Mamici de ianuarie-februarie 2007 (69)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Buna seara dragi mamici,
Imi cer scuze ca intru neanuntata, dar as vrea sa stiu daca aveti vesti despre Monica_b. Stiu ca acum cca 2 sapt se ducea la dr sa vada cand face cezariana.
Multumesc frumos
Pupici tuturor si sa dea DD sa aveti cei mai frumosi, cuminti si sanatosi copii din lume si fetelor care nu au nascut inca le doresc nastere cat mai usoara

catalina

"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Salutare de la mare!
Intru si eu in fuga sa va zic ca am lipsit 1 zi (a reinstalat sotul diverse pe aici) si am avut de recuperat cu bb in brate si de aceea nu voi putea rapund la fiecare in parte.
Ieri bb a fost cuminte si eu si Matei am ublat danga-langa (roandre - nu ti-ar strica sa faci si tu asa cu Alexia). Azi am luat copiii (copiii - cat de frumos suna, as spune-o toata ziua) si am plecat la ai mei (2 km) ca tata nu l-a vazut pe Adam de cand s-a nascut. Cu ocazia asta pe Matei l-a luat somnul la bunici iar eu si Adam am plecat danga-langa. Si pentru ca tot e luni, am snopit niste bani (duceam dorul unor cumparaturi) si l-am intolit pe Matei cu body si bluzoane f faine, pt mami - blugi (v-am zis ca nu-mi mai intra derierul in nimic), de mancare si tot felul de chitibusarii ca am ajuns acasa la 4 (plecata de la buni la 1:30). Am fost si la primarie de am luat indemnizatia aia bonus de la dom'primar...204 RON. Alocatia -nu o asteptati prea curand, caci dureaza 4 luni!!! Indemnizatia de 6 mil vine in 60 zile.
Adam e bine cu bubitele, cand plange se intensifica la culoare, dar cand e linistit nici nu se mai cunosc. Raman totusi vizibile cele de la caldura de pe corp (care caldura nene-20-22 grade max la baie?). Pasta Petrini - vindeca nu doar intretine. Ba dimpotriva, este o crema uscata recomandata mai ales in caz de iritatii, unguentele sau cremele emoliente fiind pt fiecare zi. Cu buricul si fimoza m-am hotarat sa il ingrijesc acasa. Cand plange (mai ales cand nu face kk) se desface putin buricul, dar ii pun compresa sterila si baneocin. Putzulica o belesc nitel (ca si asa nu am belit nimic de muuuulta vreme) si ii pun Fluocinolon N. Ieri m-au apucat spumele cand la alaptat nu am apucat sa imi pun sutien (doar ce ma spalasem) si sanul liber stropea cu lapte de numa-numa. Am luat un bibe si l-am pus direct la sursa in timp ce Adam era sustinut la celalalt san cu mana dreapta. Am strans 40ml (fara sa pun la socoteala ce era in prosop). Sunt la frigider, tre sa ii dau azi, ca nu sunt interesata de pastrare, dar mi-am facut o ambitie sa vad cat arunca sanii mei in tampoanele alea mamare/alaptat. Si eu ii dau Debridat pt basinutze si kk, si se cunoaste- cand nu-i dau plange mai mult+ kk lipsa decat cu supozitor.
Referitor la salturile de crestere dati cautare pe site ceva cu alaptare si gasiti (imi pare rau, dar acum a adormit si tre sa fac de mancare ca imi sclipesc ochii de foame si mai vine si tati sii Matei acasa) .
In alta zi va scriu cum decurge o zi din viata mea. Oare bits, amaya, mariana, ivona, aiska cum s-or descurca?

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

quote:
Originally posted by gio
pt trusou am depus tot acolo, pe 13 sept, o cerere tip, buletinul meu si al sotzului + certficatul de nastere - copii.

Lamuriti-ma si pe mine: unde treb sa depunem acftele pt trusou-bebe??? tot la primaria de care apartinem??? Ca sotului i-a spus ca inca nu se da si nici dosar nu treb sa depunem ca nu se stie nimik

Albinutzza& Luca bondarelu' 07 Iulie 2005 & Maria Antonia 1 Februarie 2007

Bondariciu piticutz LUCA Albimik MARIA ANTONIA

Am crescut atat de mult

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

fete multumim tare de aprecier.

alinuk ori dai un miel, ori da Teo un bibe pt printesina mea- cred ca e mai avantajos asa, pt ca mi-ai botezat fata. nu e Eva ci Emma.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

buna fetelor am revenit putin,

Messa, Dana l-am tinut sa ragaie atat cat s-a putut, si nu o data ci de cate ori i-am bagat sanul in guritza sa pape si acum intr-adevar parca e un pic mai bine, dar are kk verde si putin ca si cantitate, ma gandesc sa nu fi fost asta problema...

eli1977 nu stiu ce sa fac cu debridatul daca sa ii dau sau nu fiindca are kk putin si verde si stiu ca debridatul se recomanda daca e constipat bebelusul. nu stiu in cazul asta ce sa fac?

mirela73 superba ana patricia, sa va traiasca sa va aduca numai bucurii, auzi da ia zi-mi, mi se pare mie sau micutza ta nu a plans deloc cand a bagat-o in cristelnita, si ce frumoasa era ea in alb imbracata. apropo de scos pe bebe afara cum mi-ai zis tu, sincer de 3 zile nu l-am scos de cand s-a facut asa frig afara. tu ai scos-o? e ok?

va pup

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)

poze bb

poze Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Gio, da, eu am piticul la cresa si din septembrie nu s-a imbolnavit deloc acolo. S-a imbolnavit o data acasa fiindca a luat-o de la taica-su. Eu ii dau pentru imunizare Imunobaby, 6 ml (doza dubla decat spune in prospect) de 3 ori/zi timp de o luna apoi pauza o luna. Ii mai dau vitamina C picaturi de la Natural, in fiecare zi 10 picaturi, sau Redoxon 1 pastila /zi cand si cand (asta ii place la gust fiindca e efervescenta si cu gust de portocale). Sa dea Domnul sa nu se imbolnaveasca!

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Marybel,, eu ii dau asa debridatul si pt colici si pt ca regleaza tranzitul intestinal, deci nu cred ca e numai pt constipatie , nu stiu ce sa zic, nu cred ca daca bebe are kk de la debridat sa faca diaree...bine, acum nu e obligatoriu sa-i dai , cum crezi tu, eu ti-am zis cum fac eu si vad ca e ok si cu kk si nici nu se mai strange de burtica asa rau.

Eli si bebe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Va tot citesc si deoarece nu mai ajung niciodata la zi cind as vrea sa raspund, vad ca cineva a raspund deja la intrebarile puse de unuele dintre voi.

Ylilimic ca ai intrebat de noi.Nu facem prea grozav.Bebelusa vomita cite putin aproape de fiecare data dupa mese,iar uneori si intre.Nu am cintar acasa si as fi tare curioasa cum ia in greutate.Dupa finlandezi totul este ok, desi in greutate nu a luat foarte bine, nici 600 g in 3 saptamini.

Bubite a avut si baietelul meu,la el a durat citeva luni si doctorul mi-a recomandat un unguent cu cortizon sa-l dau din cind in cind.Saracul arata ca si cum ar fi avut tot timpul rubeola.

Mai nou,avem si colici, adica de la 9 seara pina la orele 1 dimineata o legan, îi cint, iar pune-i suzy, iar o scuipa, iar pune-o pe umar, masaj pe burtica, intre timp mai cere lapte ca nu isi da seama ca nu o ajuta la durere.
Parca i-as lua CRADLE SWING, are cineva?
Fara el trebuie mereu sa zgaltai usurel patutul, bouncerul, copilul, doar doar s-o linisti un timp.Nu stiu cit mai pot s-o tin in ritmul asta cu incheieturile.Sotul e optimist rau si spera sa nu dureze colicii peste 3 luni, insa eu citind pe net am auzit si de 4-6 luni.

Moasa zice ca pe vremuri si in Finlanda existau siropele de colici dar s-au dovedit fara folos.
Am cumparat cum am mai scris sticluta cu picaturi de bacterii lactate care ar fi cele mai bune impotriva colicilor dar se vede ca nu in cazul nostru.

Adinush au dreptate fetele cu luatul in greutate la bebelusii mai maricei.Daca s-a inaltat asa de mult nu e de mirare ca greutatea a ramas mai mica.Asa mi-au explicat aici in Finlanda.Tare dulce in poza in care e im(baiata)!

Salina si noi avem aceeasi problema: bebe 2 e mult mai pretentios decit primul si sint suparata ca bea foarte putin, la 3 ore,variabil, 50-60 ml.Pe cutiuta noastra de formula scrie ca la virsta ei ar trebui sa bea mai mult si am intrebat la moasa si la doctor.Mi-au zis ca fiind eu mai slabuta m-o mosteni fetita-aiurea, le par lor numai fiindca mamicile finlandeze sint in marea majoritate cam plinute de felul lor.

Ce n-as da sa fie mai placut afara sa ne plimbam si noi ca asa ne-au tinut in friguri de -15C -25C chiar si -32C noaptea,cel putin 3 saptamini.
Alte noutati,am inceput un regim de slabire deoarece nu mai alaptez.Mai am de dat jos 3 kg in regiunile cele mai grele: la solduri si la aripioare,ca altfel nu-mi explic de ce ma string asa nasol blugii in zonele respective.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela73 spune:

Marybell, eu am scos fata sambata si duminica cate 1 ora. Astazi 2 ore. In weekend o duc 3 zile la munte sa dea cu nasu de aer curat.
Patricia nu a plans absolut deloc toata slujba de la botez. Nici la baie nu plange deloc.

Messo chiar ca ai "ploada" precoca. Chestia cu intorsu a facut-o si a mea de cateva ori si am si vazut cum. Isi indoaie un cot, pune umarul jos si tzushti. Dar cred ca nu si-a propus sa faca asta, caci de obicei cand vrea s-o intorc de pe burta pe spate incepe sa planga ca nu stie ce sa faca......

Mirela73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetelor, frumosi bebei au mai iesit! M-am uitat la poze, ca eu asa fac, mai uit gramada, le vad pe toate odata.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput