Piticodromul de sept-oct 2005 (170)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Kristinutza, pofta buna la pizza!

Diana, distractie placuta maine la cheful piticilor! Nu cred ca venim la Cluj de Paste. Am doar 5 zile de vacanta si avem deja alte planuri. Dar intentionez sa venim la vara o luna intreaga! Ma rog, eu aveam de gand sa dau o fuga cateva zile ba la Cluj, ba la Bucuresti, dar cum am fost foarte ocupata la serviciu ultimele saptamani si nu pot lipsi... deocamdata, am abandonat ideea.

Retete am sa mai pun. Astept si contributiile voastre, placinta lui Jadi si drobul bonei Nu mai spun ce retete super stie Vero!
Ideea pe care merg eu e sa incropesc masa Ilincai pe baza a ceea ce eventual gatesc pentru noi, fiindca altfel mor la datorie, vorba Cristinei. Si cum nu ne strica nici noua daca mancam mai putin sarat, prajit, gras etc... numa' bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

In sfrasit v-am ajuns din urma cu cititul, acum sa vad ce imi mai amintesc .....

Marlena condoleante.

Norina pupam nora sa se faka bine.

Vad ca se vorbeste iar despre mancare, eu am recunoscut care imi sunt pacatele : ciocolata (putina, dar ii dau), jeleurile si cam atat zic eu, in rest Vladi la prima ora papa o felie de piane cu unt sau cascaval, pe la 11 vesnicele cereale cu fructe ( mar, para, piersica, banana) , pe la 3-4 mancarea care e :supa de pui cu taietei sau pilaf cu legume si carnita, mancarica de cartofi cu carnita, ghiveci cu tot felul de legume si carnita eta, toate fara prajeli, el nu stie ce e aia prajit ca la noi in casa daca eu nu papa de un an jumate prajeli si nici grasimi de nici un fel nici el nu stie cum e , i-am dat de cateva ori crenvusti dar gata nu mai vede, branza topita la fel, am scoso din program, in rest iaurtele si alte rontaieli.

hehehe dupa ce am citit ce am ascris mai sus mi-am dat seama ca am tot pedalat pe diminutive .

Bianca ce copil cuminte ai.

Mai sa nu va mai plangeti ca nu vorbesc copii, ca eu daca aud un cuvat inteligibil de la vlad dau baiaram cu prajituri , mai nou zice si el "da de ce" sau cel putin asa traducem noi, ca zice tot in mayasha veche, eu ma oftik ca nu vrea sa repete nici un cuvat si toata ziua vorbesc si ii spun poiezii samd.

Si daca tot suntem la capitolul mancare , Alexuta si Vlad papa brocoli, si noi cu placere si sa va zic cum ii fak eu brocoli? il fierb 5 minute, intre timp pregatesc pe fok 500 ml lapte cu o lingura de faina , branza telemea rasa si cascaval ras, iese un bechamel, pun brocoli intr-un vas jena si torn sosul asta peste el, bag la cuptor pana se rumeneste cascavalul de deasupra (mai rad si cascaval deauspra) si e super bun, eu zic ca e si sanatos ca e cu lapte, branza si cascaval si o lingura de faina care i fiarta, aceesi reteta o folosesc si pt cartofi si iese bun tare.

hehehe facem un subiect la bucatarie cu retetele piticodromului

Alina ce fetitza desteapta e anya, deja a ajuns la intrebari , ce simpatika trebuie sa fie.

A uitasem sa zic ca si vladi da toata ziua cu matura, una doua e cu matura si farasul dupa el, desi nu m-a vazut prea des fakand asta, e drept ca eu dau cu aspiratorul zilnik si strang nonstop dupa el, da asta e alta manie a mea si zau ca e boala grea.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Acum am vazut suboiectul Inei , cam multe retete , ai spus ca scrii una pe zi, pai ce vrei sa ne bulversezi? sa nu mai stim de unde sa alegem?
Super subiect, uite asa ne inspiram si "diversificam"

poze

Mergi la inceput

Imi mai aduk aminte cate ceva .... Diplodokus vezi ca nu e chiar bau bau intarcarea? merge, mai greu pentru noi decat pentru ei, uita repede, cat despre hepatita e nasol da asta e, curaj si bafta la analizele copilului, speram ca el nu are nimik.

Inca ceva, trebuie sa avem mare grija de noi, mai ales ceea ce mancam, e foarte important, va zice un om patit, eu eram cea mai tare, nu ma imbolnaveam niciodata, nu ma durea nimik, luam maxim 2 pastile pe an si alea pt cate o durere de cap, in rest nimik, nu gripe, nu zacut in pat si cand m-a pocnit am zis ca nu e adevarat, de unde? de la alimentatie bineinteles ca tare imi mai placeau cartofii prajiti, pui shanhai, prajeli de orice fel si acum .... am si uitat gustul dar nu asta e problema, problema e ca nu sunt sanatoasa, asa ca alimentatia copiilor merita atentie, cel putin cat tine de noi, una e sa nu fii informat si alta e sa fii informat cum suntem noi ( multumim Alina) si sa ignoram pe motivul ca noi am crescut cu salam si prajeli si " uite ce sanatosi suntem" ..... oare?

poze

Mergi la inceput

Acum imi cer scuze ca pe toata pagina m-am intins numai eu " ca o pomana tiganeasca" cum zice Olguta, chiar asa pe unde umbli ? da asa ma "atinge" problema mancarii ca stiu ca de acolo mi se trag toate "bubele".

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medica spune:

Buna seara !
Scriu pe fuga, ne pregatim sa plecam la Poiana Brasov maine si trebuie sa fac bagajele pentru toata lumea.Stam o saptamanaSper sa fie zapada buna de ski si sa ne distram cu gasca care mergem. Chiar aveam nevoie de o iesire pentru ca si eu am avut un inceput de an nu foarte placut.
Diplo, multa sanatate si nu dispera !
Irina, am citit din urma si m-am amuzat teribil
Anya, felicitari pt fetita no 2. Si eu alesesem numele de Ilinca la a doua sarcina cand speram sa fie fata, dar din Ilinca a devenit David.
Kristinuza, pofta buna la pizza ! Vezi ca merge si o berica
Referitor la mancarea copiilor si eu incerc sa le dau cat mai natural sa manance. De exemplu David nu mananca decat iaurt Royal de la Brenac, nu i-am dat niciodat#259; Danone. Gatim mancare destul de usoara, fara grasime mai mult inabusita. Mananca foarte bine: peste, branza de vaci, piureuri de legume cu carne pui/ficatei etc., fructe si lapte Milumil 3 cam 500 ml-zi. Oua mananca de 2 ori pe saptamana (cu foarte mare placere), le fac aruncate in apa. Pentru saptamana de vacanta o sa cumpar cateva borcanase din METRO-Brasov.
Va pup pe toate si nu vreau sa citesc cand ma intorc dupa o saptamana, ca v-ati certat, nu este tipic pt forum-ul nostru.
Vreti sa rada altele de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

ca sa incheiem apoteotic o zi dedicata alimentatiei copiilor (fie ea corecta sau nu ), am sa va povestesc ce a facut anya in timp ce eu stateam de vorba cu tati in sufragerie iar ea in camera ei.

am o cutie mare cu crema pt iritatii ale funduletului, facuta special la farmacie dupa o reteta de-a mea (cu talc, oxid de zinc, nistatin, neomicina, lanolina, vaselina, vitamine - spun compozitia ca sa intelegeti importanta faptei ). am facut ordine intre medicamente si pe asta am uitat-o pe noptiera (de obicei sunt f atenta cu astea, dar mi-a scapat) . in fine, cum stateam noi de vorba, ea se misca prin spatele nostru, venea, pleca. chiar ma gandeam ce frumos se joaca. cand ma uit mai atent, parchetul era alb, mainile ei albeee, gura plina de ceva alb si vascos, hainele albe, parul alb, fata de asemenea . pe moment nu m-am prins ce e si m-am dus pana in dormitor ca teleghidata. pe noptiera zacea cutia cu crema, acoperita la loc (pe jumatate goala, cum aveam sa constat), iar noptiera era unsa bine-bine cu maglavais. am uitat sa va spun ca asta iese f greu, abia se ia de pe maini, ca e vascoasa si unsuroasa...

acum copilul se afla la inmuiat in cada . tati i-a dat niste portocala (ca manca el si i-a cerut - mai nou spune "papala", asa ca nu mai avem scapare), pe care o scufunda in apa, apoi o baga iar in gura si o suge si tot asa...dar deja nu mai cinteaza. cata crema o fi inghitit???? habar n-am! ma uitam cu speranta ca e destula si prin casa, deci din jumate de cutie nu i-a ajuns prea multa in gura.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Marlena, Dumnezeu sa odihneasca in pace sufletul bunicului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

ANYA [rad tare] eu nu scap de Iulia pana nu ii dau crema pt funduletz iar ea gusta din ea aproape de fiecare data sub "atenta" mea supraveghere. Altfel nu scap si nu o pot cremui. Adevarul e ca nu are decat oxid de zinc dar tot e ceva...Dupa baie ii dau cu crema de corp de fiecare data si ea ma "ajuta" si isi baga mana in crema sida pe haine, pe mine, in par, pe pat etc.

Vera & Iulia Maria (17 octombrie 2005)

POZE

Mergi la inceput

Anya20, mai bine arunci noptiera decat sa cureti crema aia de pe ea!

Mergi la inceput