faguri-caut reteta...va rog

faguri-caut reteta...va rog | Autor: ioana2004

Link direct la acest mesaj

vreau si eu reteta de faguri cum faceau mamele noastre pe forma ...
Si mai erau si nuci ,tot cu forme
Va rog stie cineva...?
Am nevoie urgent!!

poze fff recente cu Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

ALUAT PENTRU NUCI UMPLUTE

1 ou
4 linguri zahar topite īn ½ cana apa
3-4 linguri untura
faina

Se topeste zaharul in apa pe foc. Cānd s-a racit se adauga peste faina cu untura si oul amestecate. Se pune faina pān#259; se ia de pe māna si de pe vas. Forma de nuci se unge cu putin ulei dupa care este scurs; trebuie incinsa potrivit.
Reci se umplu cu crema de vanilie si se lipesc. Se tavalesc prin zahar pudra.



Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

FAGURI (reteta tot de la mama)

7-8 oua
12 linguri zahar
12 linguri ulei
20-22 linguri faina
1 lingurita amoniac stins

Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga uleiul, apoi treptat faina si amoniacul. Se framanta. Compozitia obtinuta se pune cu lingura in forma.

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella@ spune:

strumfi2004 nu ne spui si reteta de crema de vanilie?Sau ce creme merg la nuci si faguri,te rog!Multumesc

http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

6 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
arome(rom, vanilie)
faina cat cuprinde

Asta-i reteta de la Barlad. Le faceam cand eram mica si pot sa zic ca eram experta
Secretul: pentru a iesi fragede, coca trebuie sa fie mai moale. Se pune cu lingurita pe forma unsa prima data(cand incepi coacerea) cu ulei. Forma trebuie sa fie incinsa.
Cremele fierte sunt cele mai potrivite, sau crema clasica cu unt ( unt frecat cu zahar pudra la care se adauga crema fiarta de cacao cate o lingurita, ca sa nu se taie), eventual se adauga nuci, migdale, alune tocate, dupa gustul fiecaruia.



Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Cum zice Lyly809, cremele fierte sunt cele mai bune, dar merge si una din unt frecat bine, bine cu zahar pudra si cacao, arome eventual cu putin ness.
Iata cum fac eu crema de vanilie pe care o folosesc si la prajituri cu foi (alba ca zapada):
CREMA DE VANILIE
2 cani lapte
4 linguri faina
1 cana zahar
2 oua
1 pachet unt
coaja a 2 lamai
esenta vanilie

Se amesteca ouale cu zaharul apoi cu faina si dupa aceea se adauga laptele cu grija, se pun pe foc amestecandu-se in continuu. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul taiat bucatele, se amesteca pana se leaga. Cand s-a mai racit se adauga coaja de la 2 lamai si 1 esenta vanilie.

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

Ce sint "fagurii" ? Cum arata ? E prajitura, cookie ?
Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by Monika@USA

Ce sint "fagurii" ? Cum arata ? E prajitura, cookie ?
Multumesc !

Nihil Sine Deo



Seamana cu gaufrette de liege, doar ca-s mai mici. Da, este o prajitura in forma de fagure de miere

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

Multumesc LyLy,acum m-am lamurit si eu, am dat google pe "gaufrette de liege" (si am gasit fotografii-si retete desigur).
Dupa fotografii seamana cu "waffles". Chiar ieri am facut 2 portii. Se coc in forme speciale, electrice. Eu le servesc cu unt si sirop de artar, sau miere. (insa mai bun e cu sirop...)

Pun si eu reteta mea (de fapt e Betty Crocker's )

2 oua
1/2 cup unt, ulei sau margarina topita
1/4 lingurita sare (daca pun margarina nu pun sare)
1 lingura zahar brun (brown sugar)
3/4 cup lapte
4 lingurite praf de copt
2 cups faina
esenta vanilie (eu nu pun, ca nu-mi place vanilia... )

Se bat ouale cu zaharul si sarea intr-un castron, se adauga uleiul sau untul/margarina topit, laptele si faina amestecata bine cu praful de copt.

Se incalzeste forma de waffles si se pune cam 2/3 cup de compozitie la mijlocul formei. Se inchide capacul si se lasa pina se aprinde becul ca e gata, sau pina nu mai ies aburi (daca aparatul nu are beculet de "gata").

se servesc cu unt (pe ale mele nu pun) si sirop, sau miere, sau dulceata, sau frisca si multe fructe.

Daca va mai ramin, le puneti reci intr-o punga, le puteti ingheta, sau pastra citeva zile in frigider, Le puneti in toaster (dispozitivul de prajit piinea) si sint ca si atunci facute.

NOTA: Eu folosesc CUP-ul (imperial measure) American care are aproximativ 250 ml

Mergi la inceput