tic nervos sau altceva?

tic nervos sau altceva? | Autor: laurabb

Link direct la acest mesaj

am observat aseara pentru vreo 4 ore ca fetita mea(2 ani) se"stramba "involuntar (o usoara contractie musculara pe jumatatea dreapta a fetei,buze,obraz si putin ochi),..arata ca un tic nervos.Dureaza 2 secunde,deci scurt.Oare se prosteste ea?sa fie lipsa de calciu ?
De la ce ar putea fi?
Are cineva vreo sugestie?
multumesc f mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu am facut asa cand eram mica, numai ca vazusem pe cineva, am inceput sa imit si apoi devenise deja un tic. Parintii mei au fost sfatuiti de dr sa incerce sa-mi atraga atentia cu altceva, au obs ca atunci cand ma jucam sau eram concentrata la ceva nu mai faceam. Cu rabdare au reusit sa ma dezobisnuiasca. Poti incerca sa vezi daca da rezultate. Oricum fa-i si niste analize sa vezi exact cauza.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=7" target="_blank"> aici ne puteti vota - poza "concurs 2006a"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Baiatul meu de 3 ani si jumatate are si el un tic nervos (cred).
Pune mana la puta peste pantalon. Ca Michael Jackson.....
L-am dus la doctor sa vad daca are ceva acolo. E normal, nu are nimic. Analizele sunt bune. Mi s-a spus ca e posibil sa aiba un tic nervos sau sa imite pe cineva. Cum in familie nimeni nu face asa ceva, iar la gradinita inca nu l-am dus, ma gandesc ca poate sa fie un tic nervos.
Aveti idee cum sa il dezobisnuiesc de acest tic ?
Va multumesc
Cu drag
Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Si baietelul meu de 3 ani si o luna cred care ceva cu nasucul, la fiecare gest sau miscare duce degetelul la nas. M-am uitat, ii sterg nasul, i-am pus picaturi, nu are nimic. Nu mai stiu ce sa cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

lia,mana la nasuc,e un tic.si eu fac asa cand ma gandesc intens la ceva.

nusica,mama lui ely

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Stefan, 4 ani, isi trage de cojile de la bube. Chiar daca il doare, insista pana le smulge. Ma dispera, incerc sa n-o arat... dar nu stiu ce sa mai fac. Acum are 5 bubite zgamaite pe fata, a avut o buba mare in obraz, pe care si-a facut-o dintr-una mica... dimineata cand il vedeam plin de sange mi se urca si mie sangele in cap... Dar a inteles, nu si-a luat coaja cateva zile si acum i-a trecut, are un semn (pielea mai rozalie)... Ii tot dau cu creme care nu fac decat sa ii inmoaie cojile si sa le faca mai usor de smuls... cu plasture nu sta..
Astept sa inteleaga singur, ce sa fac?
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Laurabb vezi cum sta cu Ca, ptr ca lipsa de Ca da asa contractii usoare ale muschilor fetii.
Sanatate!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Laurabb...du-o la medic ,nu sta.S-ar putea sa nu aibe nimic ,dar du-te,sa nu regreti mai tarziu.Eu am patit-o cu al meu asa : pe la 2 luni misca capul ca si cand avea un frison (o lateralitate a capului f. putin vizibila,numai daca te uita-i la el...1 - 2sec. max.,cam de 2 ori\zi).Am fost cu el la medicul de fam. si mi-a zis ca ea nu vede nimic la el (sa aibe ceva)si ca asa fac unii copii de bucurie la vederea unei pers.,unui obiect sau la auzul vocii..Am insistat sa-mi dea trimitere la un spital.Acolo mi-au zis ca sunt convulsii si sa-i fac tratament continuu permanent.I-am facut tratam. timp de 5-6 luni dupa care am intrerupt treptat din proprie initiativa.Nu eram convinsa ca ceea ce a facut el au fost convulsii.Acum are 1,8 luni si pana acum nu am mai observat nimic ingrijorator la el.I-am spus medicului de fam. ca i-am intrerupt tratam. si a zis ca n-am facut rau ,totusi,ca i-am facut tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viana spune:

baiatul meu la 3 ani era vesnic cu mina la puta.La serbare am crezut ca inebunesc .Si poezia a spus-o cu mina la puta.Am discutat cu diversi medici si mi-au zis sa-l las in pace.Acum nu mai avem probleme.

Legat de ticul cu ochiul ,eu am de pe la 5.6 ani.Acum ca alaptez si Ca este mai putin,am un tic atit de accentuat incit de abia mai vad.Deci sigur este de la lipsa de calciu.Si la oboseal;a se accentueaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabb spune:

da,am mai citit si eu,si cred ca este de la lipsa de calciu,..pt ca fetita mea nu vrea sa bea lapte,..ma chinuiesc su iaurturi,branza dulce,insa laptele este exlus,daca bea 3 guri pe zi.
Vad ca nu mai face asa,....
referitor la obiceiul baieteilor de a-si duce mana la.....,imi amintesc exact asa facea nepotelul meu,tot cam 3 ani cred ca avea.
Acum e baiat mare,si e normal,i-a trecut,asa cred ca asta nu e tic.

Mergi la inceput