Copii singuri la parinti- sfaturi privind educatia
Raspunsuri - Pagina 2
tlaura spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Aici in parcuri cel mai folosit cuvant de catre parinti este: share(imparte) indifirent de varsta. In RO l am auzit raruuuut ba chiar am auzit du te ia ti lopatica, e a ta!!! nu o da la altul.... Urat!
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Asa e! Noi am locuit un an in state, pe cand Andrei avea intre 9 luni si un an si 9 luni, si exact asta auzeam tot timpul unde erau copii. De acolo (probabil) ca am invatat si eu sa-l invat pe Andrei sa imparta!
Asta e unul din lucrurile care mi-au placut foarte mult acolo!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
filofteia spune:
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by corinadana
Aici in parcuri cel mai folosit cuvant de catre parinti este: share(imparte) indifirent de varsta. In RO l am auzit raruuuut ba chiar am auzit du te ia ti lopatica, e a ta!!! nu o da la altul.... Urat!
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
--------------------------------------------------------------------------------
Asa e! Noi am locuit un an in state, pe cand Andrei avea intre 9 luni si un an si 9 luni, si exact asta auzeam tot timpul unde erau copii. De acolo (probabil) ca am invatat si eu sa-l invat pe Andrei sa imparta!
Asta e unul din lucrurile care mi-au placut foarte mult acolo!
Laura, mama lui Andrei
Aceeasi poveste... cat de prost sunt educati copii din Romania... dar nu asta era subiectul!!
Florentza... eu cred ca este foarte normal la varsta asta sa nu vrea sa imparta si sa planga la un strain, fie acesta si ruda...
Nu sunt de specialitate ca sa-ti spun ce poti face, dar iti spun cum fac eu.
L-am incurajat mereu sa imparta jucariile, sa faca schimb, sa se imprieteneasca cu alti copii. Daca vroia o jucarie de la alt copil ii spuneam sa se duca sa o ceara frumos, eventual sa-i ofere si el ceva al lui. In parc intotdeauna am impartit si altor copii din ceea ce aveam la noi, atat jucarii, cat si de mancare. Nu i-am permis niciodata sa monopolizeze o jucarie intr-un parc, gen topogan, leagan. L-am invatat sa aiba grija de copii mai mici, sa fie rabdator cu ei.
Am ales din jucariile lui si le-am dat unor copii care nu aveau. Ei fac des la gradinita astfel de actiuni.
Am fost la tot ce a insemnat activitati cu alti copii. Are un grup de prieteni de pe la un an.
Am ales o gradinita unde a invatat sa stea la rand, sa piarda, dar si sa castige.
Si cel mai important dupa parerea mea... acasa toti suntem egali... faptul ca el este copilul nostru nu inseamna ca manaca mai bine ca noi sau poate sa faca mizerie sau sa dea ordine. A mazgalit peretii i-am dat o guma sa-i stearga, a frecat plastelina de covor, i-am dat o carpa sa stearga, a varsat ceva, la fel... Doarme tati, trebuie sa faca liniste si sa respecte asta. Cu alte cuvinte toti avem aceleasi drepturi in casa, toti meritam respectul celorlalti.