persoana fizica autorizata!
Nu sunt sigura ca aici trebuie sa pun mesajul, dar incerc!
Vreau ca sotul meu sa obtina autorizatie de persoana fizica(eu as pierde indemnizatia daca as face-o)pt.distribuirea unor carti. Nu prea stiu cum se procedeaza si cat costa toate actele .In plus el e student la a2a facultate, cu taxa si parca am auzit mai demult ca studentii ar beneficia de ceva reduceri in cazul inceperii unei mici afaceri. Ma puteti ajuta careva, va rog?
mamica fericita!
Raspunsuri
carla2005 spune:
Pentru PFI te adresezi primariei si costa aproximativ 100 RON iti trebuie: act de proprietate pentru sediu, certificat medical, cazier fiscal, cazier judiciar, diploma studii si formulare de la primarie!
carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
botez...si altele
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Poza Alexutei din concurs se numeste INGERAS , votezi si tu?
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."
annasibebica spune:
ca sa-mi fac pfa am fost la primarie si de acolo mi-au dat niste formulare ce trebuie completate:
-cerere tip de verificare si /sau rezervare denumire firma (Registratura Generala a Primariei);
-declaratie tip pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor de functionare prevazute de legislatia in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectia mediului, protectia muncii, apararii impotriva incendiilor si protectiei consumatorilor (Registratura Generala a Primariei);
-cerere tip de autorizare(Registratura Generala a Primariei);
-declaratie tip de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizatia, in cazul meseriilor traditionale si artizanale(Registratura Generala a Primariei);
-declaratie tip pe propria raspundere autentificata, in cazul cetatenilor din statele UE si din Spatiul Economic european, neinregistrati in Romania, din care sa rezulte ca nu au datorii fiscale si ca nu au savarsit fapte de natura celor ce se inscriu in cazierul fiscal(Registratura Generala a Primariei);
-certificatul de cazier al persoanei solicitante, respectiv al fiecarui membru al asociatiei familiale in original(valabil 15 zile)- cereri tip(Registratura Generala a Primariei);
-copii acte de identitate;
-in cazul desfasurarii de activitati in contextul dreptului de stabilire-actele din care sa rezulte domiciliul sau resedinta;
-certificatul medical pt persoana fizica sau pt fiecare membru al asociatiei familiale, prin care se atesta ca starea sanatatii le permite desfasurarea activitatii pt care se solicita autorizatia, eliberat de medicul de familie;
-copii de pe documentele care dovedesc pregatirea profesionala(art. 7 din legea 300/2004);
- actul de detinere a spatiului pentru sediul social si pentru punctul de lucru;
-in cazul preschimbarii autorizatiilor cf. Decretului-Lege 54/1990, copie dupa autorizatie si adeverinta de la Administratia Financiara;
-chitantele doveditoare privind achitarea taxelor legale(original si copie);
-pt taxi, actele masinii+ atestarea profesionala.
desigur tre sa ajungi la primarie unde iti vor explica exact care din aceste acte iti trebuie pt activitatea ta.
e mai simplu decat pare.
succes!