Durerea unei pierderi de sarcina (18)
Raspunsuri - Pagina 23
catty spune:
IRLANDEZA, in mod normal nu m-as alarma ca am scurgerile astea, dar deja sunt prezente de mai bine de 2 saptamani si vreau sa fiu sigura ca nu mai am Doamne fereste ceva. Mai mult de asta ma duc. Mi-e tare frica sa nu ma treaca pe AC cateva luni. Om vedea insa ce va fi pana la urma. Tu cum te mai simti?
Pupici tuturor
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
irlandeza spune:
Si pe mine m-a "amenintat" dr. ca ma trece pe AC 6 luni, dar eu nu vreau. De ce sa-mi dea? Ca sotul m-a ferit intotdeauna, si o s-ao faca si de acum daca e nevoie.
Noi 2 singurei
Laura Ioana spune:
Catty cand iti recolteaza din col trebuie sa nu ai scurgeri, contacte sexuale si sa nu te speli inauntru trei zile inainte. Deci cred ca-i mai bine sa astepti pana ti se opresc scurgerile, nu de alta dar e pierdere de bani si nici nu te lamuresti.
Michelle foarte interesante informatiile. Le-am citit pe nerasuflate Ai primit PM-ul de la mine?
Poze Laura
ladymina77 spune:
Multumesc mult fetele pt incurajari,dar e al naibii de greu sa le las,sper sa ma apuce iar greturile de la sarcina ccu Bogdan,atunci cand vedeam numai pachetul de tigari ,vomam.Stau asa de prost la capitolul ambitie,insa ceva de bine este ca le-am rarit destul de bine.
Laura pe cand testul?Tinem pumnii stransi sa fie II.Va las acum ,merg sa dau o tura cu aspiratorul si sa dorm ca-s lesinata.Noapte buna.Eu cred ca am 5s,voi ce ziceti?UM 29.01.07.Deja sunt prea obosita sa mai calculez.Pupici
5+
mina
Laura Ioana spune:
Mina ai 4 saptamani si 2 zile, adica esti in saptamana a 5-a (dar implinesti 5 saptamani lunea care vine)
Catty Irlandeza si io zic mai bine sa nu mai luati anticonceptionale! Va protejati cu preze sau cum mai stiti voi si daca ramaneti nu-i bai
Poze Laura
Pepsi spune:
catty, si eu am avut scurgeri inca 1 luna jumate dupa chiuretaj, in fiecare duminica, ptr ca duminica mi=au facut chiuretajul, medicul zicea ca a durat pina s-a stabilizat cu hormonii, ca organizmul nu e o masina sa apesi pe buton, el era programat ptr bebe, si bebe a disparut brusc, si acuma corpul tre sa se puna pe linia de plutire! cu sinii, la fel, da-ti cu crema de care zicea laura, eu, am avut lapte daca vrei sa crezi, corpul asta al meu credea ca am bebe.....a trecut cu citeva comprese reci!bafta multa la examene, si la noul job, este o tare buna decizie sa te mai detasezi de toate cele, si eu stiam ce zice Laura in legatura cu lama, nu trebuie sa mai ai scurgeri, ca singele face testul nebun.
jojo, ma bucur f mult de vestile bune, sint trista ptr vestile mai putin bune!dar cum zic fetele bea multa apa, nu minca sarat nici gras, nu te enerva, fa exercitii de relaxare(ajuta tare mult), tu aveai probleme cu tensiunea inainte sa ramii gravi?sanatate multa iti doresc, oricum stresul nu ajuta, si eu eram tare stresata cind pe la 14s mi-au zis ca am placenta joasa, ma gindeam ca se va termina rau, etc, dar uite ca problema s-a aranjat in bine, poate la fel si la tine va fi cu un tratament bun!uite am gasit ceva interesant ptr tine Care este tactica de tratament a hipertensiunii arteriale a gravidelor?
Tratamentul este intotdeauna individual. Foarte mult va depinde de starea sanatatii femeii si de termenul sarcinii. Daca evolutia maladiei este lenta si usoara atunci medicul va va recomanda dieta si regimul la pat pina ce se va normaliza tensiunea arteriala sau pina la nastere. Uneori va va prescri tratament medicamentos. Insa chiar si in cazurile usoare este necesar de frecventat medicul de 2 ori pe saptamina. Daca masurile efectuate nu sunt eficiente si starea gravidei se inrautateste sau ea sufera de hipertensiune cronica, atunci ea este internata in spital pina la nastere. Astfel se poate de evitat gravele complicatii. In spital TA viitoarei mamici se va masura de 2-3 pri pe zi, iar determinarea masei corporale si prezenta proteinei in urina zilnic.Deasemenea se va controla zilnic si starea copilului prin determinarea miscarilor lui.
In unele cazuri cind tensiunea prelungeste sa creasca, medicii considera ineviatabil stimularea nasterii premature, pentru a evita aparitia problemelor grave pentru sanatatea mamei cum ar fi: infarctul, afectarea ficatului, rinichilor, edemul plaminilor. Daca pacienta sufera de tensiune arteriala cronica, sau are asa simptome ca: tulburari vizuale, dureri in regiunea epigastrica sau tensiunea diastolica mai mare de 100, atunci medicii indica tratament cu sulfat de magneziu intravenos.
Desigur ca nasterea prematura este nedorita, insa uneori aceasta este unica sansa, iar in acest caz copiii nascuti inainte de termen se simt mai bine in incubator decit in uterul mamei. inchei citatul, deci se poate cu tratament, asa ca mergi la medic si faceti planul de actiune impreuna!uite mai o chestie ce citez Fiecare femeie gravida trebuie sa tina minte, ca cel mai simplu mod de a ocoli complicatiile grave, provocate de hipertensiunea arteriala - este controlul regulat si deplin la medic, care in cazul depistarii HTA va lua toate masurile necesare pentru ca nasterea sa decurga fara prebleme cit pentru copil atit si pentru mama. mai citez ceva Definitie
Sarcina poate determina aparitia hipertensiunii arteriale la femei care sunt normotensive înaintea sarcinii sau poate agrava hipertensiunea la femei care sunt hipertensive înaintea sarcinii. In sarcina se întâlnesc urmatoarele stari hipertensive:
1. Hipertensiunea cronica - hipertensiune arteriala HTA preexistenta sarcinii, sau HTA detectata pâna la 20 saptamâni de gestatie.
2. Hipertensiunea gestationala fara proteinurie - hipertensiune indusa de sarcina, aparuta dupa 20 saptamâni de gestatie la o gravida anterior normotensiva, neînsotita de proteinurie. Poate fi o manifestare a HTA cronice sau tranzitorii, apreciate retrospectiv, sau faza preproteinurica a preeclampsiei.
3. Preeclampsie - sindromul clinic compus din HTA si proteinurie aparute dupa 20 saptamâni de gestatie; sau asocierea hipertensiunii arteriale cu cefaleea, dereglarile vizuale, durerile abdominale, trombocitopenia, valorile anormale ale transaminazelor.
4. Eclampsie - acces convulsiv prin edem cerebral sau coma cauzate de prceclampsie.
5. Preeclampsie supraadaugata hipertensiunii cronice - aparitia preeclampsiei la o gravida cu HTA cronica.
Hipertensiunea este definita ca presiune arteriala sistolica 140mm/Hg si/sau presiune arteriala diastolica 90mm/Hg apreciate la doua masurari separate cu interval de 4 ore; sau presiune arteriala diastolica 110mm/Hg apreciata într-o singura evaluare.inchei citatele, sanatate multa!acuma am vazut ca tu ai tensiunea mai mare si inainte sa fi gravi!stii nici un medic nu ne poate garanta nimic, si eu l-am intrebat daca acuma crede ca va fi bine, si mi-a zis ca cine stie, complicatii pot aparea tot timpul, sa gindim pozitiv!eu, am inceput sa ma bucur de sarcina pe la 20s abia, cind am vazut ca era bine cam totul!e normal sa fii stresata am vazut ca motivul ptr care ai pierdut-o pe Amalia este tot tensiunea mare, poate este un tratament bun, vei vedea cu cardiologul!
mirelush, iubito, pai sa te sperii tu de doua intepaturi, e drept ca doare din cauza ca sint terminatiile nervoase, si eu am facut testul inaintea unei operatii, dar hai fuga si scapi mai repede!
laura, interesant visul tau, vad ca numa eu sint pe invers, mi se intimpla ce visez, dar lasa ca poate te visez si eu si atunci sa vezi ce-o punem de-un chef!
ella, merci mult de urari, si la voi la fel sa fie, in ce zi esti?
della, am sa citesc articolul de acasa!
irlandeza, nici eu nu am singerat imediat dupa ce mi-au dat cytotecul, ci cind luasem deja toate comprimatele, e bine ca vei merge la medic sa verifice ca sa fie siguri ca ai eliminat tot! sa stii ca n-am uitat de poza, e facuta, e inca pe aparat, dar aseara m-am jucat cu Dominic si am zis ca am timp dupa ce-l culc, si numa bine ca m-a adormit el pe mine, pe la 1 noaptea am trecut la mine in pat!e super ca nu mai ai dureri, oricum durerile vor fi ca de ciclu, si contractiile ca sa elimini tot! sanatate multa, ai grija de tine!nici eu nu sint de acord cu AC-urile, mie numa rau mi-au facut!
michelle, f interesant articolul!da, lamiia e buna la greturi!in legatura cu burtika care s-a facut burtoi am sa ma pozez sa vezi cita s-a facut in 5 saptamini, deja ma simt enorma, cum o sa rezist pina la urma!?
mina, sper sa te ia cit mai repede greturile sa lasi tigara, ca nu e buna nici ptr bebe nici ptr Bogdan!si nici ptr tine bineinteles!
va pup pe toate, ieri am pus anotimpurile de Vivaldi, sa vedeti ce miscaret era bebe, asa ca Cristina daca nu-l simti cumva pe bebe scoala-l cu anotimpurile alea repezi!
Flavia 25+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
cristina26 spune:
Buna minunatelor,
Michelle multumesc de intrebare, ma simt bine azi. Nu mai am presiune in burta dar ma doare putin capul. Ma gandeam ca am sa ma pun sa dorm putin dupa ce citesc si va scriu cate ceva.
In legatura cu greturile, eu cand aveam greturi ma simteam binisor doar cand mancam. Asa ca am pus 10 kg pe mine pana acum (ops), dar nu ii mare bai.
Jojo-miha imi pare foarte rau ca ti-au gasit tenisunea mare. E o idee buna ca mergi la doctor de specialitate.
Caty si Irlandeza si eu cred ca ar fi mai bine sa nu luati anticonceptionale Protejati-va cu ajutorul calendarului sau sa va potejeze ei. Dar voi stiti cum e mai bine pt voi.
Laura si eu sper ca visul tau este semn ca o sa afli ca esti in luna martie.
Va pup dulce pe toate. Sa aveti grija de voi!
What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul
Va rog aprindeti o lumanare in amintirea bebelusului meu Paul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
19+ poze cu fetita si cu mine
cristina26 spune:
Flavia , cred ca am uitat sa spun dar am inceput si eu sa o simt pe micuta miscand. In fiecare seara draguta de ea incearca sa isi gaseasca o pozitie buna si misca mereu. Este asa sentiment minunat . Am sa ii pun anotimpurile de Vivaldi sa vedem daca ii plac.
What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul
Va rog aprindeti o lumanare in amintirea bebelusului meu Paul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
19+ poze cu fetita si cu mine
andreea16 spune:
Dragele mele, am revenit si eu, am fost tare, tare ocupata zilele acestea, se termina primul semestru din acest an la mine si am avut de scris cateva lucrari, as aca nu am mai avut timp de nimic. Eu sunt in perioada fertila, nu am apucat sa imi iau teste ptr ovulatie, dar nu m-am mai stresat deloc cu asta, am prestat, ptrestam in continuare, dar pur si simplu am hotarat sa nu ma mai gandesc doar la asta. Si chiar am reusit. Cum o vrea Dumnezeu, eu una sunt hotarata sa nu mai fac teste de sarcina in fiecare zi. (sper sa si reusesc)
Ladymina, felicitari pentru bebe!!!! Iti doresc o sarcina cat mai usoara, fara probleme! Ar cam trebui sa te lasi de fumat, e mult mai bine pentru bebe. Stiu ca e foarte greu, am fumat si eu ani intregi, am reusit pana la urma sa ma las, noroc cu sotul meu ca e nefumator convins si mi-a fost mai usor.
Catty, imi pare sincer rau pentru pierderea ta. E groasznic, stiu ce simti, sper sa gasesti puterea s amergi mai departe. Nu te supara pe sotul tau, oamenii reactioneaza diferit la durere, poate nu a vrut sa isi vada copilasul tocmai pentru ca suferea mult prea tare. Succes cu interviurile!
Mirela, iti tin pumnii pentru rezultatele de la analize, sa fie bune. Eu zic sa nu te ingrijorezi inca, o sa vina CM cat de repede. Mie mi-a venit la exact 40 de zile dupa chiuretaj. Si eu m-am rugat luna aceasta sa vina cm mai repede, uneori se mai intampla si asa…
Flavia, LA MULTI ANI! pentru cei 9 ani de casnicie! Sa fiti sanatosi si fericiti in continuare, la fel cum ati fost si pana acum! Nu mai fi suparat cu masina, bine ca nu a fost mai grav si ca nu ati patit tu si bebe ceva. Asa sunt sotii, mai tipa si ei, mai ales cand e vorba de masini. Si cand te gandesti ca sunt doar niste fiare…In legatura cu florile nu stiu ce sa zic, si eu sunt tare sensibila la asa ceva, dar gandeste-te ca el a fost cel care ti-a reamintit de aniversare, ca si tu uitasei, te-a scos la restaurant, asa ca merita sa il ierti.
Of, irlandeza, imi pare atat de rau pentru tine…Sper sa se rezolve fara chiuretaj.
Cristina ana, nu te mai stresa cu scoala de soferi, ca nu face bine. Stai linistita, nu are ce sa se intample, ca doar nu mergi cu viteza, plus ca e instructorul langa tine. Incearca si tu sa ai ore in week-end, daca vrea si instructorul, e mai lejer atunci. Si gandeste-te ce bine o sa fie cd vei avea carnet si o sa poti mergi unde vrei tu cu masina, cu bebe in spate! Eu consider ca Bucurestiul este orasul ideal in care sa inveti cum sa conduci si cum sa parchezi bine. Imi amintesc ca dupa ce mi-am luat carnetul nu aveam masina (mai ieseam cu tata din cand in cand sa conduc) si tocmai ma angajasem la primul meu serviciu. Sefa m-a intrebat daca am carnet si experienta si eu i-am spus un DA foarte hotarat de femeia a fost convinsa ca in fiecare zi sunt soferita. Si uite cum intr-o zi m-a pus sa merg in centru cu o masina de serviciu, nu pot sa iti spun ce a fost in inima mea. Era ianuarie, ninsese, pe stradute latualnice era gheata, doamne, nebuna am fost sa merg. Cand ma gandesc acum ca poate le buseam masina…Dar nu s-a intamplat nimic si am mai luat-o si in alte zile si uite asa am invatat sa conduc, in nebunia din Bucuresti. Cand am ajuns aici si am vazut ce politicoasa e lumea, m-a socat. Intr-o zi l-am claxonat pe unul si m-a facut nebuna. Du-te la doctor in legatura cu contractile, o sa-ti dea tratament, o sa fie bine, sunt sigura!
Laura, iti itn pumnii! Eu cand am ramas insarcinata nu prea aveam simptoame, nici nu banuiam ca as fi. Asa ca eu zic ca sperante sunt.
Michelle, in ce zi esti? Multumim pentru informatii, le-am citit si eu, foarte interesante.
Jojo, ma bucur tare ca bebe mic e bine!
Cristina 26, ce frumos ca ai simtit-o si tu pe micuta!!!Cred ca e un sentiment minunat!
Va pup tare pe toate si va dorec o zi de 1 martie cat mai frumoasa! Aici nu se sarbatoreste, o s-mi lipseasca ghioceii si martisoarele, sper ca sotul sa nu uite
Andreea
andreea16 spune:
Nana, tocmai am citit ca in Islanda maine esta celebrata "Sarbatoarea berii". Vroiam doar sa iti spun sa ai grija, sa nu bei prea multe
Te pup
Andreea