Rog detalii despre toporasi (flori)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Cand eram mica tin minte ca bunicii imi spuneau ca toporasii miros pana canta cucul prima data. Si ma gandeam eu ;"Oare cum aud toporasii cucul?" ERau insule cu toporasi grasi in padurile din satul bunicii...superb...intre timp padurea a fost decimata, bunicii au murit, noi avem deja copiii nostri...
O zi minunata, azi am vazut o explozie de copaci infloriti!
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Fetelor, mi-au rasarit citeva brinduse! Sper sa reziste ca normal se planteaza toamna, dar eu am gasit niste bulbi si mi-am zis ca ar trebui sa incerc.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

De unde ai luat bulbi de branduse Ramona?
P.S. Dupa cum iti spuneam, eu la trandafiri nu ma pricep...

Gabriela hi, hi! Amuzanta povestea cu cucul.

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ha, ha, bulbii i-am gasit la magazinul de un dolar. Erau vreo zece bucati in pachet, deocamdata am trei fire rasarite.
Se planteaza toamna, dar daca acum i-am gasit m-am gindit sa-mi incerc norocul. S-a si intimplat ca a fost cam frig afara, le-o fi placut.
Trandafirii incep sa arate mai bine, poate scapa totusi. Am vreo 6-7 modele, inclusiv cataratori. Asa amariti cum sint tot au facut flori. Unul pare a fi mai rezistent, nu s-a prins nimic de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

quote:
Originally posted by ML

Fetelor am gasit toporasi la tara, in padure! Am cules destui de multi cu cei mici. Si-au indesat caciulitele cu ei si papadii.
mQQm ai tai miros? Din pacate cei gasiti de noi, nu.

ML, nu miros, poate o fi ceva adevarat in ce zice Gabriela, o fi fost dupa ce canta cucul cand le-am mirosit.

Uite, tocmai am gasit asta si am ajuns la concluzia ca cel mai probabil eu am pe "Viola sororia". Vin si-ti spun cand apar. Eu sunt ff fericita ca imi rasar si mie in sfarsit lalelele, zambilele, narcisele, am trecut la + grade.

Interesant ce spune un nene pe web despre mirosul lor:
The violet, with its delightful smell, can only be smelled about one time in an hour. The flower has ionone in its essential oil, which temporarily dulls your sense of smell after you have first sniffed it.

P.S. Vai de mine ce minunatii pe-acolo pe la voi, e de vis! Sa va bucurati de toate frumusetile care va inconjoara, ce grozav trebuie sa fie si pentru copii!

www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Ei Ramona ce idee cu mag. de un dolar!!! Sa ti se prinda! Succes cu trandafirii. Poate te mai intreb una, alta despre ei in cateva luni.
mQQm frumoasa trebuie sa-ti fie gradina! Abia astept si eu sa trecem la 4 anotimpuri!
Hmmm... eu imi amintesc clar ce grozav miroseau toporasii bunicii. Mereu... Si parca am citit pe undeva (ca acum incep sa le incurc...) ca exista si o specie de toporasi nemirositori. Dar vorba ta, am sa ma bucur de ei asa cum sunt!
Multumesc de urari. Da, copiilor le ard calcaiele sa ajunga acolo.

Mergi la inceput

Ramona ce iti fac brandusele? M-ai facut curioasa.
Si trandafirii?
mQQm, daca ai timp, spune-mi cum iti mai e gradina.

P.S. Din intamplare, fragi salbatici are cineva in SUA/Canada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Eu mi-am pus capsunele in balcon .
...si voiam sa va spun ca a inflorit liliacul din gradina colegei mele, mi-am pus liliac in par si ... miroase tot biroul, tot sa muncesti.

Mergi la inceput

He, he! Bine ca nu ai veverite. Mie mi le furau din ghivece.
Despre liliac ce sa mai spun, ca ma napadesc iar amintirile copilariei...
La cat mai multe flori Zana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by ML

Ramona ce iti fac brandusele? M-ai facut curioasa.
Si trandafirii?
mQQm, daca ai timp, spune-mi cum iti mai e gradina.

P.S. Din intamplare, fragi salbatici are cineva in SUA/Canada?

Sal'tare! Brindusele cresc, au mai iesit citeva.
Trandafirii au fost mai bine o vreme, parca iar nu sint in ordine. Dau sa rugineasca frunzele. La unul catarator am avut tare multe flori.
Acum sa ma laud: tocmai am primit "Yard of the month" de la HOA. Adevarul e ca in fata arata bine, avem zinnia, petunii si marigolds. E mereu inflorit. Plus tufele de rigoare.
Acusi infloresc crape myrtle, abia astept sa vad ce culoare sint. Avem doi in fata si inca patru in curte.
Southern magnolia n-a inflorit la noi anul asta. Nu ii merge prea bine, nu stiu ce sa mai incerc. In mod normal face niste flori cit farfuria.
Au inflorit cele doua tufe de leandru, ambele au flori roz (aprins).
Am rezolvat si misterul copacului din curte, e artar. Un fel de... nu stiu daca putem face sirop. Oricum nu ma pricep.
Am cumparat sase fire de zmeura, numai trei dau semne de viata pina acum. Sa vedem daca rezista, ar fi ceva sa dea rod la toamna.
In rest am mai pus flori in ghivece. Am cumparat si niste hibiscus. Acum sint mititele dar fac flori in fiecare zi.
Sub parul din fata casei nu creste bine iarba si am pus niste fire de Boston Ivy pe post de ground cover. Apoi am citit ca se vor intinde peste tot si nu mai scapi de ele. Vedem ce o fi, deocamdata am vreo trei fire razlete. O sa le pun ceva in jur, sa nu se imprastie peste tot si poate le las sa urce in pom. Asta e iedera aia cataratoare, si in Romania era pe case. Aici n-o las pe linga casa ca ma feresc de insecte.
Am constatat ca la anul avem nevoie de niste camioane cu pamint sa nivelam curtea si probabil sa aranjam un pic si scurgerea. Vine bunicul in toamna (sper) si ne sfatuieste el mai bine ca se pricepe la treburile astea.
Deci sint mindra ca desi ne-am mutat aici de o luna jumate am si primit "yard of the month". Yoo-hoo!

Mergi la inceput

Si cum mey cu atatea frumuseti, nu pui macar o poza? Pai se vede ca o ai pe mama acasa! Dansa te-a ajutat, nu? Mai vine si bunicul...
Bravo!!!
Sa stii ca mi-e dor de iedera pe case. Bunicii aveau in Buc.
Spor la treaba acolo, albinuto!

Mergi la inceput