Buna ziua
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Sint in cic1 pana pe 26 iulie 2007. Intre timp, tot in iulie dar mai devreme se va naste bb2. Deci voi trece din cic1 direct in cic2, dupa ce-mi voi lua cele 42 de zile obligatorii de concediu de lauzie.
Problema este ca dupa acesti 4 ani consecutivi de cic, eu nu mai vreau sa ma reintorc la vechiul loc de munca, si n-as vrea sa-i tin incurcati, iar din moment ce-s hotarata sa nu ma mai intorc acolo, n-are rost sa mai raman agatata la ei, pt ca ma simt prost. Exista vreo solutie sa intrerup colaborarea cu ei in timpul cic2, dar o solutie care sa-mi permita sa primesc in continuare indemnizatia de la stat pana la sfarsitul cic2 ? Pot sa demisionez cu acordul partilor, sau asa ceva? Si daca demisonez de la ei si nu ma angajez in alta parte, pana la sfarsitul cic2, asta inseamna ca pierd 2 ani de vechime, sau cic-ul este considerat si el vechime in campul muncii? Multumesc.
Te reintorci la serviciu, iti dai demisia si reintri in CIC. Primesti CIC in continuare si ai toate drepturile legale si dupa CIC2.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Multumesc Marius. Deci pot sa fac treaba asta cu demisia chiar acum, in CIC1 fiind? Dar apoi, dupa ce nasc bb2, unde mai depun eu certificatul de concediu postanatal de 42 de zile, din moment ce eu nu mai sunt angajata nimanui? Sau pur si simplu nu mai iau acel certificat de la medicul de familie, si astept sa treaca cele 42 de zile obligatorii pt a-mi putea depune dosarul pt CIC2?
Multumesc inca o data.