Spaga la gradi. Concret!
Citesc de doua ore topicul Spagi pentru inscrierea la gradi si...n-am aflat nimic concret. Ideea e ca imi trebuie un raspuns legat de cat se da spaga in doua, trei ore. Ma asteapta o d/na director de la o gradinita foarte "vanata" la ora 16. Sper sa imi spuna cineva concret, macar pe PM. Multumesc!
Ianca Printesica si Super Mamica
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Raspunsuri
ronin spune:
eu zic sa inecerci intai cu ceva de bun simt: flori, cafea, bomboane. 2 din 3.
ma intereseaza subiectu...
ti-am trim mis PM.
luiza79 spune:
foarte buna ideea cu spaga. 150-200 euro ar fi ca unsa treaba.
cel mai bine ar fi daca ai da spaga sa-ti dea direct si diploma de doctor, inginer, ce sa mai astepti pana invata singur?
dupa aia mai dam o mica spaga si ii gasim si post bun ... undeva bine platit conform diplomei, eventual bugetar, ce zici?
Ana68 spune:
S-a incetatenit un standard,daca a observat atenta in jurul tau:suta de euro.Cand intrebi pe cineva cat ai dat sau ce ai dat spaga...raspunsul vine aproape instantaneu:o suta de euro....E o sugestie!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana si
Ea e TOYO...
diana21 spune:
Luiza79, nu e nevoie sa fii ironica! Cam ce ar trebui sa fac daca asta e modelul in Romania, peste tot? Daca chiar ti se sugereaza sa faci asat? Sa risc sa ramana copilul meu pe dinafara doar pentru ca eu sunt moralista si vreau sa schimb sistemul? Hai, sa fim seriosi! Tu stii ca anul trecut cei care nu a au data spaga au stat toata noaptea de dinainte de inscriere in fata gradinitei si au avut surpriza sa constate dimineata ca...nu mai sunt locuri? Exista liste de asteptare, ale directorului, intelegi??? Nu e oficial nimic pana in mai, iunie, dar el is face grupa mica cu mult inainte. Nici nu ai cum sa-i prinzi daca le trimiti controale pe cap. Ei isi iau spaga, te trec in caietel si...in ziua inscrierii iti baga dosarul ca si cum atunci te-ai fi dus.
Si nu vad unde e lagatura intre a da spaga pentru inscrierea la o gradinita nenorocita si a da spaga pentru a cumpara un examen sau o diploma! Am pus o intrebare vizavi de un lucru pe care toti il fac la un moment dat. Dau spaga. Nu stiu daca ai copii, dar daca nu ai...as vrea sa mai vorbim dupa ce nasti, sa imi spui daca ai dat ceva prin spital. Pentru ca bag mana in foc ca o sa dai. Hai, ca m-am intins cam mult, insa m-a iritat raspunsul tau pentru ca nu pot intelege rauatile gratuite. Si...sper ca nu ai 13 ani, cum scriew in profilul tau! Nu de alta, dar nu mi-as pune mintea cu un copil si as sterge ce am scris mai sus!
Anul asta, ca si anul trecut, exista un deficit de 10.000 de locuri in gradinitele bucurestene. Asa se explica!
Multumesc pentru raspunsurile de pe PM, din pacate nu mi-au fost de folos. Pentru ca nu am prins un moment pentru a scoate plicul, pentru ca mi-a fost jena (directoarea este atat de draguta, incat mi-a fost frica sa nu o jignesc), apoi a intrat cineva care a lasat usa deschisa...si...asta e. Ideea e ca, banuind pentru ce sunt acolo, mi-a taiat elanul din prima. A zis ca stie ca se practica listele de asteptare, dar ca ea nu o face! Poate chiar e corecta, ce sa zic!?Mereu am avut probleme cu asta, pentru ca, da, mi se pare umilitor sa dau spaga, nu stiu de ce, dar tot eu ma simt prost. Asta e unul din motivele pentru care am renuntat la primul pediatru si am inscris copilul la Medlife, unde nu mai dau spaga.
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Deea99 spune:
Si.... in concluzie ai "inscris" fata???
Ai perfecta dreptare Diana, asta-i sistemul la noi....recunosc si eu am dat spaga pt inscrierea copilei la scoala si pina acum nici nu stiu sigur la ce invatatoare m-a inscris....dar am incredere in tipa asta....sincer nici nmie nu mi-a facut placere dar la fel ca si tine ce trebuia sa las copila pedinafara....si mai am de dat cind voi cunoaste invatatoarea, dar de data asta sper sa fie ceva mai subtire....
diana21 spune:
In concluzie, nu am inscris fata! Pentru ca mi-a zis ca nu are ce face, nu stie cate locuri va avea, bla, bla, bla...sa vin in mai! Asa ca o sa o inscriu la o gradi particulara, pana una, alta! Acum, de suparare, parca nci nu mai vreau s-o duc la stat! Nici nu stiu daca merita chinul.
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
Dialoguri strumfesti
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by diana21
In concluzie, nu am inscris fata! Pentru ca mi-a zis ca nu are ce face, nu stie cate locuri va avea, bla, bla, bla...sa vin in mai! Asa ca o sa o inscriu la o gradi particulara, pana una, alta! Acum, de suparare, parca nci nu mai vreau s-o duc la stat! Nici nu stiu daca merita chinul.
Diana, primo: nu pe noi trebuia sa ne intrebi cat e spaga ci pe cei de la Parchet. S-ar fi ocupat ei de toate detaliile.
Secundo: Alegerea ta finala a fost cea mai inteleapta decizie. Singura problema este ca si aici este deocamdata o jungla prin care trebuie sa razbesti. Dar spre deosebire de sistemul de stat esti scutita de umilintele extreme.
Din pacate putini parinti isi permit aceasta alegere ...
Batfta mai departe.
diana21 spune:
Capcaunule, am vrut sa inscriu fata la o gradi de stat, nu pentru bani, ci pentru ca bona noastra reusise sa ma convinga sa incerc. Anul ntrecut nici nu voiam sa aud de gradi de stat. Insa, bona noastra a fost educatoare 30 de ani la gradi MApN si, ma rog, mi-a povestit o gramada de chestii despre particulare (ea are colege care sunt acum la particulare). In fine, nu ma lungesc, m-a convins ca sunt copiii mai in siguranta si invata mai multe. La stat, adica. Dar...dupa ce am vazut cateva si am avut experienta asta cu 210, nu mai vreau. Am sentimentul asa, cumva ciudat, ca ele ar fi trebuit sa fie mandre ca am ales gradinita aia pentru piticul meu...nu sa simt ca ma milogesc la usa!
Oricum, din punct de vedere financiar tot acolo ies, orice alegere as face. La stat o lasam pana la 12, apoi cu bona, pe care o tineam pe jumatate din cat ii dau acum. La particulara o s-o las pana la 17, fara s-o mai tin pe bona.
Dar...nici nu stiu de unde sa incep. Imi trebuie o gradi prin zona, totusi. Noi stam in Drumul Taberei si lucram in Politehnica. Ma gandesc sa incep cu Cotroceniul, dar cica toate gradinitele pe-acolo sunt in case foarte vechi.
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
Dialoguri strumfesti
Deea99 spune:
Diana iarasi intervin, de zici ca sunt platita de astia de la minister,nu alta .....intreadevar gradi din cotroceni sunt in case vechi si salile f mici, din spusele prietenelor care au cautat gradi parte. aproape de casa (tot Dr Taberei) insa o gradi buna se zice ca ar fi pe Drumul Sarii pe o straduta in apropiere de casa de casatorii a sectorului 6....nu stiu cum se numeste exact dar ma pot interesa la cumnata mea care si-a inscris pustiul la scoala acolo, ca au de 2 ani si scoala....e bine vazuta la inspectorat....si e un proiect care, se zice ca se va extinde gen colegiile americane pe un treren din Prelungirea Ghencea....mai multe nu stiu ca nu m-a interesat....1400lei pe luna pt scoala ma refer la fetita mea mi s-a parut mult
La 218 ai fost?