produse cosmetice expirate

fetelor, voi dupa cat timp aruncati produsele cosmetice pe care le folositi?Eu cumpar ca o disperata creme, rujuri,etc. pt ca le gasesc la pret redus si mi se pare ca fac cine stie ce afacere si am realizat de curand ca toate produsele mele cosmetice sunt expirate.De obicei cumpar cate o crema, o folosesc de cateva ori, cumpar alta, o incep, o folosesc si pe aia de cateva ori si tot asa, am ajuns sa am sertare intregi cu produse mai vechi de un an si ma doare sufletul sa le arunc dar ma intreb daca e chiar nociv pt piele sa le folosesc.Deocamdata nu mi-au iesit cosuri sau alte semne pe fatza.Plus ca la unele produse e chiar greu sa nu iesi din termenul de garantie.De exemplu majoritatea produselor ROC au termen de valabilitate de 6 luni, daca alternez 2-3 creme ma tin oricum mai mult de 6 luni.Voi cum procedati, dupa cat timp le aruncati?
Raspunsuri

denisabia spune:
O sa fiu putin offtopic , am luat zilele trecute o masca de par de la Kallos si cand m-am uitat acasa era expirata de un an.Acum nu stiu ce sa fac , o fi chiar asa toxica s-o arunc?E pentru par gras cu hidracizii din fructe.Ar fi trebuit sa merg cu bonul de casa sa le fac scandal , dar am vrut sa evit.
Eu cremele de fata nu le folosesc iesite din garantie , de astea mi-e cel mai teama.In schimb un ruj , un creion de ochi , un fard , blush il mai folosesc si cateva luni peste termen , ma machiez rar si atunci se consuma mai greu.Cred ca mare grija trebuie sa avem cu fondul de ten , daca e folosit regulat fiind expirat , nu prea cred ca va face bine!

valicalin spune:
sa va spun ce am facut eu cu o vopsea de par expirata.cand am cumparat-o normal ca n-am stiut ca e expirata si nu stiam ce sa fac cu ea ,dar mi-a venit o idee;am vopsit pisica(serios) si sa stiti ca n-a patit nimica.eu rujurile,rimelu,fardurile de ploape ,le folosesc pana la terminare,nu ma uit niciodata la termenu de expirare.cremele le folosesc pana se expira.daca n-ai curaj sa le folosesti dale o alta utilitate;ca demachiant sau cand te epilezi date cu crema pe picioare sau sa-ti inmoi calcaiele,coatele,genunchii.

mamica dulce spune:
off topic
quote:
dar mi-a venit o idee;am vopsit pisica(serios) si sa stiti ca n-a patit nimica

Gata fratilor,abia astept sa-mi iau una noua-sa vedeti ce miss exotic o fac

Chiar caut de cateva luni,acum astept sa se nasca generatia noua,prin mai iunie sigur gasesc una frumoasa!
on topic
Eu creme nu folosesc din lene si comoditate,dar pana lunile trecute am folosit un demachiant de la Nivea,cumparat acum vreo 3-4 ani si n-am avut nimic.Banuiesc ca era expirat demult,mai ales ca a zacut prin baie cu capacul desfacut

Apoi mai am niste rujuri din tinerete la care mai apelez cateodata pentru ca nu ma indur sa le arunc,de drag,nu de zgarcita,ca dau tone de bani pe cosmetice,de asta nu apuc sa termin ceva vreodata.Iar n-am patit nimic.
Mai am si niste farduri de pleoape..tot din tinerete,pe care le folosesc si acum -am chiar o trusa ruby rose cumparata acum vreo 3 ani buni in ro-sunt niste culori dementiale acolo si le folosesc frecvent chiar,desi am si farduri de firma noi.Banuiesc ca si astea sunt expirate,mai ales ca le-a scapat si fi-meu in apa

..cam atat...o data la cateva luni fac curatenie in rafturile din baie si,daca sunt inainte de salariu

Creme de fata sau corp,vopsele,deodorante,masti de fata,mascara,sampoane etc expirate n-am folosit..sau mai bine zis nu cred sa fi folosit,ca zau nu m-am uitat niciodata la termenul de garantie..
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval

valicalin spune:
pisica cum am vopsit-o?am fugit dupa ea ca doar nu era proasta sa stea.n-am spalat-o dupa vopsire pt ca n-am mai reisit s-o prind
(stau la curte),ea singura se lingea pe blana,dar n-a patit nimica.
o am si acum si mi-a facut si o droaie de pisoi.

Messa spune:
Eu ma intreb cati ani aveai...
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

ariel_7000 spune:
pacat ca ai luat pisica fara instructiuni de folosire :))) sau mai bine scriau in instructiunile de folosire a vopselei :"a nu se utiliza la vopsirea animalelor!" sau poate vroiai sa o faci rasa egipteana:)))
asta mi-a adus aminte de o perla scoasa de fiica-mea...se juca cu o pisica de plus si o intreaba sotul meu ce face...ea raspunde "bat cuie cu pisica"....am ramas cu gura cascata si ne-a pufnit rasul...apoi m-am gandit ca de ziua ei vrem sa-i luam pisicuta, daca va incerca si cu ea la fel???
"somnul ratiunii naste monstri"-Francisco Goya

valicalin spune:
pisica am vopsit-o acum vreo 2 ani si dupa cum v-am mai spus n-a patit nimica si oricum a naparlit.am vrut sa vad daca patesti ceva daca te vopsesti cu o vopsea expirata ,dar probabil blana e mai rezistenta decat parul meu.
si n-am vopsit-o peste tot ci i-am facut niste dungi mai groase pe spinare.
dupa cum v-am spus de atunc m-a blagoslovit cu destui pisoi
ca sa o pomenesc

irlandeza spune:
Nu folositi niciodata produse expirate, mai ales creme , demachiante, fonduri de ten ........pt. ca pielea nu mai are protectia necesara pe care o are cu produsele inca in termen . De ce crede-ti ca se mai pun aceste termene de garantie? Daca nu era nici o problema , atunci scria pe toate cutiile, ca puteti sa le folositi si in secolul urmator, ca sunt bune.
Ganditi-va cum ar fi sa mancati carne expirata de cateva sapt., cat de grav e pt. corp, tot asa e si cu produsele cosmetice.
Sper ca v-am fost de ajutor.
Noi 2 singurei