ACNEE...ce-i de fäcut ???...sfaturi vä rog !!!...
Raspunsuri - Pagina 2
aramona spune:
Uitasem:
- Lotiunile si gelurile pe baza de busuioc sunt foarte bune
-pentru dezinfectare poate incerca si lotiune hidroalcoolica de muguri de plop, nu stiu dc. gasesti!
-bun cicatrizant este si uleiul esential de lavanda, aplicat direct, in cantitate mica, pe ranile provocate prin stoarcere...
Ra
CameliaH spune:
PE langa mastile cu argila daca cumva gasesti ar fi bine sa faca si o cura cu argila intern. Adica sa bea dimineata apa argiloasa. Sunt pachete de 21 de plicuri cat tine o cura, tot de la Asla Vital. Se tin doua curi si se purifica intern. Eu am tinut si sunt foarte multumita de rezultat (dupa nastere, dintr-o data mi s-a stricat tenul si nu-i mai dadeam de cap nici cum).
Toate bune!
anaid spune:
Buna! Eu n-am avut acnee la pubertate, dar pe la 22 de ani mi-au aparut cosuri mai ales pe frunte si barbie. Nu erau prea multe, dar nu puteam sa ma abtin sa nu le zgandar. Stiu din experienta ca sunt multe produse cosmetice care promit multe, dar realizeaza putine. La sfatul unui dermatolog am folosit RETIN-A CREMA (produs de Cilag-Elvetia). Contine acid retinoic (un derivat al vitaminei A) si se mai comercializeaza si sub numele AIROL (asta nu stiu ce firma il produce). Este indicat in special in cazurile cu multe comedoane, pentru ca indeparteaza keratina in exces si in acest fel sebumul nu mai stagneaza ca sa formeze punctele negre. Este foarte important sa respecti exact instructiunile din prospect. In cazul meu a fost foarte eficient, bineinteles ca nu din prima zi, dar dupa cateva saptamani aveam din nou pielea pe care mi-o doream. Asta a fost experienta mea, nu recomand neaparat produsul. Cel mai bine ar fi sa ceri parerea unui dermatolog, mai ales ca fetita ta e mica, mai are destui ani pana se va pune problema sa-i treaca de la sine, iar leziunile apar si pe corp, nu numai pe fata (asa cum am spus, in cazul meu acneea nu era extinsa). Mult succes!
camelia-daniela spune:
Fetelor...
vä multumesc incä o datä pt sfaturile voastre si vreau sä vä spun cä ieri am cumpärat de la farmacie o mascä de argilä, gata fäcutä...cä praf cicä nu se gäseste aici!!!, si nici nu a auzit de asa ceva...
Cam scumpä, dupä pärerea mea...11,28 € pt 100 ml???...si a si folosit-o asearä Anne-Marie...este o mascä care mai include si musetel, gälbenele, uleiuri, alcool etc...in orice caz, mi s-a pärut cä este si asa bunä...
I-am spus tipei de la farmacie pt ce o folosesc si mi-a zis cä ea nu stia, dar o sä tinä minte...i-am explicat cä am "tipul" de la fetele mele din Ro, care se trateazä in cele mai multe cazuri cu medicina naturistä si nu apeleazä imediat la medicamente, cum se poartä pe aici...mi-a zimbit, si mi-a dat dreptate ( cred cä si ea era o naturistä" ) si mi-a zis cä o sä tinä minte aceastä idee...
Oricum o sä vä tin la curent, dacä a dat roade...sfaturile voastre le-am listat si le-am pus la "dosar"...
cspeana spune:
Uite chiar acum am vazut la tv Acnee Cure viziteaza acest site si cred ca o sa te lamuresti http://cbsnews.cbs.com/stories/2003/06/11/earlyshow/health/main558084.shtml
"Succes is a journey,not a destination"