Am nevoie de un sfat si de o incurajare!

Am nevoie de un sfat si de o incurajare! | Autor: dannay

Link direct la acest mesaj

Sunt asistent maternal,si am in plasament o fetita, Roxana, pe care o cresc de cand avea 7 luni.A fost abandonata in spital de mama ei cand avea 5 luni intr-o stare jalnica.Cand am luat-o eu avea 7 luni si 3,5 kg si nu avea par sau unghii.Mi-a fost greu sa o pun pe picioare si a durat ani de zile.Nu am putut niciodata sa renunt la ea si nu o voi face vreodata.Multi m-au judecat pentru acest lucru, ma mai judeca inca insa eu nu vreau sa justific nici macar propriei mele constiinte de ce fac acest lucru , cu atat mai putin altoraAcum are 7 ani si 6 luni.Cand am adus-o la noi in casa, nu stiam ca mai tarziu va fi diagnosticata cu autism.Am acceptat cu greu ca este asa si de-a lungul acestor ani am indragit-o enorm,si nu exista un lucru pe lumea asta pe care sa-l fac pentru copilul meu si sa nu-l fac pentru ea.Diferenta este ca nu am nascut-o eu.In tot acest timp am cautat disperati informatii despre aceasta boala si spre dezamagirea noastra peste tot ni se spunea ca asa va fi toata viata.
De curand, am vazut la PRO TV un reportaj despre un baietel cu autism despre care mama sa spunea ca a gasit o clinica in Kiev, unde dupa un transplant de celule stem copilul ei poate deveni un copil normal.A fost ca o raza de lumina aceasta informatie pentru noi.Am inceput sa caut disperata pe internet clinica respectiva fara sa stiu exact ce caut si am descoperit-o.Clinica se numeste Emcell.Am scris la aceasta clinica expunandu-le cazul Roxanei si uimitor raspunsul mi-a venit exact a doua zi dandu-mi vestea ca au mai tratat copii cu autism si ca trebuie sa le trimit urmatoarele investigatii
-evaluare psihiatrica,
-evaluare pediatrica ,
-evaluare pedagogica facuta de educatoarea de la gradinita, toate acestea traduse in mod profesional in limba engleza
In momentul de fata ma ocup de aceste lucruri problema va fi insa costurile operatiei.Nu mi-au precizat inca aceste costuri urmand sa faca acest lucru imediat ce le voi trimite documentele cerute.
Vreau sa fac acest lucru, sa incerc sa-i ofer Roxanei o viata normala.Imi este greu insa din punct de vedere financiar caci din ceea ce am mai citit pe internet am inteles ca operatia costa in jur de 30-35000 de euro.Pentru mine este o suma colosala.Mi-e groaza ca voi primi raspunsul lor si eu ma voi impotmoli nefiind in stare sa duc la bun sfarsit ceea ce am inceput.Am mai citit ca multi parinti in situatii asemanatoare apeleaza la diverse fundatii umanitare.Probabil voi face si eu acest lucru dar as avea nevoie de mai multe informatii, modul cum se procedeaza,sustinere din partea cuiva.Cei de la Protectia Copilului mi-au spus ca ei nu au fonduri pentru astfel de situatii.Ma simt singura si neputincioasa.Am nevoie de indrumarile si sfaturile celor care stiu cum se fac aceste lucruri
Nu concep ca mai tarziu, Roxana va ajunge in vreun spital pentru bonlavi mintali.Acum este mica , pot sa am grija de ea.Mi-e frica ce se va intampla cand va fi mai mare sau cand eu nu voi mai fi,si doamne fereste boala va evolua in mai rau.Ete o fetita dulce si frumoasa ca un ingeras nu vreau sa ajunga victima nimanui.De aceea am nevoie de ajutorul si sprijinul vostru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinacs spune:

As vrea sa stiu in ce judet sunteti asistent maternal?
In Bucuresti exista fundatii care ajuta diferite interventii medicale in strainatate. Au fonduri alocate special pentru astfel de cazuri (cele care nu se pot rezolva in tara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannay spune:

Sunt din Targoviste, Dambovita.Stiu ca exista astfel de fundatii .Trebuie sa aflu numele lor si adresa.Nu stiu...am facut acest lucru intr-um moment de entuziasm si mi-am pus mari sperante in aceasta operatie.Astazi nu mai sunt sigura ca am facut bine fiindca pe zi ce trece mi se pare tot mai greu iar sistemul de protectie al copiilor este total indiferent si se spala pe maini foarte usor sustinand ca nu au fonduri.Astazi am vorbit cu o asistenta sociala de la Protectia Copilului careia ii povesteam foarte incantata de demersurile mele la clinica din Kiev si de intentia mea de a contacta vreo fundatie pentru sustinere financiara.Ce credeti ca mi-a spus? "Nu stiu daca atunci cand cei de la fundatie vor afla ca este un copil aflat in plasament familial vor fi de acord sa va ajute.Sunt atatia copii din familii care asteapta ajutor de la ei" Mi-a venit sa plang.Nu e drept.Este mai prejos un copil care nu are parinti , este bonlav, abandonat si neajutorat, decat orice copil care are o familie? M-a durut cu atat mai mult cu cat aceste vorbe vin de la o asistenta sociala care lucreaza la Protectia Copilului.Am sperat ca ma va ajuta macar cu informatii si nu sa ma descurajeze intr-un mod atat de mizerabil.
As vrea daca cineva cunoaste numele vreunei fundatii sa mi-l spuna iar eu am sa incerc sa-i contactez.O sa ma interesez si eu.Ma rog la Dumnezeu sa-mi dea putere sa merg mai departe, sa nu constat ca m-am bagat in ceva ce ma depaseste,ceva irealizabil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

buna
stiu prin ce treci
si fetita mea adoptiva a fost diagnosticata cu prezumtii de note autiste dar care din fericire nu s au materializat
Fundatia se numeste autism romania si are ca site www.autism.ro
e o fundatie care cel putin la nivelul informatiilor te poate ajuta foarte mult
de asemenea potsa iti dau si nume de medici de aici din bucuresti care sa te poata ajuta- medici la care eu am apelat si de care am fost f multumita
anna si marinica girl

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria

Mergi la inceput

Iti multumesc mult si sunt convinsa ca ma intelegi.Ce face fetita ta acum?Cum te-au ajutat cei de la fundatie? Ti-au recomandat ceva medici sau terapii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Autism Romania e una si autism.ro e alta. Sa nu le confundam.
Dannay, intra la sectiunea pentru copii cu nevoi speciale si acolo vei gasi alte mamici in aceeasi situatie. Eu nu cred ca un copil adoptat va fi discriminat pentru ca e adoptat si nu nascut de mama lui.
www.autism.ro este o foarte buna resursa!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru informatie.Sper si eu din tot sufletul sa fie asa fiindca mi s-ar parea inuman ca acesta sa fie un criteriu in dezavantajul ei.

Mergi la inceput

Buna din nou.Azi am aflat ca cei de la clinica din Kiev nu au o reputatie prea buna in ceea ce priveste rezultatele obtinute in urma transplantului de celule stem.Nu stiu daca intr-adevar asa este dar sincera sa fiu, si eu, din cate persoane am vazut pe la televizor ca recurg la acest transplant, majoritatea spun ca merg in China unde exista o clinica care realizeaza cu succes acest transplant.Din pacate trebuie sa vad cum contactez aceasta clinica fiindca nu stiu nimic , nici adresa, niciun fel de informatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marioan spune:

Nu cunosc amanunte dar vezi ca pe forum la sectiunea ajutor umanitar, este o mamica care are deja programare la centru din China si poate te poate ajuta ea cu informatii mai detaliate-"Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou" -doina gabita-. Din pacate nici ea inca nu are fondurile suficiente.Cred ca e foarte greu pentru o mama sa stie ca nu poate sa faca totul pentru copilul ei din cauza banilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

uite aici link-ul catre subiectul de la umanitare:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90436

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

Mergi la inceput