Se mai poate construi in regie proprie?

Se mai poate construi in regie proprie? | Autor: NicoletaB

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
A intrat in vigoare noul cod de constructii?
Mai pot obtine o autorizatie de constructie in regie proprie acum urmand sa construiesc casa in 2-3 ani?
Stiu ca autorizatia de acorda pe 12 luni, putand fi prelungita cu alte 12 luni?
Cati ani pot sa o prelungesc din an in an?

Cam cat mai costa un proiect de casa?

Multumesc pt eventualele raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Buna Nicoleta,

Noul cod al constructiilor nu a intrat inca in vigoare, mai dureaza.
O autorizatie de construire este valabila 12 luni ( adica trebuie sa te apuci de constructie in 12 luni) dupa ce te-ai apucat de constructie sa zicem la 6 luni de la obtinerea AC (Autorizatiei de construire)ea este valabila pentru cat timp s-a cerut durata de executie a obiectivului adica atunci cand faci cererea de AC specifici ca doresti ca executia sa dureze de exemplu 24 luni si daca se aproba scrie durata de executie pe Autorizatie.
AC poate fi prelungita doar o data pe o perioada de 12 luni.
Cu executia in regie proprie nu stiu ce sa iti spun, trebuie orcum sa ai angajat un Diriginte de santier dar nu stiu daca e obligatoriu ca executantul sa fie firma.
Cam atata stiu si eu si sunt Arhitect dar e o ceata in legislatia constructiilor ca nici noi nu intelegem nimik
Ai intrebat cam cat costa un proiect de casa ....
Depinde de proiectant cat are tariful si ce anume conractezi sa iti faca adica:
Un proiect de casa este format din mai multe parti si anume:

1. PAC (proiect de autorizare de construire) adica proiectul cu care te duci la primarie sau la consiliul judetean dupa caz sa iti elibereze AC el este un extras din Proiectul tehnic ( tot proiectul necesar la construirea casei) si contine :

- Parte de Arhitectura - Planurile tuturor nivelelor, sectiune caracterisica, fatade, memoriu de arhitectura
- Parte de Rezistenta - Plan fundatii, detalii fundatii, memoriu rezistenta, studiu geo
- mai pot fi cerute si alte chesti cum ar fi avize si acorduri de la detinatorii de utilitati din zona, ridicare topo ( facuta de inginer topograf) etc

2. Proiect tehic - care cuprinde mai multe specialitati:
- Arhitectura cu detalii de executie
- Rezistenta in intregime si detali de executie
- Proiect electrice
- Proiect instalatii sanitare, incalzire etc
3. Proiect de amenajare interioara ( arhitect sau designer)

Dupa cum vezi sunt mai multe obtiuni pentru tine ca beneficiar ideal este sa ai cand incepi casa PAC + Proiect tehnic ca sa nu ai ulterior surprize iar amenajarea sa o faci daca simti nevoia dupa ce e ridicata casa.

sper ca nu te-am bagat mai rau in ceata
cel mai bine e sa te duci la un birou de proiectari sa iti explice exact ce ai nevoie si sa te indrume ( in fiecare localitate exista mici particularitati in obtinerea AC)

Doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

multumesc de info, Doina

Mergi la inceput