Sezatoarea canadiana (58)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Crinia, salut, da-i Stodal, e f bun, miere, frectii cu otet pe piept si nu-l scoate 1zi-2 din casa afara, ca sa nu respire aer rece. Aerul rece face f rau la tuse, ca si vorba multa, de altfel.

Mai da-i si multi, multi pupici, sa-l incurajezi. Offffffff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

As avea si eu o intrebare...am fost invitati de prietenii nostri quebs in august la nunta si nu stim cum se procedeaza. Voi ati fost vreodat' la nunta de canadieni ? Care-s obiceiurile, traditiile, ce cadou se da, etc ? In cel mai rau caz ii intreb pe ei, da' m-am gandit ca poate stiti si voi. Au zis ca sunt 5 tacamuri, sau ceva de genul, ce anume inseamna asta ? Se poate merge cu copilul, sau tine ca la noi, 3 zile si 3 nopti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Crinia, eu pt Ioana am Abenol pe baza de acetaminophen dar e pt copii de 4-12 ani...pp ca se gasesc si pt varste mai mici .
Sanatate lui Lucian!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

ira, eu nu stiu decat 2 chestii :
1. meniu ff sarac, supa crema de morcovi la inceput..de ex (oare din ia de la caneta ?)
2. la mine la nunta, s-a intamplat ca eram pe vaporul din Portul Vechi (ca am facut ceva f restrans -25 pers) vreo 4 cupluri care sarbatoreau ori logodna, ori nunta, ori tzspe ani de la casatorie...bai frate, au un obicei : cand ti-e lumea mai draga incep TOTI sa bata cu tacamurile in farfurii si pahare si mirii trebuie sa se ridice in picioare sau sa se adune de pe unde or fi si sa se saruteeee.....pana le vine rau...chestia e ca treaba asta se poate intampla la 1 min, 5 min, o ora, sau cand au ei chef...ff stresant...si ei se distreaza de minune, de fapt singura distractie, ca alta nu am vazut , adica vreun obicei aparte...o tin asa toata nunta...noroc ca croaziera noastra nu dura decat 4 ore !
altceva nu stiu despre nuntile lor, abia astept sa ne povestesti tu.

quote:
Originally posted by Ira

As avea si eu o intrebare...am fost invitati de prietenii nostri quebs in august la nunta si nu stim cum se procedeaza. Voi ati fost vreodat' la nunta de canadieni ? Care-s obiceiurile, traditiile, ce cadou se da, etc ? In cel mai rau caz ii intreb pe ei, da' m-am gandit ca poate stiti si voi. Au zis ca sunt 5 tacamuri, sau ceva de genul, ce anume inseamna asta ? Se poate merge cu copilul, sau tine ca la noi, 3 zile si 3 nopti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Crinia- cel mai bun antitermic aici e Motrin- e numai pt febra si scade garantat in 20 de min, am testat eu si e si pt adultzi spt copii, ca si Abenol supozitor- ai grija ca asta e pt mai multe varste. Sanatate maxima, si mai exista homeopate dc vrei sa incerci.[b]
Ira- in general nunta la astia e la un banquet hall care la 1 te dau afara, dc nu cumva vor sa plateasca mirii in plus, dar in general nu ofac ca e scump pe ora.Dc et duci cu copil treb sa le spui si comanda pt copil meniu separat iar legat de cadou-stii ca majoritatea se inregistreaza pe la lanturi mari de magazine, gen Bay, Sears, etc- unde au o lista cu ce ar vrea, si in fctie de cat de devreme te duci, alegi ce a mai ramas din lista si le faci cadou.Sa ai fun!

Denisa
Denisa 20+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Crinia, Advil si Motrin sunt medicamente care au aceeasi substanta activa: Ibuprofen. Deci daca ii dai Advil sa nu ii dai si Motrin in acelasi timp, ca inseamna ca dublezi doza.
Pentru tuse poti sa incerci sirop Stodal, l-am gasit la Zehrs ultima data si nicaieri altundeva. Eu am fost foarte sceptica in privinta lui, dar a fost singurul sirop cu care i-am calmat tusea Roxanei.
Si Roxana a facut febra mare la amigdalita si nu a scazut foarte usor. Da-i mult lichide baietelului si nu-l imbraca prea gros, sa poata organismul sa piarda caldura.

nelia, si eu gandeam ca parca e mai usor sa ma bucur ca sunt romanca in Canada.

Microdermabrasion inseamna de fapt o metoda de exfoliere. Un aparat aplica cu mare viteza niste cristale pe fata si urmarea este ca pielea moarta este indepartata. Este o exfoliere mai blanda decat peelingul chimic. Eu cred ca o sa merg, pana una alta am o programare pentru ca sa ma sfatuiesc cu o cosmeticiana.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Crinia eu i-am dat Triaminic din ala pentru noapte, cu ala de zi nu i-a trecut si Stodal cum au zis si fetele. Pentru febra Motrin si Tylenol tot la 4 ore ca Motrinul este pentru 8 ore si dupa cateva ore ii crestea din nou. Si Petra mea e acum bolnava, biata, infectie la ambele urechi, a avut o febra de toata ardea si tot Motrin mi-a dat si medicul, dar doza dubla decat scrie pe cutie, pentru tuse ei nu mi-a dat nimic ca la bebelusi cica nu se da.
Nelia, am facut muffins dupa reteta ta simpla de muffins, merci mult si daca mai ai retete mai scrie. Vreau sa fac si prajitura cu curmale sa vad ce imi iese.
Ira, noi am optat pentru condo, ca nu ne permiteam casa si nu am vrut sa plecam de pe insula ca sa salvez timp de mers si venit de la servici. Mie mi-ar place o casa undeva la tara cu teren, ca o ferma de unde sa nu trebuiasca sa vin la servici, dar astea sunt doar vise frumoase

Comorile lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

quote:
Originally posted by casandra

Stiti cumva, daca in caz de deces al unui parinte, ai dreptul la cateva zile libere, ca sa participi/organizezi funeraliile?

La noi se dau cateva zile libere dar cred ca depinde de la companie la companie, in general se dau zile libere.
Condoleante!

Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Casandra, nu stiu sa-ti raspund dar vreau sa-ti spun condoleante... desi sper ca intrebi pentru altcineva.

Retete am o gramada, spuneti-mi ce ati vrea si va scriu. Mai ales din astea simple, pentru copilasi, ca nu mai gatesc de mult chestii complicate. Acum cochetez cu retetele japoneze, as vrea sa stiu sa le prepar. Pe contul pus de Lorelaim, am gasit o carte de retete exotice... suna tare bine ce am citit pe acolo. Voiam sa va spun ca eu mai iau din IGA, de la raionul organice, pungi cu amestecuri de faina si alte chestii pentru muffins, biscuiti, clatite... Pun eu oua, lapte, fructe si ce mai trebuie si rezultatul e 100% garantat. Singurul incovenient este cau au zahar.
Codritu, condo in Montreal? Poti sa ne dai citeva detalii? Visul nostru este sa avem condo sau loft in Montreal (cel putin atita timp cit centrele noastre de interes sint inca aici) si cabana undeva linga un deal zis munte sau pe malul unui lac. Vise, taica, vise...

Medicamente... eu le pun Acet supozitoare (e pe virste si greutate) si le dau Motrin alternat cu Advil. Nu le-am mai dat de mult, ca nu am avut prea mari probleme in iarna asta, dar din astea am in casa. Am si siropurile de tuse enuntate, dar eu nu sint de acord cu ele, as prefera sa nu le dau (in State chiar a fost un scandal legat de toate aceste medicamente). Eu m-am intors la metodele bunicii, pe care vi le impartasesc si voua, la mine chiar au dat rezultate. Am descoperit ca la tuse face foarte bine lapte caldut cu miere dizolvata. De fapt, ideal ar fi sa ia lingurita de miere si apoi sa bea o cescuta cu lapte caldut, dar daca nu-i place poate sa ia si in amestec. Sare sau mamaliguta calduta pe piept si cartofi taiati felii la git. Toate astea dupa o baie calda cu sare dizolvata in apa si in pat. Mai e si ceaiul de ceapa, dar cine il suporta, ca are un gust, nici eu nu pot sa-l beau. Apoi un lucru bun, pentru imunizare este lamie cu miere. Rad o lamiie cu tot cu coaja (dupa ce o spal bine) si o amestec cu citeva lingurite de miere de albine (dupa gust), pun totul intr-un borcanel si luam in fiecare dimineata cite o lingurita. Se pare ca totusi a dat rezultate, anul acesta am avut doar o singura viroza in octombrie (eu si fetele). Bineinteles, ca nu e timpul pierdut, dar eu sper ca scapam cu atit. Am incercat si pentru urechi leacul babesc cu ulei caldut picurat dupa ce adorm, inca nu-mi dau seama daca de asta nu au mai avut probleme sau s-au mai imunizat si ele.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, pe astea le stii?
www.lequai.ca
www.lesjardinswestmount.com
De primele sintem direct interesati, numai ca nu rezolvam problema scolii. In rest, sint absolut superbe si unele dintre ele au ori terasa, ori iesire la o bucatica de curte.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput