Buna fetelor
Sunt o mamica de fetite si tocmai ce am facut o ecografie saptamana asta. Am o intrebare la voi: ce lungime si greutate aveau bebelinele voastre in jurul saptamanii 27?
Am un semn de intrebare pt ca fetele mele au 25 cm si au crescut cu doar 3, resp 5 cm de la 22s pana acum si pana ajung la dr ginecolog care ma urmareste poate imi impartasiti din experienta voastra. In carti am gasit ca dimensiunea ar fi de 30 cm la 28s, dar pt o sarcina unica.
Va pup
Elen
nu am dimensiuni in jurul sapt a 27-a, am gasit doar sapt a 22-a si a 31-a, insa eu nu am masurarea lungimii decat pe bucati, adica lungime femur(LF), CC, CA si DBP. Nu mi se pare ca au crescut putin din ce spui tu, mai ales ca ecograful estimeaza, nu poate spune cu exactitate...
Sanatate si bebei sanatosi!
Lavinia
pozele mele
elen, ecograful nu e precis, face numai estimari in functie de ce masoara (lungimea oaselor mari, circumferinte la cap, torace etc). poate sa greseasca destul de mult, uneori pina la 20%, eu zic sa nu te panichezi. mie mi-au facut eco chiar inainte de nastere, au estimat ca Maya are 1500 iar Livia 1400g. la nastere au avut in jur de 1600 fiecare iar Livia a avut mai mult cu 50g decit Maya, exact invers de cum au estimat ei. m-am prins si de ce: Maya are alta conformatie, picioarele mai lungi, miinile mai lungi dar corpul mai subtire, Livia era mai scurta dar mai plinutza (daca poti numi un pisoi de 1600g plinutz).
ai grija de burtica si nu te ingrijora ca nu ai de ce. fiecare copil are ritmul lui de crestere.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****