Sezatoarea canadiana (58)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

La multi ani fetelor si voua de 8 martie.

Irina,eu doar ii raspunsesem Neliei la intrebarea cit ar fi mortgageul la 150,000.
Calculasem si la 200,000 ptr ca ai afirmat ca chiar si cu salariul de 100 k cineva tot e stresat de un mortgage de 200,000. Crede-ma, la 100K (care inseamna net pe luna $5,278) nu e nimeni stresat la plata unui mortgage de 1,220/luna.
Departe de mine gindul de a discuta in contradictoriu cu tine pe tema caselor.Eu credeam ca vrei sa cumperi in Montreal sau imprejurimi, ca Terebonne imi pare f departe.O fi juma de ora pe autoruta dar nu la ora de virf sau cu zapada.
Dar frumos oraselul,succes.

Sper insa ca ai luat in calcul si aranjarea subsolului si pe linga casa, fiind casa noua din 2007.

Daca nu ai nici un avans sau sub 25% stii ca ai de platit si asigurarea LNH in jur de 4-5,000, care se adauga la mortgage.

Oricum eu incerc sa fiu realista dar se pare ca se interpreteaza in cu totul alta directie, asa ca ma retrag.

Dana si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Emilly, eu lucrez acolo, predau de 3 ori pe saptamana la o scoala privata din oras. Orasul e destul de american, cam plicticos, stil Laval. Arata peste tot la fel. Dar e mult mai curat decat Rive sud, de ex.
Mie nu-mi plac casele noi, ca sunt construite in zone fara copaci, fara vegetatie, toate arata la fel, strazile sunt drepte, nu intotdeauna e finisat totul (ma refer la drive-way, parcelele din fata, etc. ) Orasele noi sunt orase construite in camp, fara personalitate, istorie, fara "suflet". Bine, eu vorbesc acum de partea noua a Terrebonne-ului, ca el e imens, e cat Lavalul.

Eu as vrea sa am casa intr-o zona mai veche, in care taxele sa fi achitat deja infrastructurile de apa, canalizare si electricitate(ca sa nu le platesc io, par ex). Zona sa aiba vegetatie matura, sa aiba o scoala de traditie in jur si sa fie si-n cul de sac, daca se poa'. Ca sa nu vina multe masini.

Sper sa gasesc ce caut pana la urma.

Mergi la inceput

Dana, dar iti ascult cu placere sfaturile, what's up ??

Casa ta e din ce an ?

Eu vreau casa noua, dar nou pt. mine inseamna la 10 ani. Si asa e f nou la banii mei.

Mergi la inceput

Prima mea casa fusese un cottage (lipita doar de un vecin) din 1994.Eu am cumparat-o in 2001 cu 117,000, atita erau preturile la vremea aia. Casa arata f bine, f intretinuta (stapinele fusesera 2 femei)cu piscina hors terre si o terasa superba.Nu aveam insa decit un dormitor la etaj si cum copiii crescusera imi trebuia un alt dormitor.L-am facut noi (adica un constructor), am pus parchet (si eu uram mocheta)si cind tocmai ce am terminat de investit banii, am vazut casa actuala care ne-a cucerit din prima. Aveam dormitoare ptr fiecare copil, garaj (oful sotului)parcul chiar in spate,zona curata, liniste , verdeata cit cuprinde (ca de la asta m-a luat si alergia asta vara)

Intre timp preturile crescusera f mult asa ca am dat prima casa cu 200,000 in 3 zile fix. ba am platit si aiurea comision la agenta ca a luat-o un coleg de-al sotului.

Daca vrei as vezi poze uita-te aici la albumul "prima casa".

http://community.webshots.com/user/canadezii

Casa actuala am luat-o in 2005 si fusese construita in 2004.I-am facut subsolul, curtea, pavajul si tot mai am de terminat o baie la subsol.

Dana si gemenii

Mergi la inceput

Dana, acest departe e f subiectiv. Sa stii ca pe Champlain am stat uneori mult mai mult cand sa ma intorc seara de la job, desi St Hubert e mai aproape, si din Terrebonne am ajuns mai repede fiind traficul mult mai fluid. Pt. ca sunt mai multe cai de acces, ai optiuni. Dar asa e, conteaza f mult ora si vremea de afara cand vorbim de distante.

Socrul meu ne spunea ca din centrul Sofiei pana la el acasa, in cartierul Liulin din Bg, face 2 ore, desi orasul Sofia e mult mai mic decat Mtl, de ex. Asa ca nu ma mai plang de distante, macar pe autoroute e mai fun si nu ti se strica masina.

Mergi la inceput

Ti-am vazut pozele la prima casa, de multe ori. Sunt f frumoase !

Dar a 2-a casa e intr-adevar superba !
Poate ne inviti la un porumb fiert in piscina la vara, faleu ce bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Ira

Offffff, las-c-o sa va poarte noroc :-).
Tare frumusica mai era.

In ce oras va mutati in Alberta ? V-ati decis ?

mersi, Ira.

parerea mea e ca casa (scuzati cacofonia :)) merita cumparata oricum; noi am vindut-o la un an si ceva de la cumparare, si eu sunt foarte multumita de pretul cu care am vindut-o, in conditiile in care preturile si-au incetinit cresterea, plus confortul avut in perioada asta; deci zic ca mai bine cumparate succesiv una-doua case, trecind de la un confort la altul decit sa astepti ani de zile pina cind fondurile iti permit casa visata. insa eu, daca as mai cumpara o casa aici, as incerca sa nu ies de pe insula;

noi plecam la sfirsitul lui iunie in Calgary (eu si Tudor, ca sotul meu pleaca acusi, in 2-3 saptamini)

Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira

Ti-am vazut pozele la prima casa, de multe ori. Sunt f frumoase !

Dar a 2-a casa e intr-adevar superba !
Poate ne inviti la un porumb fiert in piscina la vara, faleu ce bucurie!

pai deja hotarisem la intilnirea Dc ca la vara veniti la piscina la un mic, o bere....

Dana si gemenii

Mergi la inceput

Am uitat ce era mai important, stiti vreo maseuza care sa vina acasa? A mea se muta in Seattle...

Dana si gemenii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Podeanu

Am uitat ce era mai important, stiti vreo maseuza care sa vina acasa? A mea se muta in Seattle...

Dana si gemenii

Da. Stiu eu una care sta chiar in St. Hubert, vine acasa, si lucreaza si cu asigurare, daca vrei.

Geneviève Tremblay

Massothérapie - soin du corps
450 465 6284 (sur rendez-vous)
Membre FQM - (Reçu pour assurance)

Mergi la inceput