Numai bine.

SALATA PICANTA
400 g tofu
200 g morcov
200 g sos de maioneza din soia
1 capatâna usturoi
marar si patrunjel
Tofu, morcovul si usturoiul se rad pe razatoarea mare, se amesteca cu maioneza, se aseaza pe platou si se orneaza cu verdeata.
Pofta buna!

PASTA DE TOFU PICANTA
400 g tofu
50 g usturoi
20 g marar
2 g piper negru
20 ml ulei
sare
Tofu se rade pe razatoarea mica. Se amesteca cu restul ingredientelor.
Pofta buna!

SALATA CU MAZARE
400 g tofu
250 g mazare din conserva
200 g sos de maioneza de soia
marar verde
Tofu se taie cuburi. Se amesteca cu sosul de maioneza din soia si mazarea scursa. Se aseaza pe platou si se orneaza cu marar.

OMLETA CU TOFU
250 g tofu (simplu sau afumat)
1 ceapa mare
4-5 oua
1 praf piper
2 linguri maioneza de soia
patrunjel verde
Ceapa se taie marunt si se pune pe foc, într-o tigaie de teflon, împreuna cu 1 lingura de ulei, pâna se înmoaie putin. Se adauga apoi tofu tocat cubulete si se rumeneste usor. Ouale batute cu un praf de sare si piper (se pot înlocui 2 oua cu 5 linguri bautura din soia simpla) se toarna peste tofu. Se întoarce, cu o spumiera, si pe partea cealalta.
Când este gata, se rastoarna pe un platou, se unge cu maioneza si se presara cu patrunjel tocat fin. Rezulta 8 portii.

PASTA DE TOFU CU MARAR
250 g tofu
100 ml ulei de masline
1 ceapa mica
marar verde
Tofu se rade pe razatoare mica, se rade repede si ceapa (pentru a nu se oxida), apoi se freaca bine cu o lingura de lemn, adaugînd uleiul ca la maioneza si, la sfârsit, mararul tocat fin. Se pastreaza la frigider, în caserola acoperita, 3-4 zile.

DROB DIN TOFU SI DOVLECEI
500 g tofu simplu sau cu marar
2 dovlecei mari
3 linguri faina
1 lingura usturoi granulat
3-4 oua
marar, patrunjel
Dovleceii se spala, se taie în lungime, se scoate miezul. Feliile ramase se rad pe razatoarea mare, si se framânta cu putina sare, 5 minute, pâna se extrage apa. Apoi se scurge bine, aruncând apa rezultata.
Dovleceii se amesteca cu brânza rasa, verdeata, usturoiul si ouale si se adauga, la sfârsit, faina, pentru a obtine o compozitie legata.
Se unge o tava de teflon cu putin ulei, se rastoarna compozitia de mai sus si se da la cuptor 50-60 minute.
Se serveste cu rosii.

SALATA DE VARA
200 g rosii
200 g castraveti
200 g salata verde
200 g ardei gras
100 g tofu
200 g sos de maioneza din soia
verdeata
Toate legumele se taie cubulete si se amesteca cu sos de maioneza din soia. Se aseaza frunzele de salata verde în evantai. Se rastoarna compozitia peste frunze; se rade tofu peste si se orneaza cu verdeata

PIZZA CU CREMWURSTI VEGETALI SI TOFU
250 ml apa calduta
500 g faina
40 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar sau miere
2 linguri ulei
2 cremwursti vegetali din soia
Tofu
Se framânta un aluat, se lasa la dospit, când îsi dubleaza volumul se întinde usor, cu palmele unse, în forma dorita.
Umplutura: 2 cremwursti vegetali din soia, taiati rondele, feliute subtiri de ardei verde si rosu, feliute de rosii, rondele de masline. Peste toate se rade Tofu si se da la cuptor.
Când este gata se orneaza cu urmatorul sos:
- 3 linguri bulion (se mai subtiaza cu ˝ cana apa)
- 2 linguri zahar
-1 lingura otet de mere
- 2 lingurite condimente pentru pizza.

ARDEI UMPLUTI CU TOFU
250 g tofu desarata
250 g tofu sarata
1 lingurita zahar
2-3 oua (sau 2-3 linguri lapte soia simplu)
8-10 bucati ardei gras
verdeata dupa preferinte
Se scot cotoarele la ardei. Se spala. Din tofu dat pe razatoare, zahar, oua (lapte simplu) se face o pasta care se foloseste la umplerea ardeilor. Se unge o tava sau o cratita larga în care se pun ardeii umpluti si se da la cuptor.
Dupa 15-20 minute se întorc ardeii pe partea cealalta pâna se patrund. Când se racesc, se taie rondele.
Se servesc la aperitiv.

PASTA DE TOFU CU CASTRAVETI
250 g tofu zdrobit cu furculita
1 castravete ras pe razatoarea mica
2 linguri ulei
2 lingurite otet de mere
1 praf piper negru

PASTA DE TOFU III – RUSEASCA
250 g tofu zdrobit cu furculita
Ľ ceasca ketchup
2 lingurite otet de mere
2 linguri ulei
1 lingura mustar
1 lingurita praf de ceapa
Mixati împreuna pâna obtineti o pasta fina.

PASTA DE TOFU II – ITALIANA
250 g tofu zdrobit cu furculita
2 linguri ulei
2 lingurite otet de mere
4 graunti usturoi zdrobit
˝ lingurita oregano
1 praf de piper negru
Mixati pâna obtineti o pasta fina.

PASTA DE TOFU I – IRLANDEZA
250 g tofu zdrobit cu furculita
˝ ceasca ketchup
2 linguri ulei
˝ lingurita praf de usturoi
˝ lingurita praf de ceapa
Mixati împreuna pâna obtineti o pasta fina.
Adaugati 3 lingurite zeama de la gogosari în otet sau castraveti în otet, 3 lingurite pulpa de masline maruntita si 1 lingura patrunjel verde tocat fin.
Amestecati usor pâna la omogenizare. Serviti pe pâine.

CHIFTELUTE DIN SOIA
500 g tofu (simplu sau cu marar)
2 dovlecei (sau 5 cartofi mari)
100 g gluten de grau
2 oua, 1 lingurita vegeta
marar, patrunjel, usturoi
Se rad dovleceii (dupa ce s-a înlaturat miezul) pe razatoare mare.
Se presara 1 lingura sare, se amesteca si se lasa 15', pana se extrage apa. Apoi se storc bine între palme (aruncandu-se apa rezultata) si se amesteca cu tofu (ras tot pe razatoarea mare), gluten, oua, verdeata, usturoiul si vegeta, pana se obtine o pasta consistenta. Daca este prea moale, se poate adauga faina de grau sau pesmet.
Se modeleaza chiftelute plate care se coc pe o tava de teflon unsa cu putin ulei si se întorc dupa 20' si pe cealalta parte sau se prajesc în ulei.
Se servesc reci, la aperitive.

ROSII UMPLUTE
6 rosii
3 oua
100 g maioneza vegetala
50 g branza de soia
verdeata, 1 salata verde
Se taie rosiile transversal pe din doua, se scoate pulpa cu o lingurita, se aseaza cu taietura in jos si se lasa la scurs.
Ouale se fierb tari, se curata, se taie jumatati.
Î n fiecare "cosulet" de rosie se pune o jumatate de ou (cu taietura in sus) si se spriteaza cu maioneza de soia.
Se aseaza pe un platou frunze de salata în evantai. Se aseaza "cosuletele", peste care se rade fin branza si se presara verdeata tocata fin.

PILAF CU BRANZA DE SOIA
1 cana orez / 3 cani apa
2 cepe
300 g branza de soia
2 foi dafin, vegeta, ulei, 1/2 lingurita piper, sare
1 lingura pasta bulion.
Ceapa taiata se înabuseste în ulei, sare, putina vegeta si 1/2 cana de apa timp de 10 minute.
Se adauga orezul spalat si apoi se adauga restul de apa, putin cate putin. Cand clocoteste, se adauga branza taiata cubulete 2/2 cm, bulionul, foile de dafin si piperul.
Se toarna compozitia într-o tava unsa si se da la cuptor pana se rumeneste.

SALATA DIN VARZA PROASPATA CU BRÂNZA DE SOIA SI CIUPERCI
1 varza mica (1 Kg)
1 cana ciuperci din conserva
200 g branza de soia
1 ceapa uscata
zeama de lamaie
ulei, vegeta, sare, condimente, verdeata.
Varza se taie fin. Ciupercile se scurg si se taie pai. Branza se taie cubulete de 2/2 cm.
Ceapa se taie marunt si se înabuseste cu putin ulei, apa si putina vegeta. Se adauga ciupercile si se mai lasa la foc mic 5 minute.
Se adauga apoi varza, branza, se potriveste cu sare, zeama de lamaie, verdeata, condimente.


Lilia si Amelia(26.09.2004)


Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Acuma revin eu ca sa spun ca la cumnata mea mancam niste placintele foaaarte bune cu branza tofu. Cred ca e o idee buna de mancare.
Bafta la gatit!

Lilia si Amelia(26.09.2004)


Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Lilia multumesc mult!!!!!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Am mare admiratie pt cine poate manca asa ceva .Am cumparat si eu cand stateam in japonia de curiozitate dar ,dupa parerea mea nu se poate manca nicicum...
Scuze ca mam bagat aiurea fara sa dau reteta dar nu m-am putut abtine

amy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

e prima data cind aud ca tofu e la fel ca guma de mestecat si vorba aia,cumpar destul de des.
Aici sunt multe feluri,si moale si mai tare ,si "fript" (usor pe deasupra) si prajit...
Se pune in miso soup,in one-pot dishes,se face si deep^fry ,dressing la diferite legume,sau cu sos iute(asta e o retzeta chinezeasca numita aici mabodoufu)
Mie imi place


Mergi la inceput